Én látom rosszul? Vagy túl anyagias lennék?
Szerintem az a jó, ha kb arányosan fizettek. Szóval, hogy ne az legyen, hogy valakinek nagyobb teher.
Amúgy a gyerek pont egy jó alkalom, hogy ezt átbeszéljétek.
"Jól megvagyunk." jól kapaszkodj meg: Nem vagytok meg jól!
1. lépés: Válás.
2. lépés: Új, megfelelő házastárs megtalálása.
3. lépés: Gyerek.
Az első és harmadik lépés nem felcserélhető. Esetleg 0. lépésként még beiktatható a kérdés megbeszélése, de nem jósolok neki sikert: egy normális ember nem így működik, ahogy a te férjed. Rosszul választottál. Tán túl gyorsan.
(Egyébként mi is külön kasszán vagyunk a személyes kiadásainkat illetően, az én számlámról mennek a lakásköltségek, de megosztva vásárolunk a háztartásba, és a férjem minden hónapban letesz egy megfelelő összeget rezsire, és minden nagyobb kiadást (tárgyak, gyerekfelszerelés, nyaralás) felezünk.)
Amúgy meg ne bizonytalanodj már el, a józan ész nem anyagiasság. Ha valaki, hát pont a drágalátos férjed anyagias. Neked nincs túl sok önbizalmad, igaz? Apukád se szerette, ha volt saját véleményed, igaz?
És: egy házasságban mindenről lehet beszélni. A teljes és kölcsönös bizalom a kapcsolat alapja.
Nekem az is furcsa, hogy a vásárlást teljes egészében ő intézi. Mintha nem akarná kiadni a kontrollt a kezéből.
Mennyi ideig jártatok? Mi vonzott benne a házasság felé?
Nekem ez mindig is nagyon fura volt. Mármint, azt értem, ha valaki szereti hogy meg van a saját pénze és ez így oké is. Viszont pl. az, hogy te nem tudsz félretenni, mert kevesebb a fizetésed, de amúgy meg te is a kettőtök dolgait fizeted, szóval nem arról van szó, hogy a fizetésedet elköltöd badarságra, és eközben neki tök jó a fizetése, és félretud tenni MAGÁNAK, az úgy nagyon fura. Mármint mi az hogy te is a kettőtök dolgait fizeted és nem tudsz félretenni, de a párodnak meg sikerül félretenni, mikor amúgy elvileg ugyanabban a háztartásban vagytok?
Ha valaki aki kapcsolatban van azt mondaná nekem, hogy ő sajnos nem tud félretenni pénzt, akkor én abból arra következtetnénk, hogy sajnos az ő fizetése ÉS a párjáé nem elég ahhoz, hogy félrerakjanak havi szinten. De mi ez, hogy az egyik félre tud, a másik nem? Nem parfümöket vásárolsz magadnak a fizetésedből, hanem a közös dolgaitokat! Ez nem oké, hogy te elköltöd az összes pénzedet RÁTOK, és ő pedig mint a kiskirály elédegél szépen a saját fizetéséből és rakja félre magának a pénzt.
Ha nincs házassági szerződés, akkor minden pénz közös.
Ez csak sima pénzügyi bántalmazás
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!