Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igazam van hogy 1 forinttal...

Igazam van hogy 1 forinttal nem akarom támogatni a szüleimet?

Figyelt kérdés

Van egy vállalkozásuk,az a bevétel van ami onnan jön,havi 3-400ezer

Ebből megy minden kiadásuk.

Én 23 vagyok,még diákként dolgozom,de ha végzek,jól fogok keresni.

De egy forintot nem vagyok hajlandó adni nekik.

miért?

napi 2 doboz cigit elszivnak,nem is olcsót,éves szinten ez nagyjából 1 millió forint

(4*640*365)

hozzáteszem 14 éves korom óta egy forintot se kaptam,dolgozok,eltartom magam,bár ha kérnék,adnának,de nem kell

2011. márc. 8. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
91%

Osztja itt mindenki az észt. Örülök, hogy mindenki ilyen jól kijött anno a szüleivel :)

Én elköltöztem, mert már nem bírtam anyámat. Lelki terrorban tartott egész életemben, és még most is, mert ellenem fordította az egész családot. Most lehet mondani, hogy ő nevelt fel. Nevelt a fenét! Állandóan nagyanyámnál dekkoltam, anyám azon kívül hogy főzött rám (mert ugye ha már ők esznek akkor én is), és kimosta a ruháimat - ha már bevágtam őket a szennyesbe - semmit sem törődött velem. Apám után az árvajáradékom is szó nélkül zsebrevágta úgy, hogy én semmit nem láttam belőle (pedig 18éves korom után már bőven engem illetett volna). Nem kaptam semmi új dolgot, néha még most is előkerül pár 5-6éves ruhadarabom, amihez túl közel kerültem már. Persze úgy, hogy anyám soha nem szenvedett anyagiakban hiányt.

A párommal szintúgy egész gyerekkorában nem foglalkoztak, így alig volt otthon. Mondhatni 22 éves fejjel olyan neveletlen, mint egy rossz kölyök, nekem kell őt tanítgatnom. Persze vele is (a pénzzel) azért, amikor pénzt küldtek neki a távoli rokonok, rögtön törődni kezdtek a szülei, és gyorsan elvették tőle az összes pénzt. Új ruhát csak használtan a rokonoktól, zsebpénzt ő sem látott soha. Ahogy ajándékot sem kapott alkalmakra - hozzátenném nem azért, mert itt úgy szokás, hanem, mert "nem volt rá pénz". Ment cigire, nasira, hitelekre, minden szarra. Anyucinak apucinak megvolt mindene, talán még több is, a gyereknek semmi.

Hát most jól keresünk, a szülők pedig jönnek koldulni. Képzelhetitek hogy vágjuk ki őket, és valahogy eszünkbe sem jut, hogy ők neveltek volna fel minket. Olyanok, mint az idegenek.

2011. márc. 8. 10:20
 32/78 A kérdező kommentje:

10:17

és a te szüleid akkor is elutaznak ha közben az émász le akarja kapcsolni az áramot?

mert az enyéim akkor is inkább a karton cigit veszik meg,mint befizetni egy számlát...

2011. márc. 8. 10:20
 33/78 anonim ***** válasza:
100%
És ha megbeszélnéd velük normálisan hogy segítesz nekik amiben tudsz de neked is élned kell. Szeretettel fordulj feléjük! Kérd meg őket, hogy gondolják jobban meg hogy mire mennyit költenek és vezesd le nekik hogy hogy csinálhatnák jobban, hogy ne kelljen mindig kölcsönkérniük. Egy próbát megér és sértődés sem lesz.Biztosan megértik majd hogy neked is szükséged van a pénzre mert a kiadásaidat fedezned kell.
2011. márc. 8. 10:24
 34/78 anonim ***** válasza:
73%

10:20as vagyok. Azt kihagytam, hogy amikor nyári melóra mentem hogy vegyek magamnak ruhát vagy bármit, anyám mindig elvette tőlem a pénzt.

Egy laptopot sikerült összevakarnom nyári fizuból, hiányzott az árához még 5000ft. Anyám kölcsönadta, majd elküldött suli mellett dolgozni, hogy vissza tudjam fizetni. (Miközben ő 50000reket rak félre havonta, annyi a "felesleg")

2011. márc. 8. 10:27
 35/78 A kérdező kommentje:

próbáltam,nem is egyszer

még elsős egyetemistaként diákhitelt is fel akarta velem vetetni,mondván azt nekem ideadják minden nélkül,mert nekik épp akkor nem adott 1 bank se

most meg már van bejelentett melóm,adna a bank,de nem veszek ferl egy forintot se,mit csinálok ha nekünk kell házra akármire?

csináltam egy időben a teljes könyvelést,és szépen hülyegyerek is megérti módra a teljes bevétel-kiadást is,hogy lássa,hogyx mennyi megy el hülyeségre...

de nem használ...

2011. márc. 8. 10:28
 36/78 anonim ***** válasza:
97%

az helyes, kedves Kérdező, ha nem életbevágóan szükséges, ne vegyünk fel kölcsönt, nagy rablás van mögötte..

Miért kéne támogatnod a nem kevés jövedelmemmel rendelkezőket? hogy mégjobban eleresszék magukat?

Más lenne, ha munkanélküliek, vagy öregen, vagy betegen lennének és segíteni kellene, akkor biztos is vagyok rohannál segíteni.

2011. márc. 8. 10:37
 37/78 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen. Sajnos az én családomban is vannak olyanok akik nem tudják beosztani a pénzt.Ha 800 000-et kapnának havonta az sem lenne elég, legfeljebb 2 hétig.:)Aztán kérnek újból és újból. Elhiszem hogy dühös vagy mert gondolom te ezerszer meggondoltabb és előrelátóbb vagy. Ettől függetlenül az ember szereti őket de határt kell szabni. Jól tetted hogy hitelbe nem mentél bele!
2011. márc. 8. 10:39
 38/78 A kérdező kommentje:

nagyszüleim idősek,alig kapnak nyugdijat,nekik most is segitek

öcsém még kicsi,neki van egy euró alapú bankszámla,amire ami nem várt pénz,ráteszem,neki ne kelljen ugy kinlódnia mint nekem kellett,lassan,de gyűlik,mire 18 lesz,remélem milliós összeg lesz rajta

de hogy anyáméknak nem,az fix...felneveltek (? :D),ok,de ez nem ok arra hogy én adjak azért pénzt,mert ők hülyeségre költik...ilyen erővel én is vehetném a cigijüket...vagy ha azt veszem,kezükbe adom,és ők megveszik,ugyanaz...

nem ezért dolgozok

2011. márc. 8. 10:42
 39/78 anonim ***** válasza:
31%
mese habbal.
2011. márc. 8. 10:43
 40/78 A kérdező kommentje:

mi ebben a mese habbal?

hogy vannak felelőtlenül költekező emberek?

vagy hogy van olyan is aki nem hajlandó ebben részt venni?

az meg hogy öcsémnek próbálok segiteni,szerintem mindenki ezt teszi akinek sokkal kisebb testvére van,ha tehetném,már rég velem lakna

2011. márc. 8. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!