Mit tegyünk? Segítség!
Hárman élünk, édesanyám,nagyapám és én.
Nagyapámat gondozni kell,kénytelen velünk élni, de a helyzetünk nem egyszerű és nem is csak ebből áll.
Édesanyámat a nagyapám, aki az ő apja kiskorában részegen sokszor molesztálta, akkor nem hittek neki.
Most már nagyapám részben egy öt éves gyerek szintjén van, sokszor nem fog fel dolgokat, és már hét éve
kénytelenek vagyunk gondoskodni róla. Elsősorban édesanyám teszi ezt, de lelkileg a régi dolgok és események
miatt is, anyukám teljesen tönkrement, az idegei felmondták a szolgálatot és már eljutott arra a pontra, hogy
eddig csinálta, most már tovább nem hajlandó. Én édesanyámat nem hagyom magára, de nagyapámnak sajnos mennie kell.
Lehet sokan ezzel nem értenek egyet, de kérdés az, ha mással is ez történik, akkor a gyerek, hiába felnőtt is az már,
menjen tönkre lelkileg, mert olyan volt a szülője? Szerintem nem. Édesanyámat támogatom abban, hogy nagyapám
elkerüljön tőlünk minél hamarabb. Viszont a szülőtartás végett, amit lehet bajban vagyunk, mivel már csak édesanyám, az
egyetlen élő gyereke is. A nyugdíja nagyon alacsony, ennek ellenére, el akarjuk küldeni egy otthonba, mielőtt még
édesanyámnak kellene bevonulnia valahova a lelki teher és nyomás miatt, amit már évek óta kénytelen viselni.
Ha valaki tud ebben megoldást vagy segítséget, kérem írjon.
Köszönjük.
Eddig miért nem vitettétek otthonba? A szülőtartás nem az amikor mindenképp magadhoz kell venni az öreget hanem hogy nem hagyod a híd alatt éhen halni.
Demenseknek kialakított otthon kell neki, ezt senki se bírja családon belül. Csoda hogy eddig kitartottatok
5000/nap alatt már sehol nincs elérhető otthon. (Beugró valóban nincs)
Demenseket oda nem vesznek fel, vagy ha igen, csak kihalásos alapon.
Kérdező, mennyi a papa nyugdíja? A különbözetet össze tudod dobni édesanyáddal?
6- os ha olvasnál nem csak írnál láttad volna minden kérdésedre leírta már a választ a hozzászólásaiban előtted.
Nem csak firkálni kellene hanem olvasni is/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!