Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok a rossz, ha nem...

WidowmakerButt kérdése:

Én vagyok a rossz, ha nem engedem az unokaöcsémnek, hogy elvigye a cuccaimat?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, de iszonyatosan irritál ha valaki az én cuccaimmal csinál valamit. A 3 éves unokaöcsém előszeretettel jön be a szobámba és visz el valamit, amit persze a családom megenged neki. Tegnap sikerült összevesznem anyámmal, mert már elegem lett, hogy minden törötten jön vissza. Ezután elgondolkodtam, hogy vajon most én vagyok irigy, vagy tényleg igazam van. Vélemény?
2023. jan. 20. 15:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Igen, irigy vagy.
2023. jan. 20. 16:13
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Amúgy szerintem jobban járnál ha bekapcsolnád az anonim módot ilyen névvel :D

2023. jan. 20. 16:24
 3/17 anonymousreview60 ***** válasza:
98%
Mindegy, hogy a tesódék laknak a szüleidnél vagy ők engedték meg neked, hogy náluk lakj. Ha a kölök összetör valamit, azért a szülei anyagi felelősséggel tartoznak. Amúgy meg érdemes lenne zárni a szobádat. Ha nekik nem tetszik, nem baj, bekaphatják.
2023. jan. 20. 16:27
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy irigy. Én sem örülnék, ha valaki kárt tenne a cuccaimban. Zárd a szobád szerintem is, ha nem lehet, cserélj zárat.
2023. jan. 20. 16:48
 5/17 A kérdező kommentje:

A baj az, hogy elég érdekes a ház felépítése, és a nappaliból vezet minden szobához az út. Az én szobám a szüleim szobája és a nappali között van, vagyis ha ők be akarnak menni a szobájukba, akkor át kell menni az én szobámon, így a bezárás nem igazán valószínű, mert ha például nem vagyok itthon, akkor nem tarthatom bezárva a szobámat.

Amúgyis, ha bezárnám a szobámat, abból csak nekem lenne bajom, mert akkor egy gyerekgyűlölő szarnak kezelnének, mert tudnák, hogy a gyerek miatt zártam be

2023. jan. 20. 16:53
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megpróbálhatnád értelmesen megbeszélni a szüleiddel veszekedés helyett. Elmondod nekik szépen, hogy te nem sajnálod az unokaöcsédtől, de minden törötten kerül vissza, így legyenek kedvesek nem odaadni neki, vagy ha mindenképp megengedik neki, akkor figyeljenek rá, hogy amíg a cuccaiddal játszik hogy ne essen baja, vagy akkor vegyenek neked másikat a törött holmi helyett. Ha ez nem használ, akkor én beszereznék egy zárható szekrényt, és oda zárnám el a fontosabb/értékesebb dolgokat, amihez csak nekem lenne kulcsom.
2023. jan. 20. 17:14
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős a szitu, nem tudom a szülők miért csinálják ezt...

Próbáld az értékesebb, fontosabb dolgaidat eldugni, olyan helyre tenni, ahol nem éri el a gyerek. Pl párom az ágyneműtartójába dobta be gyorsan ilyenkor a dolgait egy dobozba. Nekem volt egy zárható szekrényem, szerencsére elég nagy ahhoz, hogy telerakjam - a kulcsát pedig a szekrény tetejére tettem.

Szüleiddel próbálhatsz persze beszélni, de tudom, olyan mintha falnak mondanád... Az a baj, hogy a más gyerekének mindent is megengednek (mert nekem nem volt szabad más házában kutakodni, elhozni játékokat sbt, de ha más jött hozzánk, akkor az simán jöhetett az én szobámba -.-).

2023. jan. 20. 17:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A törékeny holmit tedd olyan magasra, hogy ne érje el a gyerek. És ha valamit mégis kér tőled, akkor mindig hangosan mondd, hogy a szüleid és a gyerek szülei is meghallják, hogy "nem kapsz semmit, mert a múltkor is összetörted a (mondod, hogy mit)". Ha ebből nem értenek, és valamit megint összetör a gyerek, akkor mindig, minden egyes összetört tárgyat egyesével mutass meg a szüleidnek és az ő szüleinek is
2023. jan. 20. 17:37
 9/17 anonim ***** válasza:
20%
Te is törj el pár játékát a kölyöknek. Had érezze milyen ez.
2023. jan. 20. 17:39
 10/17 anonim válasza:
100%

Nálunk is ugyan ez volt a helyzet, én a szekrényemre szereltem zárat és mindent oda pakolok el azóta. Nyilván még én vagyok az irigy, meg a szar, hogy mit dugdosok abba a szekrénybe amit nem láthat senki 🙃

A gyerek konkrétan egyszer kiszedett mindent a szekrényemből ameddig elérte a dolgokat és széjjel dobálva ott hagyta, senki nem szólt rá pedig felügyelettel volt a szobámban elvileg…

2023. jan. 20. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!