Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 nagyobb gyerekem nem szereti...

2 nagyobb gyerekem nem szereti a kistesót, voltatok már ilyen helyzetben? Hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés
Van egy 17 éves fiam, egy 19 éves lányom, meg egy kis 1,5 évesem. A kicsit nem szeretik, mindig bántják, hogy hülye, idegesítő, legutóbb a fiam azt mondta, hogy "legszívesebben kidobná az ablakon". Már megpróbáltam mindent, beszéltem velük, próbáltam őket bevonni a nevelésbe, de mindig összefognak ellene és kollektíven utálják az első perctől kezdve. Nagyon rossz ezt látni, ha egymást nem utálják, akkor a kicsit miért? Gondoltam, hogy elviszem őket ilyen gyereknevelési tanácsadásra vagy pszichológushoz, akárhova, mert ez így nem mehet tovább. Régen, ha sírt, mindig kiabáltak vele, hogy hagyja abba, nem tudnak aludni. Mostanában pedig azért utálják, mert hangoskodik (mint minden baba). MEg is mondják kereken, hogy utálják a kicsit. Fogalmam sincs, mit tehetnék, már próbálkoztam mindennel. Ha valaki volt már hasonló helyzetben, legyen szíves írja le, mi használhat ilyenkor, nagyon köszönöm.
2011. márc. 22. 12:59
 61/98 anonim ***** válasza:
38%

19:26

Tökéletesen egyet értek. Én vagyok a sütimániás anyuka :D

Az hogy két gyereket szeretnénk nem tartozik senkire. Az anyámra is furán néztem volna, ha azt mondta hogy hát ezt a picit most ő nem fogja szeretni. Pedig ő az anyám. A "nagylányom" négyéves, számítok is némi kiborulásra, de tőle ez még normális lenne, bár amennyire ő meg odáig van a babákért, lehet hogy nem is lesz olyan súlyos a helyzet. De hát nem is tudom hová lettem volna, ha a végén a saját gyerekemtől kellett volna engedélyt kérnem, hogy ugyan lehessen már mégegy gyerekem. Én felnőtt ember vagyok, ő még nem az, és a kérdésben szereplő testvérpár sem az szerintem, legalábbis amit művelnek, az erre enged következtetni.

2011. márc. 22. 19:21
 62/98 anonim ***** válasza:
81%

De az anyuka tehet róla hogy ekkora ellenállás közé szülte. És jó jó, ő azt csinál amit akar, a gyerekeinek joga nincs szólni szerintetek, de akkor most jobb hogy mindenki szenved, mintha eggyel kevesebb gyereke lett volna? Hm? Vagy esetleg vár még egy-két évet amig elköltöznek a nagyok? A haldoklóra visszatérve meg a haldóklót ápolhatják a kórházban vagy otthon ápoló. Nem sok ember teheti meg hogy otthon maradjon ápolni és ahhoz szaktudás is kellhet meg minden szóval ne keverjük már össze a kisgyerekkel.

Komolyan nem értem miért baj ha nem szeretik. Te mindenkit szeretsz? Nem hinném. Miért a kamaszoknak tökéletesnek lenniük?

Tehát akkor itt a legtöbb ember szerint egyáltalán nem számit hogy mit éreznek a nagyobb gyerekek és mennyire akadályozza őket az életben a testvér. És hogy az az érett viseélkedés, hogy a felnőtt azt csinál mindig amit akar, a gyerek meg k*ssol... Hát szerintem meg ez az elképesztő hozzáállás... Tudjátok nem csak addig kell szeretni a gyereket amig cuki, pici és rátok van szorulva. Hanem akkor is amikor már vannak vele gondok... Elég durva hogy egyesek a 2-3 éves gyereket egyenrangúbb félnek kezelik (mindent "megbeszélnek vele") mint egy fiatalt...

