A férjem havi 100e at ad az exének 200at keres, a gyerek miatt adja állitolag nagyon szereti a gyereket. Szerintetek ez normális? És emiatt nem akar közös babát
Szerintem normális, HA ti nem nélkülöztök. Amúgy amit hazavisz pénzt, az közös annak az összegnek a kivételével, amit a bíróság az előző családjának megítélt. Ha ő annál többet ad, akkor azt meg kéne dumálnotok. Külön kasszán vagytok, hát akkor.. ja... vannak a külön kasszának (is) becsapós dolgai...
Ha nem nélkülöztök, és a közös (normális, indokolható) tervekre is jut, akkor nem sok.
Azzal egyet értek,hogy egy gyerek sok költség,de 100ezer azért elég sok...Főleg,ha úgy számolsz,hogy nem csak apja van,az anyjának elvileg kb. ugyanannyit mellé kéne tennie...Ha ezt veszed 50 ezer is elég,még akkor sem mondható zsugorinak a párod...Az én párom volt felesége is egy darabig próbálta pumpolni a barátomat,de szerencsére már nagyjából leállt vele (ilyenek,hogy vetetett cigit a barátommal,aztán ,,elfelejtette" kifizetni meg hasonlók).Most a barátom fizeti normálisan a gyerektartást,mellett majdnem minden péntek délután és szombaton nálunk van a gyerek,ilyenkor megvesz neki sok mindent,amit szeretne,de nem adja a fél fizetését az exének...Elvégre nem asszony-,hanem gyerektartást fizet.
21/L
A férjemnek van egy közel nagykorú lánya az előző házasságából. Néha irdatlan összegeket költ rá, de nem is szólok bele, mert az ő gyereke.
Egyedül akkor szóltam bele, amikor a volt feleség a gyerekre hivatkozva le akarta húzni pénzzel. Mondtam, hogy ha a gyerek kér valamit, akkor kocsiba kell ültetni, elvinni, megvenni. Ha be kell fizetni, akkor az intézmény pénztárába, vagy a különtanár bankszámlájára, táborszervezőére, stb. Direktben.
Mert a gyerekét támogassa korlátlanul, de az amúgy jól kereső exfeleség harmadik plasztikai műtétjét mégse ő finanszírozza.
Szerintem meg nem normális. Havi 50 ezerből is bőven kijön egy iskolás gyermek eltartása. Főleg ha azzal is számolunk, hogy nem csak az elvált szülő köteles tartani a gyereket, hanem akinél el van helyezve. Ha még anyuka is hozzáteszi azt a 100-ast, akkor kétszáz rongyból már elég szépen eltengődik az a gyerek.
Én egyet értek azzal, hogy ha valaki elválik, attól még szeresse az otthagyott gyerekét, de ne az új családja rovására. A százezer forint szerintem túl sok.
Azért, mert sok apa válás után filléreket fizet gyerektartás címén, vagy semmit, mert elhanyagolja az előző kapcsolatából született gyerekeket, még nem normális, csak általános és sajnos elfogadott a többség számára.
Az, ha egy apa háttérbe szorítja az új kapcsolatát és erőn felül segíti az előző kapcsolatban született gyerekét, nem általános, de ettől még lehet normális.
Az már más kérdés, hogy Te ezt így el tudod-e fogadni, tudsz-e így vele élni, vagy olyan társra vágysz, aki a Te szempontjaidat is figyelembe veszi.
Megismerkedtem egyszer egy olyan férfival, akiről később kiderült, egy fillért nem adott a gyerekei felnevelésére válás után. Úgy gondolta, az tartsa el a gyerekit, akivel él. Elzavartam őt, mert ilyen embert nem tudok tisztelni.
A jelenlegi párom támogatja anyagilag a saját 3 gyerekét, a saját szüleit, segíti mindenben az exét, az ex anyósát, az exe előző házasságából született gyerekekeit. Kb a fizetése 2/a-a elmegy azokra, akik segítséget várnak tőle. Mi nem akarunk közös gyerekeket, így nálam ez nem okoz nagy problémát, de meg tudom érteni, hogy ez neked így nem perspektíva, másképp képzeled a közös jövőtöket.
Szerintem ez nagyon sok. És ne haragudj meg, de ez nem ok arra hogy veled nem akar gyereket. Annak inkább az az oka, hogy nem vagy elég fontos neki. Én a helyedben nem reménykednék hosszútávú kapcsolatban.
Az én apukám is elvált. Igyekezett mindíg támogatni a másik házasságból született fiát is, de nem erőn felül, és a mi rovásunkra. Anyumat a mai napig imádja, és nem volt kérdés hogy vállalnak gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!