Utazás és temetés egy időre esik?
Mit tennél, ha egy közel egy millió forintos utazás (amire minden be van fizetve, nem utazási irodán keresztül, lemondás 1-2 dologgal kapcsolatban lehetséges, de akkor is többszázezer ft vesztéséggel jövünk ki) és egy közeli családtag temetése úgy esik, hogy akkor van, amikor én távol lennék.:( Egyáltalán nem tudom mit tegyek, mit illik, mit nem.
Te mit tennél?
20. Nálunk a hamvasztásos temetés is temetés, amikor az urnát ugyanúgy elföldelik, mint a koporsót. De lehet hogy teljesen más régióban élünk és más az emberek szavajárása.
Ugyanakkor mindegy is, mert full hergelés-szagú a kérdés.
Nem szokásom temetésre járni. Azt írod, közeli családtag. Nekem ez szülő, testvér, gyerek, ne adja Isten. Ilyen esetben kedvem se lenne nyaralgatni.
De azt is kérdezed, hogy illik, tehát téged szerintem nem vet fel a gyász. Én a nyaralást választanám. Az élet nem áll meg.
Nem ismerlek, a családodat sem, így csak feltételezek. Ha ez a kérdés felmerül benned, annak biztosan oka van. Attól még, hogy közeli családtag, nem biztos, hogy szoros a kapcsolat. Valószínűleg a családi minta, meg az illem vannak a fejedben ezzel kapcsolatban, és hogy mit fognak gondolni mások, ha nem mész el.
De mivel semmi más negatív hatást nem váltott ki a haláleset, csakhogy esetleg oda az 1 millás nyaralás, így nem értem a kérdést. Nem hinném, hogy szoros volt a kapcsolat, mert ebben az esetben kérdés sem lenne, vagy már a szállással egyezkednél, még ha a repjegyet bukod is. De egyébként azt is át lehet tenni másik időpontra.
17
Mert tévesen írtad.
A temetkezésről szóló 131/2010-es törvény 3. paragrafusának 4. bekezdése szerint azt a holttestet, amely nincs hűtőberendezésben, 96 órán belül kell eltemetni. Hűtőben 14 napig, fagyasztóban pedig 30 napig tartható,
2 hónapig C vágányon hagyni valakit, mert nem érünk rá eltemetni?? 😰 beteg világ, semmi tisztelet az elhunyt felé....
Kérdező, ha csak az illem számít, mennék. Ha anyád/apád/testvéred/gyereked nem mennék, egyéb esetben igen - hiszem felmerült benned hogy mennél.
Azt amúgy tudjátok,hogy milyen drága a hűtés ? Okés értem én,hogy lehet napolni is..
Kérdésedre a válasz: szerintem utazz el, más is írta,hogy az elhunytnak már mindegy.
Ki lehet utána is menni a temetőbe 1 szál virággal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!