Gyerek tartja el a szülőt. Rendben van, és meddig normális/természetes?
Igazad van kedves utolsó, de ők se mondták, amikor gyerek voltál, hogy nekünk sincs vacsora akkor hogy lenne neked édes gyerekem. Ez az emócionális része.
A racionális részében sajnos igazad van. De azért jóllakni úgy nem tudnék, hogy a szüleim nem ettek.
Amíg jó szívvel szeretetből és nem pedig kényszerből teszi.
Ha anyagilag megteheti úgy hogy közben nem hátráltassa a saját életének haladását és a szülők sem követelőznek egyre többet és többet még a saját gyerekük boldogulása árán is akkor természetesen bármeddig lehet segíteni hiszen azért van a család. De ettől függetlenül az a felfogás hogy eddig én adtam most te adj nem helyes. Egyetlen gyerek sem kéri hogy megszülessen és a szülei eltartsák. Ha valaki vállalja hogy gyereket szül azt is tudja hogy mik lesznek a kötelességei hiszen ezzel felelősséget vállal egy másik életért. Amit nem kérhet számon évekkel később. Egy gyermeket felnevelni nem csak kötelesség áldás is egyben. Aki nem így gondolja ne vállaljon gyermeket.
A tények azok hogy 35négyzetméteren élünk 4en. Én a párom a 2éves kislányom,és az anyósom. A lakáson hitel van,ott a rezsi. A párom 140-160.000ft nettó,én GYED+családi,kb 72.000ft. Ebből/így élünk. A mama kap szociális segélyt,amiből nem sok mindent látok. Sok az adóssága,néha ad egy 10.000est.
Telepakolta ezt a pici lakást mindenféle hasztalan kacattal,alig férünk. A segítséget minimálisra csökkentette. Itt lakik már másfél éve,hízott vagy 20-30kgot. Saját lakás. Felesbe a páromé és az enyém. Anyukám segítségével tudtuk megvenni. Jelzálog van a szüleim házán. Az anyósom 1ftot nem adott segítségnek. Dolgozni nem akar,és válogat.
Szóval nagyon elegem van! Szerintem hamarosan nagy baj lesz,mert anyukám sem nézi jó szemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!