Igazam van hogy 1 forinttal nem akarom támogatni a szüleimet?
Van egy vállalkozásuk,az a bevétel van ami onnan jön,havi 3-400ezer
Ebből megy minden kiadásuk.
Én 23 vagyok,még diákként dolgozom,de ha végzek,jól fogok keresni.
De egy forintot nem vagyok hajlandó adni nekik.
miért?
napi 2 doboz cigit elszivnak,nem is olcsót,éves szinten ez nagyjából 1 millió forint
(4*640*365)
hozzáteszem 14 éves korom óta egy forintot se kaptam,dolgozok,eltartom magam,bár ha kérnék,adnának,de nem kell
nem lakom közel,2-3 hetente járok hozzájuk csak,telefonon hallgatom sokat
illetve öcsémtől hallom,mert szegény otthon lakik,hisz kicsi,de annyira már nagy,hogy értse
Teljesen igazad van. Én gond nélkül adnék a szüleimnek, na de ők soha nem vették el a megkeresett pénzem!!! Inkább kipótolták.
Az meg mi, hogy 14 éves korában ő fizette-e a rezsit??? A szülőnek kötelessége eltartani a gyerekét 18 éves koráig!! Ez nem egy kölcsön,amit vissza kell adnia!
Szóval ha nekem a gyerekkoromban megkeresett pénzemet elvették volna, az biztos, hogy én sem adnék egy forintot sem. Nem bérlő voltál, hanem gyerek. Ezt nem ártana egyeseknek is végiggondolni.
nem azért nem adok,mert gyerekként oda kellett adnom a nehezen megkeresett pénzem,vagy mert nem kaptam új ruhát,zsebpénzt,akármit...
hanem mert hülyeségre költik...ha minimálbérért dolgoznának,vagy többért de mondjuk házat akarnának felujitani,de még egy nyaralásra is adnék...de igy...na nem...
mintha feneketlen kútba kellene dobálni...
Ez az indok is érthető, de tudod én akkor sem adnék ebben az esetben ha minimálbért keresnének.
Az meg hogy cigire, hát főleg, de nálam a fő indok ez lenne. Soha nem venném el a gyerekem diákmunkával megkeresett pénzét. Ha már felnőtt lenne, akkor sem, inkább ott segíteném, ahol tudnám, hogy minél előrébb tudjon jutni és hamarabb elérje a céljait. Ha szükségem lenne pénzre, akkor is csak kölcsönbe kérném és visszaadnám.
persze,azt én is ugy gondoltam,hogy minimálbér,de nincs hülyeségre költés,de nem jut rezsin és kaján túl másra,akkor segitenék...
de amig valakinek cigire jut,(vagy piára,drogra,szerencsejátékra),addig nekem ne panaszkodjon,főleg ne kunyeréljon...ha az anyám ha nem
párom is leszoktattam a cigiről,igaz ő heti 1 dobozzal sziívott csak
A te pénzed a te életet a te lelkiismereted neked kell eldöntened hogyan helyes. Mi ebbe nem szólhatunk bele.
Járja egy mondás hogy mindenki azt kapja az élettől amit ő is adott.Ezt értsd ahogy szeretnéd.
anya csak 40 éves,nem olyan öreg...
csődbe ugy nem jutnak,hogy jól van csinálva a könyvelés,másképp nem lenne ekkora bevétel...
adjak...de miért,ha tudom hogy elb@ssza....
Nem olvastam el a hozzászólásokat.. De.. Ha ennyire ügyesen kiszámoltad, mennyit költenek cigire, akkor azt is számold ki, rád mennyit költöttek születésed óta..
Egyébként addig nem kell támogatnod a szüleidet, amíg ennyi bevételük van, te meg pályakezdő vagy.
De hidd el, lesz idő, amikor majd igazán rád szorulnak, betegség, ápolás.. Akkor kell támogatnod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!