2 nagyobb gyerekem nem szereti a kistesót, voltatok már ilyen helyzetben? Hogy lehet megoldani?
Volt szerencsém egy hasonló család fölött lakni... Élmény volt, mert anyuci a nagyobb gyerekeket teljesen normálisan nevelte, a kicsit meg a new ages dolgok szerint. És már meg ne haragudjatok, de amit manapság magukról képzelnek nők, csak mert van egy kisgyerekük...
Nos ebben a családban a kisgyereknek meg kellett venni az összes szuper készségfejlesztő játékot, mert az olyan jó, több tízezerért, néma csendben lenni, merthát ne zavarják a kisgyereket, végezzenek el minden házimunkát, pénzt ne kérjenek, mert nincs ugye (de a kisgyerekre tényleg irreálisan sokat költöttek feleslegesen), ja és mellékesen a nő még 3 éves korában is szoptatta a gyereket. Igazából meg tudtam érteni a srácokat, mert ők nem kérték ezt az életet, próbáltak alkalmazkodni, de sehogy se volt jó. A sztori végét nem tudom, ha tippelhetek, akkor a gyerekek elmenekültek inkább, de sajnos sose tudom meg, mert elköltöztem.
Szóval gondold végig, te egyenlően bánsz-e velük, kimutatod-e, hogy ők is fontosak, szereted-e őket, és hogy milyen kényszerváltozást hozott a dolog az életükbe, mert nem feltétlen (csak) bennük van a hiba. A testvérek meg általában hoszonéves korukig nincsenek jóban egymással.
Szerintem ilyen idős korban a legtöbb gyerek szereti, de legalább elviseli a kisebb testvérét, úgyhogy úgy érzem, te követhettél el hibát valamikor a múltban.
Lehet nagyon háttérbe szorítottad őket, vagy olyan terheket róttál rájuk, amiket nem akartak.. Gondolom az ő életük is megváltozott ezzel, plusz feladataik lettek, még a nevelésbe is be akarod vonni őket, mindezt úgy, hogy az egész úgy alakult körülöttük, hogy senki nem kérdezte a véleményüket.
Miután ők ketten ilyen jól kijönnek egymással, nem hinném, hogy ne lennének képesek testvéri szeretetre. A kicsit anélkül utálják, hogy egyáltalán esélyt adnának neki. Mi váltotta ki ez a nagy ellenszenvet? Én nem hiszem, hogy egyedül ők lennének felelősek érte.
Ezzel nem azt mondom, hogy szép dolog, amit csinálnak, de nincs ésszerű ok arra, miért lennének féltékenyek pl, hiszen teljesen más igényeik vannak.. Ha tanácsadásra mentek, feltétlen menj velük te is, mert köztetek van a probléma, nem pedig a testvérek között, úgy hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!