Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudassam az unokaöcsémmel...

Hogy tudassam az unokaöcsémmel, hogy sok nekem?

Figyelt kérdés

Folyamatosan simogat, ölelget és puszilgat, család többi tagjával is ezt teszi, rátelepszik az emberre mozdulni nem lehet tőle, de senki nem szól neki, mindenki csak jelzi a másiknak hogy sok. 14 éves.

Máskor pedig degradáló hangnembe nyilvánul meg, és mindenkinek a határait teszteli. Kitör meg ordít, és kitalál valamit, másokat manipulálva megprobálja végig vinni. Ha nem úgy van ahogy ő akarja akkor meg fenyegetőzik.

Tudom kamasz, de valahol ez nem normális viselkedés...

okt. 31. 15:36
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Ennyi idősen nem lehet ráhúzni,hogy kamasz.
okt. 31. 15:57
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
A csávó bolond. Valszeg a szülőknél is csúszik a kuplung.
okt. 31. 16:33
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Beteg. Nem értelmi fogyatékos? Ők szoktak ilyen túláradóan szeretni. Az ordibálás is belefér abba.
okt. 31. 16:37
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

Szólsz neki, a szüleinek és a saját szüleidnek, hogy bár szereted unokaöcséd, de neked már kellemetlen a túl sok fizikai kontaktus. Szeretnéd ha abbahygná, azt hogy ennyire rád telepszik.

Köszönéskor egy puszi és egy ölelés max (ha neked ez belefér) és annyi.

Mindig szólj ha túl lépi a határt.

"Gergő, megbeszéltük, hogy nekem ez kellemetlen hogy ennyire ölelgetsz. Kérlek, hagyd abba"

Ha erre hisztizik, akkor a szülők lépjenek közbe. Az ő feladatuk kordában tartani a gyereket.

okt. 31. 21:15
 5/10 anonim ***** válasza:
95%

Az a nem normális, hogy hagyjátok és nem szóltok. Mitől féltek, de komolyan?

Miért fél az itteni kérdezők 99,9%-a kinyitni a száját egy családtagnak? Miért?

Az rendben van, hogy ő kellemetlenséget, határsértést okoz neked, de az nincs, ha szólsz?

Behalok rajtatok, kérdezők.

okt. 31. 21:30
 6/10 anonim ***** válasza:
38%
Azért én még nem mondanám rá, hogy értelmi fogyatékos. Persze az esély meg van rá, de az is lehet, hogy csak ADHD-s, vagy autista.
nov. 1. 12:08
 7/10 anonim ***** válasza:
A 4-es kommenthez +1
dec. 25. 15:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy itt van a karácsony, aztán már 3 napig vagyunk összezárva. tudom ciki, de közel 30 évesen az életterem annyira beszűkült, hogy kajálni meg wc-re megyek ki a szobámból. Utcán is ezt csinálja, boltban is fogdossa a kezem, meg ölelget, és puszilgat és ha nem zárkóznék el előle, ez folyamatosan menne. Szűk helyen is parkoló autók közt, ahol nem lehet elférni. Már zsebre tett kézzel mászkálok a közelében, és jó formán kerülöm. Most ráadásul hot göthös is, és folyamatosan köhög és neki áll puszilgatni.(nem rég gyógyultam meg, és jövöhéten már mennem kéne dolgozni.) Anyámnak jeleztem, hogy ez már sok ő mondta hogy neki is de "ez a szeretett nyelve. Meg próbál ragaszkodni". Kisebb 5 éves unokaöcsém is látja, hogy ez már nem oké, és ő is rászól mikor vele kezdi, vagy mással a közelében hogy hagyja már abba. Szavak nem érnek semmit... Illetve, az meg élvezetes neki, ha van műsor és veszekedés körülötte, valamikor direkt olyan szituációt teremt, aztán áll a középpontba és röhög azon hogy körülötte az emberek veszekednek. Eléggé manipulatív is szerintem.

Állítólag ép értelmes egészséges gyerek, mindenféle vizsgálaton megfelelő eredményt produkált, és nem ütközött ki sehol semmi. Úgyhogy nem tudni mi a franc van vele.

Jövöre inkább máshol töltöm a karácsonyt, vele pedig inkább házon kívül találkonék max félórára, még az is sok lenne belőle.

dec. 25. 15:55
 9/10 anonim ***** válasza:
47%
Értelmi fogyatékos az, csak nem akarják megmondani. Ép gyerek nem viselkedik így. Egyébként meg mért nem szólsz rá, mért mész mellette, satöbbi?
dec. 25. 15:58
 10/10 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nagyon határozottan mondd meg neki, hogy ne puszilgasson, meg ölelgessen, simogasson, mert nem való, és te sem szereted az ilyent. Aztán, ha hozzádér, csak figyelmeztetsd, hogy mit mondtál.

Ha így sem használ, akkor mégiscsak valami nem stimmel vele.

dec. 26. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!