Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik rám a...

Jogosan haragszik rám a testverem?

Figyelt kérdés

Anyumnak két lakása van, az egyikben én és a tesom laktunk, de en elkoltoztem alberletbe a paromhoz. A lakast anyunk megigerte par eve, hogy eladja, 50-50 lesz, hogy tudjunk majd sajatot venni, ezt tobbszor is kijelentette.

Mivel tesom maradt a lakasban, fizetett nekem havonta egy osszeget 2 even at, ami nekem fedezte az alberlet es rezsi ram eso reszet ahol a parommal eltem. Hiszen ő használta a lakast.

Kozben tesom allitolag koltott is a lakasra, amiben lakott.

Viszont sajnos megszunt a parkapcsolatom, egyedul maradtam az albiban ahol emelni is akartak, es nehez lett volna fizetni.

Ezert anyum azt mondta, akkor eladja a masikat ahol a tesom lakik, ugy is reg megigerte es megkapjuk a felet.

Tesom elkoltozott albiba az eladasig, de kozbe anyukam utana jart a bankban es kiderult, hogy mivel nem tul sokat keresek, hiaba az eladasra szant lakas fele, a fizetesem felét kellene hitelre kolteni.

Inflacio is van, bizonytalan minden, dragak a lakasok es nehez donteni mi legyen. A tesomnak gondolom tobb penze van, de nekem nem.

Ráadásul nekem kozben uj parom lett, akihez oda koltoztem igy szamomra most nem aktualis az eladas.

Anyum vegul ugy dontott, nem adja el, ez 1,5 eve volt, azota ures a lakas.

A tesom viszont, aki elment alberletbe azota nem beszel velunk, de amit leginkabb nem ertek, hogy velem miert nem.

Nem en dontok rola, hogy anyum eladja-e a lakast vagy sem, raadasul ő jobban is keres nálam. Azt mondta atvertuk, nem kapot egy magyarazatot sem anyunktol, de en nem ugy gondolom, anyum donti el mit tesz a sajat hazaval.

Rosszul latom?

29 N

okt. 31. 15:49
 111/142 anonim ***** válasza:
84%

102.

Jogos, hogy nem áll szóba veletek!

Lásd 110. hozzászólásom.

nov. 1. 10:47
 112/142 anonim ***** válasza:
89%
Hagyd rá, nem akarja megérteni. Azt remélte majd mindenki szapulja a tesóját aztán nem így lett.
nov. 1. 10:48
 113/142 anonim ***** válasza:
88%
Miután fizetett neked hogy te az aktuális kanoddal lakj, kiteszitek mert MIATTAD anyád el akarja adni a lakást... majd annyi eszetek nincs, hogy előtte utána jártatok a dolgoknak, utána jössz rá hogy hajj bizony az is sokba kerül... a szó amit keresel a köszönöm, mind anyád felé mert ingyen lakhatast biztosított, mind tesód felé mert miután te ugyndontottel elkoltozol ő fizetett neked. És még arra se vagy hajlandó, hogy hármasban leulj megbeszélni a dolgot. A tesód fizetéséhez meg neked semmi közöd, neked is lehetne jobb ha nem épp azon fáradoznál állandóan, hogy az aktuális faszidon élősködj. Mit szeretnél tulajdonképpen? Vagy mit akarsz még a tesódtól?
nov. 1. 10:53
 114/142 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Elnézést a félrevezetésért, fordított a helyzet, valójában én vagyok a tesó.

A válaszaim olyan stílusban íródtak és az a tartalmuk, melyeket megkaptam ebben a szituációban a testvéremtől. Minden amit leírtam igaz, csak fordítottak a szerepek.

Arra voltam kíváncsi, Ti hogyan viselkednétek ebben a helyzetben ugyanis ahogy telnek a hónapok és az évek néha elbizonytalanodom, mert ugye én vagyok a fekete báránynak beállítva és az ember néha megkérdőjelezi magát, bár a párom mindennek a tanúja volt, de akkor is nehéz.

Például néhány hónapja megkaptam tesómtól, hogy ő haragszik rám, mert csak fél percig beszéltem vele az utcán és a párom se bratyizott vele.

De minden amit leírtam tényszerű (anno mindent dokumentáltam), sőt, igazából keményebb a sztori és sokkal felelősséghárító dumákat kaptam a tesómtól, mint amiket leírtam, Ő semmiért nem hibás.

Anyám meg szimplán nem beszél velem azóta, egyetlen szóval sem adott magyarázatot a történtekre nekem.

