Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elkérni a rokonok nyaralóját...

Elkérni a rokonok nyaralóját egy napra beleférne szerintetek így?

Figyelt kérdés

A nagybátyáméknak van egy közeli tónál nyaralójuk, tavasszal vették.

A gyerekekkel szoktak kimenni hétvégente, mert ott van a medence, grillezős terasz, a gyerekeknek kerti játszótér, trambulin. Hétközben üresen áll.

Szeretnék kimenni egy napra, nem is aludnék ott, reggel mennék, este már vissza is adnám a kulcsokat.

Szerintetek ez beleférne, nem pofátlanság?

Rendet hagynék magam után, nem zajonganék, nem zavarnám a szomszédokat.

Voltam/voltunk már ott családostól, de egyedül még nem mentem ki. Nem akarom őket sem kellemetlen helyzetbe hozni, de jó lenne nagyon... Akkor mennék, amikor ők amúgy nem terveznek kimenni, tehát nem azt várnám, hogy hozzám alkalmazkodjanak, miattam ne legyenek ott.

2023. júl. 16. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/129 anonim ***** válasza:
80%
Hát ha ők ajánlanák fel oké de nekem így kérni kellemetlen lenne. Ha nagyon jó a viszony akkor sem kérném el.
2023. júl. 16. 21:49
 2/129 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ebben nincs semmi. Próbáld meg, max ha azt látod huzza a száját, engedd el.

Csajjal mennél?

2023. júl. 16. 21:56
 3/129 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem meg ez így teljesen rendben van, feltéve, ha jó a viszony, ill. nem mondjuk csak 1-szer beszéltek 1 évbe.
2023. júl. 16. 21:56
 4/129 anonim ***** válasza:
84%

Ha maguktól nem kínálják fel, biztos, hogy nem kérnék ilyet.

Nagyon kellemetlen lenne nekik is a helyzet.

2023. júl. 16. 21:57
 5/129 anonim ***** válasza:
87%
Nem
2023. júl. 16. 22:00
 6/129 A kérdező kommentje:

A viszony jó, a gyerekekre pl. sokat vigyázok, mióta ovisok, aludtak nálam párszor 1-1 hétvégét Pesten is (annyi kikötésem volt anno, hogy onnantól vigyázok rájuk egyedül, hogy tudják önállóan használni a wc-t:D).

Sráccal, de mentségemre szóljon, lány vagyok! :)

Az a gond, hogy haza nem hozhatom/hoznám, mert a szüleim nem fix munkaidőben dolgoznak, van, hogy anya ugrik haza, máskor apa. Én meg itthon vagyok most a nyári szünet miatt már 2 hete, kb. már megőrülök és hiába mondtam, hogy visszamennék Pestre, ne menjek, mert mit csinálnék ott...

Egy napra sem tudok menni, mert "nem kell neked ott egyedül vezetni". Oda-vissza 400 km lenne, így az sem lenne jó, hogy értem jön, elmegyünk Pestre, majd visszahoz, mert több időt töltenénk a kocsiban, mint egymással.

Nem nagy városban élek, így az, hogy egy éjszakára kivegyen egy szobát és ott találkozzunk, számomra ki van zárva, mert a végén a szüleim fülébe jut. Kocsiban fényes nappal nem fogok semmit csinálni, meg kényelmetlen amúgy is.

Aztán eszembe jutott, hogy a nyaraló az hétközben üres.

2023. júl. 16. 22:04
 7/129 anonim válasza:
26%
Persze hogy el! Persze csak ha azért kisebb-nagyobb rendszerességgel beszéltek, de valószínűnek tartom hogy igen, ha voltatok ott tavasz óta. Nem is értem… hát kitől kérjen az ember ha nem a családjától? Mi ebben a kellemetlen! Családon belül vagyunk! Eszembe nem jutna hezitálni hogy elkérjem-e. És nekem is természetes lenne ha elkérni az testvérem gyereke. Talán azt hozzátenném hogy szívesen fizetek érte, remélem nem sértem meg ezzel a kérdéssel. Ezt megkérdezném a tisztesség kedvéért.
2023. júl. 16. 22:06
 8/129 anonim ***** válasza:
91%
És hozzá nem mehetsz? Vagy ő is a szüleivel lakik?
2023. júl. 16. 22:08
 9/129 anonim ***** válasza:
87%
Én nem szívesen adnám oda főleg ha kiderülne egy idegen férfival mész. Ez jó viszonytól függetlenül kellemetlen lenne ha kérni kéne. Ha ők nem ajánlanák fel inkább ne hozd őket esetleg kellemetlen helyzetbe.
2023. júl. 16. 22:09
 10/129 A kérdező kommentje:
Ő is Pesten lakik. Szóval ott nem volt ebből gond, mert egyedül él ő is, én is, akkor találkoztunk, amikor csak akartunk. Mert évközben kb. havonta egyszer járok haza a szüleimhez.
2023. júl. 16. 22:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!