Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 nagyobb gyerekem nem szereti...

2 nagyobb gyerekem nem szereti a kistesót, voltatok már ilyen helyzetben? Hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés
Van egy 17 éves fiam, egy 19 éves lányom, meg egy kis 1,5 évesem. A kicsit nem szeretik, mindig bántják, hogy hülye, idegesítő, legutóbb a fiam azt mondta, hogy "legszívesebben kidobná az ablakon". Már megpróbáltam mindent, beszéltem velük, próbáltam őket bevonni a nevelésbe, de mindig összefognak ellene és kollektíven utálják az első perctől kezdve. Nagyon rossz ezt látni, ha egymást nem utálják, akkor a kicsit miért? Gondoltam, hogy elviszem őket ilyen gyereknevelési tanácsadásra vagy pszichológushoz, akárhova, mert ez így nem mehet tovább. Régen, ha sírt, mindig kiabáltak vele, hogy hagyja abba, nem tudnak aludni. Mostanában pedig azért utálják, mert hangoskodik (mint minden baba). MEg is mondják kereken, hogy utálják a kicsit. Fogalmam sincs, mit tehetnék, már próbálkoztam mindennel. Ha valaki volt már hasonló helyzetben, legyen szíves írja le, mi használhat ilyenkor, nagyon köszönöm.
2011. márc. 22. 12:59
 11/98 anonim ***** válasza:
79%
Ponz ez az, hogy már majdnem felnőttek. Elég sok múlik most nekik ezen a korszakon. Példának okáért, ha nekem kistesóm született 19 éves koromban akkor elég nagy pánikba estem volna, hogy hogyan fogok tanulni egy kismama és egy hisztiző, síró kisgyerek mellett amikor még egy szöveget sem tudok rendesen olvasni ha beszélnek mellettem, és ha nem alszok időben akkor két nap után olyan migrénem lesz, hogy mozogni nem birok. Rettegtem volna, hogy vesznek igy fel valahova, hogy fogom így megcsinálni az érettségit, és persze hogy a szüleim majd boldogtalanok lesznek miattam. Persze lehet hogy őnző dolog és sok ember felnevelt már gyereket és kibírta de nem én vagyok a szülő, nekem most nem az a dolgom hogy a gyereket elviseljem, hanem egyéb dolgok az életben, amik kicsit fontosabbak mint a gyerek. Vagy tényleg önző lennék, hogy fontosnak tartottam az érettségimet, meg az egyetemet és a tanulást? Persze lehet nekik más okuk van rá, ez csak egy példa volt hogy megértsék a többiek.
2011. márc. 22. 13:33
 12/98 anonim ***** válasza:
90%

Volt szerencsém egy hasonló család fölött lakni... Élmény volt, mert anyuci a nagyobb gyerekeket teljesen normálisan nevelte, a kicsit meg a new ages dolgok szerint. És már meg ne haragudjatok, de amit manapság magukról képzelnek nők, csak mert van egy kisgyerekük...

Nos ebben a családban a kisgyereknek meg kellett venni az összes szuper készségfejlesztő játékot, mert az olyan jó, több tízezerért, néma csendben lenni, merthát ne zavarják a kisgyereket, végezzenek el minden házimunkát, pénzt ne kérjenek, mert nincs ugye (de a kisgyerekre tényleg irreálisan sokat költöttek feleslegesen), ja és mellékesen a nő még 3 éves korában is szoptatta a gyereket. Igazából meg tudtam érteni a srácokat, mert ők nem kérték ezt az életet, próbáltak alkalmazkodni, de sehogy se volt jó. A sztori végét nem tudom, ha tippelhetek, akkor a gyerekek elmenekültek inkább, de sajnos sose tudom meg, mert elköltöztem.

Szóval gondold végig, te egyenlően bánsz-e velük, kimutatod-e, hogy ők is fontosak, szereted-e őket, és hogy milyen kényszerváltozást hozott a dolog az életükbe, mert nem feltétlen (csak) bennük van a hiba. A testvérek meg általában hoszonéves korukig nincsenek jóban egymással.

2011. márc. 22. 13:33
 13/98 anonim ***** válasza:
14%
"Elvesztetted a 2 gyerekedet a baba miatt." - Azért ne csináljunk már ebből drámát...
2011. márc. 22. 13:34
 14/98 anonim ***** válasza:
68%
Nekem ez a helyzet felnőtt emberekkel kicsit furcsa. Hiszen a 19 éves "gyermeked" már felnőtt és a 17 éves sem gyermek korú már. Nem ellenezték nagyon a terhességedet? Nem lehet, hogy szégyellik, hogy az anyjuknak kisbabája van? Esetleg hallhatták másoktól, barátoktól, családtagoktól, hogy szégyen, hogy a felnőtt gyermekeid mellé babát vállalsz, hiszen már az unokákra kellene áhítoznod. Ezeket a véleményeket aztán nem biztos, hogy a te szemedbe is megmondják a jóakaróitok. Sajnos gyakran a külső dolgok is mérgezhetik a fiatal felnőttek kapcsolatát a szüleikkel. Az is lehet, hogy a baba születése előtt túlzottan kiszolgáltad őket, s most ők ezt az idilli kényelmet (anya a rabszolgám volt) látják elveszni. Valamiért úgy gondolom, hogy a kapcsolatotok előtte sem lehetett felhőtlen, vagy csak addig, még minden úgy történt ahogyan ők akarták. Most mivel vállaltál valamit, amibe nincs beleszólási joguk, hát így verik ezt le rajtad. Ne őket vidd pszichológushoz, hanem a család egészét. Mert nem csak velük van baj, hanem a család működésében esett most valami hiba, amit nem tudtok kezelni. Én családterápiát javasolnék nektek.
2011. márc. 22. 13:34
 15/98 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem ilyen idős korban a legtöbb gyerek szereti, de legalább elviseli a kisebb testvérét, úgyhogy úgy érzem, te követhettél el hibát valamikor a múltban.

