Igazam van hogy 1 forinttal nem akarom támogatni a szüleimet?
Van egy vállalkozásuk,az a bevétel van ami onnan jön,havi 3-400ezer
Ebből megy minden kiadásuk.
Én 23 vagyok,még diákként dolgozom,de ha végzek,jól fogok keresni.
De egy forintot nem vagyok hajlandó adni nekik.
miért?
napi 2 doboz cigit elszivnak,nem is olcsót,éves szinten ez nagyjából 1 millió forint
(4*640*365)
hozzáteszem 14 éves korom óta egy forintot se kaptam,dolgozok,eltartom magam,bár ha kérnék,adnának,de nem kell
"Na meg a másik: a szüleid mindig a szüleid lesznek. Kötelezettségeid vannak velük szemben pusztán azért, mert a szüleid"
Ezt. Nagyon kérem. Tessenek már elfelejteni. Valaki írta, hogy belén nevelődött a panaszkodásos gondolkodásmód. Sajnos ez is. Hogy "de mégiscsak az anyád", és sajnos az is, hogy "de a szüleid a szüleid". A kérdezőnek itt még annyira nincs rossz helyzete, mint sok más embernek, de ettől a gondolkodásmódot a falat levakarom már. Tehát, ha a szüleid isznak, elverik a pénzt minden haszontalanra, neked akkor is a kötelezettséged...
Én meg azt mondom, a szülőnek is van kötelezettsége a gyerekkel szemben. Ugyanis egyelőre még a szülő vállal gyereket, és nem fordítva. Már ugye, aki tudatosan vállalja, nem csak "hopp, becsúszott", és onnantól a gyereken bosszulja meg, amiért hülye volt felelősségteljesen kufircolni.
Én azt mondom, a kérdezőnek igaza is van, nem is. Valamennyit adhatna a szülőknek, valamennyire mégis eltartották anno. Na de az, hogy arra költik, amire akarják? Gondolkodjatok már. Ha valaki utazik: jól teszi. Szeret jókat enni? Kedves egészségére. A cigi se akkora bűn... talán, de ilyen alapon nyugodtan k.rvázza el apuka a pénzt, anyuka meg igya el. Arra költik, amire akarják. Micsoda alapfrázisokat pufogtattok is.
Komolyan mondom, nem értem ezeket a "segíteni kell őket CSAK MERT A SZÜLEID, és kész", az tök mind1 hogy csapnivaló, pocsék szülők voltak, a gyerek örüljön hogy voltak olyan kegyesek őt megszülni és eltartani egy darabig. Na ne...
Egy igazi SZÜLŐ nálam ott kezdődik hogy tisztességgel felneveli szeretetben, becsülettel a gyerekét, és amennyire csak a lehetőségei engedik, mindenben segíti, támogatja nemcsak amikor felnő, hanem amikor kirepül a családi fészekből. Igen, az ilyen szülő minden tiszteletre és támogatásra jogosult. De aki semmi mást nem csinált minthogy megszülte és egy darabig etette, hát az az én szememben nem szülő.
Nem értem miféle hálával kéne a gyereknek tartoznia, nem ő kérte hogy megszülessen, hanem a szülei AKARTÁK, és vállalták a felelősséget hogy felnevelik. Nem szívességet tettek a gyereknek, hanem ellátták a kötelességüket, amit szabad akaratukból vállaltak.
Komolyan, nem tudom hogy a gyk-s válaszolók nagyrészének volt-e gyerekszobája, de úgy beszélnek (itt is, és más kérdésekben is), mintha a gyerek a család huszadrangú, megtűrt tagja lenne, aki örüljön hogy megszülték és nem hagyták éhen dögleni, és kuss a neve amíg a szülők nagy kegyesen eltartják (mintha nem pontosan ezt vállalták volna, amikor gyereket vállaltak...) Tiszta szégyen...Ti komolyan ilyen családban nőttetek fel? Mert akkor sajnállak titeket...
támogatnám őket,ha lenne értelme
de most azért adjak nekik pénzt,hogy 2 doboz helyett 3 dobozra jusson egy nap? vagy hogy esetleg vegyenek belőle piát?
magamnak se veszek semmi luxus dolgot,egyenlőre örülök ha marad pénzem az albérlet és a rezsi kifizetése után...
igaz vannak plusszjövedelmeim néha,de azt elteszem
dolgozom most is
csak nőnap van,nincs igazán meló
ha nem tetszik,ne olvass...
"mintha a gyerek a család huszadrangú, megtűrt tagja lenne, aki örüljön hogy megszülték és nem hagyták éhen dögleni, és kuss a neve amíg a szülők nagy kegyesen eltartják"
Látom, jól le lettünk pontozva. Pedig ez engem is érdekelne.
sosem szorultam senki segitségére,megélek a jég hátán is
és nem nyavalygok,csak nem értem miért kell hülyeségre költeni mielőtt be van fizetve minden? én sem megyek vásárolgatni mielőtt be nem fizetném a számlákat,és nem kunyizok mástól pénzt,mert elb@sztam...
ha mégis megszorulok? párom is dolgozik,jól keres,amig nincs melóm,az is elég,illetve külföldre akármikor mehetek,igaz 18 évesen bébiszitterkedtem utoljára a németeknél,de ugyis találok ott ha itt nem...de itt egyenlőre van a következő 5 évre helyem,addig pedig félretenni is lehet
akinek nyavalygásnak számit: nem kell elolvasni,ilyen egyszerű
"mintha a gyerek a család huszadrangú, megtűrt tagja lenne, aki örüljön hogy megszülték és nem hagyták éhen dögleni, és kuss a neve amíg a szülők nagy kegyesen eltartják"
engem fiatalon szület anya nagyon,el is vált huszonévesen...nem én kértem hogy nagyimék nyakára szüljön,bár nagyiméknak mai napig a szemük fénye vagyok,első unoka,jobbat kivánni se lehet
de hogy én gyereket nem úgy fogok szülni,hogy örüljön ha levegőt kap,az fix...ha olyan kell aminek kuss a neve,veszek kutyát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!