Igazam van hogy 1 forinttal nem akarom támogatni a szüleimet?
Van egy vállalkozásuk,az a bevétel van ami onnan jön,havi 3-400ezer
Ebből megy minden kiadásuk.
Én 23 vagyok,még diákként dolgozom,de ha végzek,jól fogok keresni.
De egy forintot nem vagyok hajlandó adni nekik.
miért?
napi 2 doboz cigit elszivnak,nem is olcsót,éves szinten ez nagyjából 1 millió forint
(4*640*365)
hozzáteszem 14 éves korom óta egy forintot se kaptam,dolgozok,eltartom magam,bár ha kérnék,adnának,de nem kell
Alapvetően igen, mert a szüleid felnőtt emberek, képesek eltartani magukat. Téged felneveltek, ezek szerint jó szakmád is lesz. Nem a te feladatod, hogy eltartsd őket, neked majd a saját gyerekeidről kell gondoskodnod, ha majd lesznek. (Az tök mindegy, hogy a szüleid mennyit cigiznek, ez is ahhoz tartozik, hogy felnőttek, felelősek magukért.)
Tehát az alapeset tiszta. A család viszont erő is, mert óvja és védi az odatartozókat. Te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy szükséged lesz segítségre és a szüleid is. Ilyenkor a családban segítünk egymásnak. Ők is segíthetnek neked, te is segíthetsz nekik. Ez a segítség viszont a talpra állást szolgálja, nem a folyamatos eltartást, kitartást stb. Az visszaélés a segítséggel.
Ettől pedig teljesen külön kezelném a panaszkodást, ami a magyar emberbe szociálisan szinte bele van kódolva. Más országokban dicsekednek, mi panaszkodunk. Ez egyszerűen egy ilyen "kultúra".
Van még egy vetülete a dolognak, mégpedig, hogy az állam, miközben eljátssza a gondoskodót, valójában nem képes, és nem is akar megfelelően gondoskodni az idősekről. Tehát majd valamikor a jövőben előfordulhat, hogy a szüleidnek szüksége lesz tartósan is a segítségedre. Most azonban nem ezt kérdezted, tehát nem is erre válaszoltam.
Én már értem amit ír... 14 éves kora óta magának kell mindent megteremteni suli mellett, annyi kivétellel hogy otthon lakott. Ennek ellenére nem zűlött el (lehet hogy rosszul írtam), tanult még, (munka mellett), 18 évesen külön költözött mert akkor már megtehette, azóta is tanul-dolgozik, lesz egy jó munkahelye, pont jól megélnek a 400e-ből, a szülők meg ezek után hogy konkrétan 14 éves kora óta szarnak a fejére most pénzt várnak, holott ők meg olyanra költik el a pénzüket ami tök fölösleges... magyarul nem érdekli őket hogy az ő pénzük cigire megy, a lányuk tartsa el őket...
Igazat adok neked, ha tényleg ez a helyzet.
Hál isten, nekem teljesen mások a szüleim és ha késöbb megszorulnának és igyekeznék segíteni.
olvasson már aki ir...
dolgozom gyerekkorom óta,amig otthon laktam,odaadtam mindet
most már 5 éve nem lakom otthon,miért adnék? van saját rezsim,saját hűtőm amit meg kell pakolni...
nem járnak se nyaralni,se moziba,semmi,arra "nem jut"
(öcsémet én viszem strandra,meg magunnak párommal)
nincs alkalmazott,könyvelésbe besegitek,mert anélkül csődbeviszik,tehát nem mondható,h nem segitek
te miért tartod magad ilyen nagyra? Normális emberek szeretik a szüleiket és nem úgy beszélnek róluk, mint te. Ők is emberek és nekik vannak hibáik, mint ahogy neked is van. Ha nem vagy képes elfogadni őket a hibáikkal akkor te nem vagy ember.
a hibáink tesznek minket emberré
nah,3 oldalnyi válasz után valaki csak megérti a problémát...
és 20 millió? 14 év alatt nem költöttek annyit,főleg mivel nagyimnál laktunk 10 éves koromig
nagyiméknak pl bármikor segitenék,mind1 mennyire kell ezért nekem meghuzni a nadrágszijat,nagypapámnak benzinre most is sokszor adok,hiába csak 80ezer a havi bevételem
de anyáméknak nem vagyok hajlandó,többe kerül a cigijük,mint nekem albi+rezsi+kaja+minden együtt....
Mi a kérdés?
megerősítést akarsz, hogy helyes amit teszel?
Nem, nem helyesmert egyrészt a gondoskodást nem lehet forinttal mérni, másrészt a szüleidrőlvan szó akik felneveltek. De úgyis azt csinálsz amit akarsz. Csak azt nem értem miért kérdezel itt, ha minden világos és igazságos.
Felejtsd már el azt a cigit.
az ő pénzük arra költik amire akarják.
van aki jókat szeret enni és van a ki utazik (pl az enyémek)
Nagyon egyszerű:
Ha rászorulnak adnék, ha nem szorulnak rá, nem adnék.
Havi 3-400 ezerről mások csak álmodnak, a szüleidnek van miből félrerakni, meg mittomén, nagyon is jómódúnak számítotok, én sem adnék, hanem amit megkeresek félreraknám magamnak.
Ha kettejüknek lenne havonta 50 rugó a bevétel aszondom jólvan...de így, én megértelek és én sem adnék. Nem azért mert bunkó vagyok, hanem azért mert látom, hogy felesleges, nincs nekik szükségük arra a pénzre amit tőlem kapnak, nekem viszont nagyon is szükségem lenne rá.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!