Önkormányzati temetést hogy kell intézni, igényelni?
Az elhúnyt nem rég költözött városból faluba. Egy évig se élt a faluban. A helyi falusi önkormányzatnál kell intézni? Ilyenkor egylátalán fizetik, ha alig élt ott?
Mi van ha semmit se intézek? Akkor csak eltemetik valahova, nem?
Nem igazán fogják ingyen eltemetni. Vagyis igen, de meg fogják keresni azt, akin behajthatják a temetési költséget.
Senkije nincs az illetőnek? (Az nem számít, hogy nem tartotta vele a kapcsolatot és az sem, hogy nem örökölt utána semmit)
Van anyja, testvére, 2 gyereke.
Az egyik gyerek vagyok.
Apám halálakor eltemette őt az anyja, én visszautasítottam a hagyatékit így nem kellett semmit se fizetnem. Most ebben az esetben viszont nincs senki, aki vállalná a temetés intézését. Én ugyanúgy visszautasítanám itt is a hagyatékit és fizetni se akarok semmit. A másik gyereke elérhetetlen, az anyjáékat meg nem is ismerem.
Van most hagyaték?
A másik gyereket majd előkeresi a közjegyző, amiatt ne aggódj.
Ha te visszautasítod az örökséget, akkor az anyját keresi meg a közjegyző, és a te részedet ő kapja és ő fizeti a költségeket.
Nem kizárt, hogy elsődlegesen veled fizettetik meg, de te kérheted a hagyatéki tárgyaláson számlák alapján a kifizetett összeg megtérítést. Ha van hagyaték.
Nézd, ezt találtam:
Szóval eltemetik, de aztán keresik azt, akin leverhetik a költségeket. És kb. nem érdekli őket, hogy kit találnak.
Ennek tudatában döntsél arról, hogy akarsz-e mégis örökölni (ha van hagyaték)
Van egy háza. Ezen felül 3m tartozás egy ismerősének és deviza hitel tartozás.
Az a baj, hogy a testvérem egy drogos csöves. Sosem dolgozott. Neki is sok tartozása van. Ő biztos hogy beköltözik a házba, nem lehet majd eladni és házrészt meg senki se vásárol.. Nem akarok magamnak ilyen bonyodalmat. Inkább nem örökölnék. Amúgy se ér sokat, több az adóság.
Köszönöm a linket. Hasznos információ.
Lehet akkor amíg lehet "kirámolom" a házat, eladom a cuccait amit lehet és abból fizetem a temetést. Úgyis rajtam lesz behajtva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!