Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igazam van hogy 1 forinttal...

Igazam van hogy 1 forinttal nem akarom támogatni a szüleimet?

Figyelt kérdés

Van egy vállalkozásuk,az a bevétel van ami onnan jön,havi 3-400ezer

Ebből megy minden kiadásuk.

Én 23 vagyok,még diákként dolgozom,de ha végzek,jól fogok keresni.

De egy forintot nem vagyok hajlandó adni nekik.

miért?

napi 2 doboz cigit elszivnak,nem is olcsót,éves szinten ez nagyjából 1 millió forint

(4*640*365)

hozzáteszem 14 éves korom óta egy forintot se kaptam,dolgozok,eltartom magam,bár ha kérnék,adnának,de nem kell

2011. márc. 8. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
56%
14 éves korod óta egy forintot se kaptál tőlük? tehát azóta egyedül élsz és fizeted a rezsit?
2011. márc. 8. 10:05
 12/78 anonim ***** válasza:
97%

Hát ez van velem is, csak én anyósékkal vagyok így. Ne érezd magad szarul emiatt, fiatal vagy, épp kezdenéd az életet, és akkor még segíts a szüleiden? Ez szemétül hangzik, de én se segítenék ilyen esetben.

Nálunk a helyzet: Anyósom dolgozik, de cigarettázik, apósom nem dolgozik és ő is bagózik. Nyavajognak, hogy nincs pénz, de bagóra van. Anyósom nem győzi mondani, hogy egy reggelijét 3 felé osztja, de nem kéne osztogatni, ha mondjuk nem bagózna, meg mellesleg após sem. Én mondtam a páromnak, ha egyszer oda jutnak, hogy anyós is elveszti a munkáját, akkor nagy bajban leszünk. És mondtam neki, hogy nem vagyok köteles a saját számból és a kislányom szájából kivenni a falatot olyan emberekért, akik bagóznak. 15-20 ezer fejenként a cigijük havonta, anyósom tisztán kap 70-80 ezer forintot, apósom 25 ezer körül kap segélyt. (Szóval anyós tartja el, közben nem fűlik a foga apósnak fizikai melót végezni, mert a dereka..hát ha az éhen halás jobban tetszik neki, ámen.)

2011. márc. 8. 10:06
 13/78 anonim ***** válasza:
28%

Nincs igazad. Felneveltek, és lehetővé tették, hogy olyan egyetemre menj, amilyenre szeretnél, és ahol ha végzel, esélyed van jó fizetésre. Tehát sokkal többet segítettek, mintha kaptál volna tőlük évente egymilliót.

Bibliai hasonlattal élve nem adtak halat, de megtanítottak halászni.

Na meg a másik: a szüleid mindig a szüleid lesznek. Kötelezettségeid vannak velük szemben pusztán azért, mert a szüleid. De nyugodj meg, a te gyerekeidnek ugyanígy kötelezettségei lesznek veled szemben.

14/78 A kérdező kommentje:

jelenleg is dolgozom,csak nőnapi laza nap van:)

emellett tanulok

ebből a kérdésből jött:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__dohanyzas__1610990-a..

15/78 anonim ***** válasza:
92%
az a baj, hogy a cigi a legrusnyább szenvedélybetegség, mert ilyen komoly dohányosok nem tudják lerakni :( sajnos ez a helyzet :( és ha kiszámolod ezzel ki is jön pár ezer ft különbözettel a 400 ezer ft. és igazából csak a cigi az, ami ebből "luxus". nem írtál mozit, kirándulást, nyaralást, befektetést, megtakarítást, stb.
2011. márc. 8. 10:07
 16/78 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudom a többi körülményt ezért nehéz erre válaszolni. Hozzájárulsz a rezsihez stb. ami? Vagy megbeszéltétek hogy neked nem kell ezekben részt vállalni? Mert ha nem akkor nincs igazad. Nekik sem kötelező a pénzüket rád költeni! De szeretnek, és ahogy írtad adnának neked. Ha kérnének a szüleim én természetes hogy adnék nekik.
2011. márc. 8. 10:08
 17/78 anonim ***** válasza:
43%

Felneveltek, etettek, fizették a rezsidet....

ha mindent ilyen könyvelői szemlélettelnézel, akkor tartozol nekik úgy 20 millióval ezért.

ha ezt visszafizetted, akkormár nem fogsz tartozni.

A saját pénzüket pedig arra költik amire akarják. Ha akarják azzal gyújthatnak rá. az öv

ék.

2011. márc. 8. 10:09
 18/78 anonim ***** válasza:
59%

tudod egy magán vállalkozás havonta rengeteg pénzt visz el föleg ha vannak melosaitok és föleg ha azok hivatalosak. nekünk is van vállalkozásunk és a tavaji évben 55milla jött be de ha ebből kivonjuk a rengeteg adót, járulékokat, anyagbeszerzési árakat 30ember munkabérét, havi 150ezer villanyszámlát stb... akkor érthetö h hol a pénz és ekkora nagy bevétel mellett mért kellett majdnem 2 évig spórolni egy 5milliós hummer-re.

ezek mellett ha nem is költekeztek fölöslegesen már akkor is nagy kiadás az ha az eddig megszokott magas életszinvonalatokat tartani akarjátok

tudd meg mire megy a cash és aztán dönts

19/78 A kérdező kommentje:

nem egyedül,hanem velük éltem 18 éves koromig,de minden pénzem odaadtam amit kerestem,ami sose volt kevés,suliidőszakban 40,nyáron 100,igaz feketén

tehát mondhatom h nem tartottak el

és nem őáltaluk jutottam ilyen egyetemre,én dolgoztam meg érte,én kerestem meg a magántanárra valót:)

20/78 anonim ***** válasza:
82%
Bocsi.10:08 vagyok most olvastam csak a többi írásod. Hát így érthető már. De ha kérnének a szüleim én akkor is adnék nekik egy bizonyos határig.
2011. márc. 8. 10:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!