Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik rám a...

Jogosan haragszik rám a testverem?

Figyelt kérdés

Anyumnak két lakása van, az egyikben én és a tesom laktunk, de en elkoltoztem alberletbe a paromhoz. A lakast anyunk megigerte par eve, hogy eladja, 50-50 lesz, hogy tudjunk majd sajatot venni, ezt tobbszor is kijelentette.

Mivel tesom maradt a lakasban, fizetett nekem havonta egy osszeget 2 even at, ami nekem fedezte az alberlet es rezsi ram eso reszet ahol a parommal eltem. Hiszen ő használta a lakast.

Kozben tesom allitolag koltott is a lakasra, amiben lakott.

Viszont sajnos megszunt a parkapcsolatom, egyedul maradtam az albiban ahol emelni is akartak, es nehez lett volna fizetni.

Ezert anyum azt mondta, akkor eladja a masikat ahol a tesom lakik, ugy is reg megigerte es megkapjuk a felet.

Tesom elkoltozott albiba az eladasig, de kozbe anyukam utana jart a bankban es kiderult, hogy mivel nem tul sokat keresek, hiaba az eladasra szant lakas fele, a fizetesem felét kellene hitelre kolteni.

Inflacio is van, bizonytalan minden, dragak a lakasok es nehez donteni mi legyen. A tesomnak gondolom tobb penze van, de nekem nem.

Ráadásul nekem kozben uj parom lett, akihez oda koltoztem igy szamomra most nem aktualis az eladas.

Anyum vegul ugy dontott, nem adja el, ez 1,5 eve volt, azota ures a lakas.

A tesom viszont, aki elment alberletbe azota nem beszel velunk, de amit leginkabb nem ertek, hogy velem miert nem.

Nem en dontok rola, hogy anyum eladja-e a lakast vagy sem, raadasul ő jobban is keres nálam. Azt mondta atvertuk, nem kapot egy magyarazatot sem anyunktol, de en nem ugy gondolom, anyum donti el mit tesz a sajat hazaval.

Rosszul latom?

29 N

okt. 31. 15:49
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/142 A kérdező kommentje:
Az új páromnak gyereke van és együtt neveljük. MIért fizetne nekem a tesóm, ha beköltöznék oda? ennek nincs értelme.
okt. 31. 19:20
 52/142 anonim ***** válasza:
88%
Abban biztos voltam, hogy még te haragszol. Szerintem ide nincs értelme írni, max. annyit, hogy neked aztán végképp nem kellene gyereket nevelned.
okt. 31. 19:24
 53/142 A kérdező kommentje:
Nem piócáskodtam. 90 ezer volt akkor az albi, a tesóm elvileg 50 et adott volna, de magától mondta, hogy ad 60-at. Nem én kértem. Ezt se én találtam ki, hogy fizessen, hanem anyám. De nem is ez volt a kérdés, nem ez a baja, hanem a lakás nem lett eladva.
okt. 31. 19:25
 54/142 anonim ***** válasza:
95%

17. 18.

Az anyja ment be, az sem egy lángész.

okt. 31. 19:30
 55/142 anonim ***** válasza:
91%

Örülj, hogy köszönt, én le is tagadtalak volna a helyében.

És ne próbáld meg kidumálni, feketén-fehéren leírtad többször is, hogy már miért ne járt volna neked ez az összeg szerinted. Sőt, már a kérdésben is úgy indítottál, hogy “hiszen ő használta a lakást”. Tehát ne anyádra kend, teljesen egyértelmű, hogy szerinted ez neked alanyi jogon járt.

Szánalmas ingyenélő qrva.

okt. 31. 19:41
 56/142 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy ha a mostani pároddal vége lesz, és visszaköltözöl a lakásba, akkor majd neked kell az ő albérletének a felét fizetned, ha szerinted ez rendben volt.🙂
okt. 31. 19:46
 57/142 A kérdező kommentje:

Arra tudnátok kérlek válaszolni, hogy ha a tesóm helyében lennétek, mit csinálnátok? Nem arra gondolok, hogy elküldenétek a francba és nem beszélnétek velem, hanem az anyagi részére.

Úgy értem próbálnátok megkapni a részeteket a lakásból? Beolvasnátok nekem és anyukámnak? Vagy teljesen elengednétek a dolgot és örökre ignorálnátok?

okt. 31. 19:50
 58/142 anonim ***** válasza:
99%
Ebben a történetben annyira nyilvánvaló, hogy anyukád mindent a te kedvedre rendez, hogy én az ignorálást választanám. A kiskedvenc mindig kiskedvenc marad.
okt. 31. 19:56
 59/142 A kérdező kommentje:
És önerődből próbálnád pótolni a beígért, de végül meg nem kapott fél lakás árát?
okt. 31. 20:02
 60/142 anonim ***** válasza:
95%

Mintha csak az én húgomról olvasnék.

Minden körülötte forog. Ő sosem kér semmit, neki úgy ajánlják fel. Aha, mert manipulációval mindent elér.

Szóval iiiigen, anyuka akarta eladni. Biztos egyik nap ez pattant ki a fejéből.

okt. 31. 20:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!