Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önkormányzati temetést hogy...

Önkormányzati temetést hogy kell intézni, igényelni?

Figyelt kérdés

Az elhúnyt nem rég költözött városból faluba. Egy évig se élt a faluban. A helyi falusi önkormányzatnál kell intézni? Ilyenkor egylátalán fizetik, ha alig élt ott?

Mi van ha semmit se intézek? Akkor csak eltemetik valahova, nem?

tegnap 07:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Be kell menni az állandó lakóhelye szerinti önkormányzathoz és ott megkerdezni.
tegnap 07:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem igazán fogják ingyen eltemetni. Vagyis igen, de meg fogják keresni azt, akin behajthatják a temetési költséget.

Senkije nincs az illetőnek? (Az nem számít, hogy nem tartotta vele a kapcsolatot és az sem, hogy nem örökölt utána semmit)

tegnap 08:58
 3/9 A kérdező kommentje:

Van anyja, testvére, 2 gyereke.

Az egyik gyerek vagyok.

Apám halálakor eltemette őt az anyja, én visszautasítottam a hagyatékit így nem kellett semmit se fizetnem. Most ebben az esetben viszont nincs senki, aki vállalná a temetés intézését. Én ugyanúgy visszautasítanám itt is a hagyatékit és fizetni se akarok semmit. A másik gyereke elérhetetlen, az anyjáékat meg nem is ismerem.

tegnap 09:16
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

Van most hagyaték?

A másik gyereket majd előkeresi a közjegyző, amiatt ne aggódj.

Ha te visszautasítod az örökséget, akkor az anyját keresi meg a közjegyző, és a te részedet ő kapja és ő fizeti a költségeket.

Nem kizárt, hogy elsődlegesen veled fizettetik meg, de te kérheted a hagyatéki tárgyaláson számlák alapján a kifizetett összeg megtérítést. Ha van hagyaték.

tegnap 09:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Nézd, ezt találtam:

[link]

Szóval eltemetik, de aztán keresik azt, akin leverhetik a költségeket. És kb. nem érdekli őket, hogy kit találnak.

Ennek tudatában döntsél arról, hogy akarsz-e mégis örökölni (ha van hagyaték)

tegnap 09:31
 6/9 A kérdező kommentje:

Van egy háza. Ezen felül 3m tartozás egy ismerősének és deviza hitel tartozás.

Az a baj, hogy a testvérem egy drogos csöves. Sosem dolgozott. Neki is sok tartozása van. Ő biztos hogy beköltözik a házba, nem lehet majd eladni és házrészt meg senki se vásárol.. Nem akarok magamnak ilyen bonyodalmat. Inkább nem örökölnék. Amúgy se ér sokat, több az adóság.

Köszönöm a linket. Hasznos információ.

Lehet akkor amíg lehet "kirámolom" a házat, eladom a cuccait amit lehet és abból fizetem a temetést. Úgyis rajtam lesz behajtva..

tegnap 09:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Mekkora a ház értéke?
tegnap 11:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Kb 6m. Alap nélküli megsüllyedt vályogház borsodi faluban.
tegnap 12:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát, akkor tényleg nincs sok értelme elfogadni az örökséget
tegnap 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!