A nővérem nem érez szégyent amiatt, ahogyan a fia (unokaöcsém) beszél velem?
3 nővérem van, én vagyok a legkisebb fiú, és elég komoly mélysegénységben nőttünk fel. Azóta már eltelt közel 4 évtized. Nekem sajnos nincs családom, de már létrehoztam egy akkora egzisztenciát, amellyel akár életem végéig elélhetnék munka nélkül is. Mivel úgymond a nővéreim neveltek gyerekkoromban, egész életemben hálás voltam nekik, és mindig jó volt a kapcsolatunk.
Az unokaöcsém 15 éves, és már 3 éve minden hónapban adok neki 50e zsebpénzt, és a nővéreméket is sokat segítettem anyagilag. Nemrég a gyerek kért tőlem egy 200ezres ajándékot, és azt válaszoltam neki, hogy tegye félre a havi 50ezret, és majd 4 hónap múlva megveheti magának. Erre beszólt a kölyök, hogy jó sóher vagyok, mert nekem úgysincsenek gyerekeim, és simán megtehetném, hogy megvegyem neki azt a cuccot. Mindezt jól érthetően, az anyja jelenlétében, és a nővéremnek a szeme sem rebbent. Hidegvérrel végighallgatta, hogy hogyan beszél velem a fia, és nem szólt rá. Vagy én reagálom túl? Normális, hogy ilyen pimasz legyen egy kamasz?
Kérdező, a kamaszok ilyen pimaszok. Sajnos. Én is az voltam, a saját gyerekeim is azok voltak.
Az anyjának illett volna rászólni, hogy vegyen vissza magából, de te is megteheted.
"Igen öcsém, ilyen sóher vagyok."
Most csípd fülön a dolgokat és állíts le a követelőzését, mert holnap nem a 200 ezres cucc kell, hanem a milliós, és 3 év múlva, ha nem veszel neki lakást, akkor azért leszel "sóher".
És ha sokat ugrál - jut eszembe, minek adsz egy 15 évesnek havi 50 ezret?-, szóval egy ideig azt sem kell adni, és máris tudja, hogy hol a helye.
A nővéred is így gondolja. Azért nem mondott semmit, mert igazat ad neki..sőt, le merem fogadni nem egyszer mondott már ilyeneket otthon a fiának.
Ritka barom vagy hogy eddig is pénzelted őket.
Azért nem rebbent a szeme sem, mert jogosnak érzi. Nem hálás a segítségedért, hanem elvárja, és a gyerek azért mert így beszélni veled, mert otthon is ezt hallja: nektek jár, mert neked nincs családod úgysem, és ők neveltek, most meg törlessz! Gondolom, már az utánad járó örökséget is felosztották gondolatban...
Tudod, ahol ennyire csak a pénztárcát látják benned, és még a minimális tiszteletet sem adják meg, én arra a famíliára többet nem lennék kíváncsi. A szerencsédet másra is áldozhatod, olyanra, aki esetleg még hálás is érte, támogathatsz tehetséges gyereket, alapítványt, vagy anélkül is megtalálhatod azt, akin tényleg segíthetsz, és nem csak a luxusigényeit kell kielégíteni, parancsszóra.
Igen, egy kamasz ilyen. De, a novered szinte biztosan szegyenkezik miatta. Nem, nem tud mit tenni, vele is így beszél.
Te innentől nem adsz zsebpénzt.
Te vagy a fejőstehén akit bármikor lehet pumpolni és ezért még tiszteletlenül beszélnek veled.
A gyerekem anyjának rögtön szólnia kellett volna a gyerekre.
A helyedben befejezném a pénzügyi támogatást.
Szerintem is vannak gondok.
Alapból az én szüleim meg se engedték volna annak idején, hogy 50ezret ide adj. Helyzetet ismerve nem tiltakoztak volna az ellen, hogy valami számlára esetleg utalj havonta, amit 18 évesen megkapok, amivel kezdhetem az életem.
Családban is pont van egy hasonló, ahol van egy tehetősebb rokon. Ő is hasonlóan pénzeli az unokaöccsét. Majd 18 évesen kapja a pénzt, lesz miből elindulni.
A másik meg hogy ha én csak úgy oda álltam volna eléd, hogy kellene egy 200ezres ajándék, már azért is le lettem volna cseszve. Nem hogy még utána beszóljak.
Fix hatalmas gondok vannak és ahogy mondják is, valószínűleg otthon is hall hasonlókat. Meg ez hogy a szeme se rebben...
Éppen rád is hagyhatta volna a visszavágást, mert nagyfiú vagy és hátha helyre teszed te, de egy szúrós tekintetet mindenképpen kapott volna, ha nem gondolja jogosnak az anyuci amit mondott. Sőt első körben lehet otthon a szülőket kérdezte meg és ők mondták, hogy kérdezten meg téged, te biztos meg fogod venni, mert úgy sincs család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!