Kiegészítő infók: amikor megkaptam az üzenetet, hogy költözzek ki az eladás miatt és 3 napon belül találtam albit, másnap már hívott anyám, hogy mi lenne ha maradnék, csak többet fizetnék tesómnak.

Mondtam nem, majd 1 hétre rá tesóm már azzal jött, hogy ő amíg nincs eladva beköltözik. Itt már nagyon fel*asztam magam.

Aztán eltelt 1-2 hónap, elköltöztem, néma csend az eladásról, majd tesóm a telefonba elkezdte magyarázni amit korábban is írtam, hogy ő hajadon, nem kapna hitelt, stb. nekem könnyebb dolgom van és hasonló. Kb ott szakadt meg az egész dolog.

Anyámtól pedig nulla magyarázatok kaptam, mintha nem történt volna semmi. Csak a Fb-ra (!) tett ki egy posztot, hogy ő eladná a lakását, de hát minden olyan drága, szóval nem lenne sok értelme.

Ennyi.

Szóval nekem ezt fullosan el kell engedni és az elmúlt 1,5 évben többnyire sikerült is, csak most kijött belőlem, mert legutóbb szembesültem azzal, hogy ők a helikopter és én a hülye, amikor előada tesóm, hogy igazából ő haragszik rám. Egy ideig magyaráztam neki, de aztán elkezdte írogatni, hogy: ő már a jelenben él, nála ez személyiségfejlődés, nem érdekli a lakás és hasonlók, és már vissza se írtam neki.

Am engem nem érdekelt volna sose a lakás, ha nem ígérgeti éveken át a jó szülő kreditekért (ami miatt értelemszerűen elkezdesz rá gyerekként alapozni), vagy legalább kaptam volna magyarázatot:

Viszont most mindenki úgy csinál, mintha ez meg se történt volna, sőt, ők vannak megsértődbe, mert én megszakítottam a kapcsolatot.

Inkább az átbaszás, majd most a hülyének nézés ténye zavar, sajnos anyámnak az van a fejében, hogyha Ő nem menti meg a tesómat (sajnos valóban életképtelenebb volt mindig is), akkor jaj, mi lesz vele, én pedig az okos vagyok és megoldom.

Hosszú lett, sorry még egyszer, Kellemes hétvégét!

nov. 1. 10:58
 115/142 A kérdező kommentje:

Kiegészítés: a vicces, hogy én is mindig védtem a tesómat, mert tudtam, hogy anyám és ő el vannak tájolva ingatlanpiaci árak és a hitelkonstrukciók tekintetében. Mutattam nekik még a sztori előtt 1 évvel is kalkulátorokat, jeleztem, hogy mielőtt eladás azért a tesóm járjon utána mennyi hitelt kapna, stb. kb le se *zartak, utána meg pont ezzel érvelnek.

Szóval ezért is érzem, hogy hülyére lettem véve.

nov. 1. 11:00
 116/142 anonim ***** válasza:
89%

Az szép hogy meg neked kellett volna tesónak több lét adni. A lófaxnak is van vége...

Sejtettem hogy valahol sántít a sztori amikor a kanijaival való kapcsolatra semmi reakció nem jött. Az ilyenek mindig foggal körömmel védik a helyzetüket😀, megmagyarázzák miért ér aranyat a p.nájuk. Figyeld meg oda fog szülni valamelyik kanhoz aztán pár év múlva anyád lakásába visszakullog.

nov. 1. 11:02
 117/142 A kérdező kommentje:
Igazából ezt mondta anyám: "Megkérdeztem a kollégáimat, és szerintük annyit kellett volna fizetned, amennyi a tesód albérletének az ára."
nov. 1. 11:03
 118/142 anonim ***** válasza:
91%
115 tudod, az ilyenek sosem akarnak a saját lábukra állni. Teszik a h.lyét.
nov. 1. 11:05
 119/142 anonim ***** válasza:
92%
Anyad kollégáinak semmi köze hozzá, nyugodtan fogják be a pofájukat. Persze, ha egy méreg drága panorámás albérletről van szó, mert épp olyanba cuccol be a tesó, akkor azt is állni kell nem? Dobbenet, hogy ilyen felfogású emberek léteznek.
nov. 1. 11:09
 120/142 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy erről 90%-ban anyám tehet, egész életében úgy volt beállítva tesóm, hogy elesettebb, mint én és olyan is lett. És felnőttként már teljesen ebben van, neki minden jár, őt meg kell menteni, én meg majd megoldom. Szóval sztem 70-80%-ban nem teszi a hülyét, hanem, rossz leírni, de buta. Sajnos van példa előtte.
nov. 1. 11:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!