2011. márc. 22. 19:21
 63/98 anonim ***** válasza:
24%

Utolsónak :)

Mi megengedhettük magunknak, mert apukám nem volt fiatal, anyukám is legalább már tíz éve nyugdíjas volt. Amikor már morfiumozni kellett, nyílván a kórházba vittük.

Egy anya ugyanúgy szereti az összes gyerekét, akármennyi idős is. A pici nem tud alkalmazkodni, mert pici, ezért ha életkorából adódóan nem úgy viselkedik mint egy felnőtt, az teljesen normális.Ezt egy nagyobb gyereknek meg meg kell tudnia érteni, mert elvileg okosabb.

Én sem kérnék engedélyt a gyerekemtől, hogy megszülhessek egy babát, sőt még az atyaúristentől sem kérnék, mert ha már megfogant, nehogy más döntse el, hogy én meggyilkoljam e vagy sem. Szerintem ez nem a testvérekre tartozik. A családtervezés szintúgy nem az ő reszortjuk, majd a saját életükben annyit szülnek amennyit akarnak.

És ez még mindíg nem azt jelenti, hogy a nagyobbaknak le van tojva az életük. Az anya várandós lett, tervezte vagy sem, megtartotta, mert így döntöttek. Ezt közel huszonévesen el kell tudni fogadni, és nem hisztizni, meg idegbeteggé tenni az a kisgyereket.

Mondjuk elég idősek már, pár év és úgyis elköltöznek, akkor már nem lesz nekik útban a legkisebb tesó.

