Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket nem duhitene fel hogy...

Titeket nem duhitene fel hogy anyatok büszkesége miatt nem lennétek gazdagok?

Figyelt kérdés

Vér szerinti apám egy kögazdag vállalkozó volt anyám az egyik üzletében dolgozott 19 éves korában és hát...osszejottek. rendes kapcsolat volt nem csak az amire gondoltok. aztán terhes lett anyám osszekoltoztek csak ott állítólag kiderult hogy egy idegbeteg agresszív ember az apám.

Anyám azt mondta azért hagyta el mert ő is megijedt ahogy a melosaival ordibalt meg viselkedet azt mondta ebből nem kér.

Aztán vegulis anyám azt akarta ne legyen apám és köztem semmilyen kapcsolat.

Cserébe nem kért gyerektartast csak kapott egy lakást és le volt tudva a dolog .

Így én sose ismertem apám.nagybatyam mesélte el mikor reszeg volt hogy ki volt apám.

És megneztem facebookon van 2 öcsém 1 húgom és tényleg nagyon gazdagok.. sportkocsik és folyamatos külföldi nyaralasokrol ott vannak a képek. És a vállalkozása se kicsi inkább közepes méretű cég.

Keserű szájízzel gondolok erre hogy amúgy full gazdag lehetnek mint első szulott fia.

Full más lehetetett volna az életem.

Saját erőből csak proli életre futja amit keresek azt el is koltom.

Átlag színvonalon élek van 1 gyermekem de sajnos agresszív kiabálos géneket enis kaptam szóval ugyan így hagytak el engem is mint apám.

Csak én a gyermekemmel szoros kapcsolatban maradtam.

Anyám eldontote az életem és ez úgy érzem nem volt jogos a részéről jogom lett volna megismerni az apám.

Ha nem is élnének együtt hetvegi apuka szerepre meg kellet volna hagyni.

2023. szept. 19. 19:50
 61/120 anonim ***** válasza:
75%

"Anyámnak! Nem nekem!"

De a te örökséged. A gyerektartás egyébként nem a gyereket nevelő szülőnek jár, hanem a gyereknek, a lakás meg a gyerektartás helyett volt, így tekintve az a lakás a tiéd.

2023. szept. 20. 12:40
 62/120 anonim ***** válasza:
100%
Ha apád tényleg egy szoknyavadász volt, miből gondolod, hogy te vagy az elsőszülöttje?
2023. szept. 20. 12:44
 63/120 anonim ***** válasza:
74%

"a lakás meg a gyerektartás helyett volt, így tekintve az a lakás a tiéd."

A lakás nem a kérdező. A gyerektartás a szülőnek jár, amit a gyerekre fordít. (nem is tud mást tenni). A gyerektartás a gyerek felnevelése során nyujtott anyagi segítség. AZ anya semmivel nem kerül könnyebb helyzetbe, ha a gyereknek majd 18 év múlva lesz egy lakása.

Mivel az anyának nem kell lakbért, hitelt fizetni, így az így megmaradt pénz tekinthető a gyerektartásnak, amit a gyerekre fordít.

A lakás ewlismert apaság esetén sem a kérdezői, így, meg hogy az apaság el sincs ismerve, aztán végképpen nem.

2023. szept. 20. 13:24
 64/120 anonim ***** válasza:
100%
A lakás mindenképpen a kérdezőé az anyjától öröklés tekintetében, mivel az anyja biztos, akkor is, ha az apa nem ismerte el. Az ingatlan tulajdoni lapján feltételezem, nem az apa, aki a lakást adta, hanem az anya szerepel, aki a lakásban él.
2023. szept. 20. 13:28
 65/120 A kérdező kommentje:

64# igen valószínű de anyám már házas és a mostani 2 szintes kertes házunk közösen vették.

Abban benne van apám lakása meg hitel is

+ van 2 feltesom anyám részéről is .

Akor nekem is 1/3 jár úgy hogy fele költség az én apám által vásárolt lakásból alt?

Elég nagy lakásról beszélünk 5 szoba 2 fürdőszoba elég jó helyen 60 70 milliót a mai árakon lehet megerne .

Akor nem mindegy hogy 1/2 jár nekem vagy 1/3

2023. szept. 20. 14:21
 66/120 A kérdező kommentje:

Vagy 1/6 mivel nevelő apám nem volt a hivatalos gyamom

Így ha van közös tulajdonuk abol csak anyám részére tarthatok igényt?

2023. szept. 20. 14:23
 67/120 anonim ***** válasza:
88%

"Akor nekem is 1/3 jár úgy hogy fele költség az én apám által vásárolt lakásból alt?"

Igen, mivel apád jogilag nem az apád.

2023. szept. 20. 14:39
 68/120 A kérdező kommentje:

Hát csináltathatok apaságit ha ezzen múlna 10 15 millió ft

Apám nagy vagyonából nem kaptam semmit oké ezt elfogadtam.

De anyám részére azért igényt tartok .

Atol tartok végül egy fillért se fogok kapni sehonnan.

Most anyameknak az a terv hogy ha papam meghal akor ő zártkerti ingatlanjat kapom meg .

De szerintem ebből az lesz hogy oda költözöm de rám íratni tuti nem fogják.

2023. szept. 20. 15:06
 69/120 anonim ***** válasza:
100%
Csináltass apaságit. Akkor te is fogsz örökölni
2023. szept. 20. 16:50
 70/120 anonim ***** válasza:
100%
Lehet anyád azért ment bele h kap egy lakást és nem keresi többet a faszit mert nem volt benn biztos h ő az apa
2023. szept. 20. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!