Lehet nagyon háttérbe szorítottad őket, vagy olyan terheket róttál rájuk, amiket nem akartak.. Gondolom az ő életük is megváltozott ezzel, plusz feladataik lettek, még a nevelésbe is be akarod vonni őket, mindezt úgy, hogy az egész úgy alakult körülöttük, hogy senki nem kérdezte a véleményüket.

Miután ők ketten ilyen jól kijönnek egymással, nem hinném, hogy ne lennének képesek testvéri szeretetre. A kicsit anélkül utálják, hogy egyáltalán esélyt adnának neki. Mi váltotta ki ez a nagy ellenszenvet? Én nem hiszem, hogy egyedül ők lennének felelősek érte.

Ezzel nem azt mondom, hogy szép dolog, amit csinálnak, de nincs ésszerű ok arra, miért lennének féltékenyek pl, hiszen teljesen más igényeik vannak.. Ha tanácsadásra mentek, feltétlen menj velük te is, mert köztetek van a probléma, nem pedig a testvérek között, úgy hiszem.

2011. márc. 22. 13:35
 16/98 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy gonoszak. Egymással nem azok, a lányom mindig segít a fiamnak tanulásban, meg falaz neki a hátam mögött, mikor bulizni megy, meg esténként mindig beszélgetnek órákat lefekvés előtt. A kicsit viszont utálják, nem tudják elviselni. Mikor terhes voltam, igen, kellett a segítség, de ők nem szerették ezt, mert azt mondták, ők nem akartak testvért, nem érdekli őket. Mikor megszületett, néha kértem, hogy csinálják meg az aznapi ebédet, de inkább elmentek otthonról. Mostanában pedig egyenesen utálják, azt mondják, nem hasonlít rájuk, nem az ő testvérük. Nem ugyanaz az apjuk, már 8 éve elváltam, 4 éve van új párom. Vele eddig nem volt bajuk, de mióta a kicsi megszületett, őt sem kedvelik. A fiam múltkor áthívta 3 haverját, megkértem őket, hogy kicsit halkabban, most feküdt le a gyerek, alig tudtam elaltatni, és a haverjai előtt megalázott, hogy 1,5 éve ő sem tud, menjek a francba, undorító vagyok.
2011. márc. 22. 13:35
 17/98 anonim ***** válasza:
70%
Ha az anuyka olyan felelős akkor felelősségében arra is gondolhatott volna hogy mennyi a megfelelő korkülönbség. A felnőtt, a szülő az attól felnőtt hogy tud felelősen dönteni. És a felelős döntés az, hogy mindent figyelembe veszünk amikor gyereket csinálunk, beleértve a körülöttünk lévő élőlényeket is. Nem az a felelős döntés, hogy én vagyok a felnőtt én azt csinálok a házamban amit akarok... Vagy én gondolom rosszul? Nem azt mondom, hogy a kamasz dönti el, lesz-e testvére vagy sem, de igenis nem csak magára kell gondolni az anyukának aki megint babázni akar.
2011. márc. 22. 13:36
 18/98 anonim ***** válasza:
83%
Én a 17 éves fiad helyzetében vagyok. Most született féltesóm, az apját utálom, mint a ... A gyerekét se szeretem jobban. Ugyanúgy gondolok rá, mint a te gyerekeid, mondjuk azért nem kiabálnék vele, leginkább kerülöm. Jót nevettem a kidobná az ablakonon:D Én azt tudom tanácsolni, hogy a fiadat és a lányodat hagyd ki ebből az egész babás mizériából, legalábbis én annak örülnék, ha még szóban sem jönne fel nálunk ez a téma.
2011. márc. 22. 13:37
 19/98 anonim ***** válasza:
25%
szerintem a két nagyobb gyereked nagyon gyerekes. oké megváltozott az életük de azért nehogy már tragédia legyen egy kisbaba. szerintem valaki családtól független embernek (talán pszichológus)kéne elmagyarázni nekik hogy ezzel ők nem lettek kevesebbek.
2011. márc. 22. 13:39
 20/98 anonim ***** válasza:
93%
"Szerintem ilyen idős korban a legtöbb gyerek szereti, de legalább elviseli a kisebb testvérét, úgyhogy úgy érzem, te követhettél el hibát valamikor a múltban." Hát azért szerintem meg ennyi idősen pont hogy herótja van a fiataloknak a babáktól. Nekem igen.
2011. márc. 22. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!