2011. márc. 22. 19:31
 64/98 anonim ***** válasza:
70%
Hát én még mindig tartom magam ahhoz, hogy amig elköltöznek addig még lesz az életükben egy-két nagyon fontos mozzanat amiben igencsak akadályozhatja őket a gyerek...
2011. márc. 22. 19:42
 65/98 anonim ***** válasza:
70%
Az anyukán és a gyerekeken egyáltalán nem fog segíteni, ha itt azon morfondírozunk hogy helyes döntés volt e bevállalni a picit. Ő már megszületett, és ha már így történt meg kell oldani ezt a helyzetet. Én biztos azt csinálnám, hogy leülnék velük beszélgetni, és biztosítanám a 2 nagy gyermekemet is a feltétel nélküli szeretetről, így talán megnyílnak. Biztos zavaró egy kistesó, de ha már egyszer megszületett, akkor nem kell bántani. Ha sokat sír nyilván annak is meg van az oka, hiszen érzi a körülötte lévő indulatokat, érzelmeket. Nem kell hogy szeressék a picit, de ne is bántsák, hiszen egy ekkora gyermek még olyan ártatlan. Nem direkt sír, nem akar ő idegesíteni senkit sem. Ha már megszületett igenis a nagyoknak kutya kötelességük őt elfogadni legalább olyan szinten, hogy nem bántják. És baromi rossz lehet anyaként átélni, hogy ilyen helyzet alakult ki a családban, még ha részben ő is a felelős.
2011. márc. 22. 19:53
 66/98 anonim ***** válasza:
71%
Szegéy tökmag mit érthet abból hogy állandoan orditoznak vele, azért 2 kishiján felnött ember több önuralmat is magára erőltethetne még ha nem is kedvelik a kistesot.
2011. márc. 22. 20:16
 67/98 anonim ***** válasza:
82%
A nagyok megprobálják élni a régi életüket,ez persze nemmegy így a kicsin verik le.Szeretni nem kötelező nekik,de utálni se.Ne foglalkozzanak vele,viszont az anya se nekik szülte.Muszájnál jobban ne tolja be a nagyok életébe a kicsit.Ne bízza rájuk,ne passzolja le nekik,ne mondja azt hogy márpedig du 3-5 között lesed a gyereket ahelyett,hogy a barátaiddal lógnál.Anyuka úgyis otthon van gondolom, napi 24 órába figyelhet rá ,úgy ahogy a másik 2vel tette.Ha a nagyok látják,hogy nem muszáj a gyerekkel foglalkozni és tudnak mit kezdeni gyerekkel nem fogják annyira utálni. Pszichologushoz is viheted őket,de ő se tud szeretet beléjük verni.És valószinű azt,hogy dokihoz kel menniük a gyerek számlájára írják.Meg is kérheted őket,hogy költözzenek az apjukhoz,ha nem akarnak gyerekkel lakni
2011. márc. 22. 21:09
 68/98 A kérdező kommentje:
Nagyon durva válaszokat kaptam, nem erre számítottam..nem tudom, mit írjak ezek után. Lebutázzátok a gyerekeimet, engem, az egész életünket, holott nem is ismertek minket. Én ide tanácsért jöttem, nem pedig közfelháborodást kiváltani. Dobjam ki otthonról a gyerekeimet, mégis hova? A kicsit sem tudom száműzni, akármilyen meglepő is. Van 2 okos, szép nagy gyerekem, akik a kicsi születése előtt szerettek, tiszteltek, szót fogadtak, egymást is imádták, most pedig utálkoznak, engem figyelembe se vesznek. És van egy kisgyerekem is, aki csak annyit fog fel az egészből, hogy folyton veszekednek körülötte, feszült a légkör reggel-este. Vártam heteket, aztán hónapokat, de ugyanúgy viselkednek, mint mikor megtudták, hogy testvérük lesz. Sőt, azóta még jobban utálják, mert már köztük is van. Régen nem voltak ilyenek, sosem kaptam meg egyiküktől sem, hogy "undorító vagyok", meg önző, most pedig naponta többször is, ha hozzájuk merek szólni. A lányom inkább késő estig a barátjánál vagy egyik barátnőjénél van, csak ne kelljen hazajönni, a fiam pedig azt mondogatja, hogy nem tud velünk együtt élni. Magamba néztem már többször is, vajon mit rontottam el, de ahogy visszaemlékszem a kiskorukra, majd a kiskamasz időszakra, nem emlékszem olyasmire, hogy bármikor is ennyire utálkoztak volna, lázadtak volna. Mintha nem is az én gyerekeim lennének. Nagyon fáj ez az egész, 3 gyerekem közül 2 utál, megvet, 1 pedig még nem tudja felfogni, hogy miért történik ez az egész. Mi lesz, ha elveszítem őket? Sosem fogom magamnak megbocsátani, már így is egyre többet sírok, mikor nem látja senki
2011. márc. 23. 10:28
 69/98 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem beszélj velük. Valami magyarázatot adjanak arra, hogy miért utálkoznak. Ha nem tudnak ésszerű magyarázattal szolgálni akkor hagyják ezt abba ( meg ha tudnak, bár ezt kétlem, akkor is hagyják abba ). Mondd el nekik, hogy mit érzel, és hogy ez neked mennyire rossz. Valamint azt hogy a picúr nem tehet arról, hogy megszületett, ne rajta verjék le az indulataikat.

Nem tudom ha én lennék a helyedben mit tennék, de az biztos hogy szóvá tenném, ha a gyerekem leundorítózna azért, mert szültem mégegyet.

Meg hogy nem tud velem és a picivel együtt élni. Ebből is látszik hogy nagyon gyerekek még. Felnőttként ezt másképp fogják gondolni biztos, csak ettől a tudattól egyenlőre sem neked, sem a picinek nem lesz jobb.

2011. márc. 23. 11:07
 70/98 anonim ***** válasza:
31%
nem tudom beválna e de egyszer ne titokban hanem előttük fakadj sírva,hogy ezt te nem érdemelted ki és hogy a pici akkor is a testvérük ha utálják és ha ennyire imádják az előző apjukat költözzenek hozzá.És ha te nem választhatsz magadnak párt akkor a lányod meg a fiad sem választhat magának,hiába voltak régen jó gyerekek be kell látnod hogy most már szimplán önzőek és ehhez egy család terápia kell ahol mindenkinek meg kell jelennie és ha annyira okos gyerekek belátnák a te álláspontodat is
2011. márc. 23. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!