Mit tennél, ha egy közel egy millió forintos utazás (amire minden be van fizetve, nem utazási irodán keresztül, lemondás 1-2 dologgal kapcsolatban lehetséges, de akkor is többszázezer ft vesztéséggel jövünk ki) és egy közeli családtag temetése úgy esik, hogy akkor van, amikor én távol lennék.:( Egyáltalán nem tudom mit tegyek, mit illik, mit nem.
Nekem volt egy barátom akinek a testvérét a halála után majdnem 2 hónappal temették, mert a haverom munkaügyben külföldön tartózkodott és nem tudott egyik napról a másikra hazajönni.
A kérdésben, ha az árakat nézem egy 1-2 hetes útról lehet szó, tehát nem vágom, mit pattogsz.
2023. jún. 28. 15:26
12/57 A kérdező kommentje:
#9es. Ez a 96 óra biztos nem állja meg a helyét. Ilyen hamar én még sosem hallottam, hogy ennyire rövid időn belül megtörténik a temetés. Rengeteg mindent kell intézni. Mármint nyilván megtörténhet, nem azt mondom, de én mindenkitől azt hallom, hetek teltek el.
2023. jún. 28. 15:31
13/57 anonim válasza:
Nálunk a papa meghalt hétfőn, szombaton temettük.
2023. jún. 28. 15:34
14/57 anonim válasza:
11
Az nem hamvasztásos temetés volt?
2023. jún. 28. 15:39
15/57 Anneee25 válasza:
Attól függ, mennyire közeli a rokon. De inkább az utazást választanám. A temetés a többieknek szól, az elhunytnak mindegy, hogy akkor vagy utána mész ki hozzá
2023. jún. 28. 15:43
16/57 anonim válasza:
Mennyire közeli rokon?
2023. jún. 28. 15:46
17/57 anonim válasza:
Mondjuk az jól mutatja a GYIK válaszadók értelmi színvonalát, hogy lepontozták a temetkezesrol szóló törvényt....
2023. jún. 28. 15:47
18/57 anonim válasza:
14. És a kérdezőék temetése koporsós? Én sehol nem látom ezt a kifejtésben. :)
De igazából mást sem, és azóta se ír semmi érdemlegeset ami alapján segíteni lehetne, tehát számomra egyre valószínűbb, hogy az a célja, hogy összeugassunk. :D
2023. jún. 28. 15:49
19/57 -remete- válasza:
Ha nem közvetlen családtag akkor mennék utazni. Nálam is vált szokássá, hogy temetés utáni nap megyek búcsúzni. A temetés az utsó útról szól sokan elmennek ilyenkor akik kb le szarták életében de amugy meg elmennek meglesni a másik fájdalmát. Ma már az is divat lett, hogy ne menj a hozzátartozóhoz oda. Szóval nincs jelentősége. Utazz aztán majd hazaertedkor elmész elbúcsúzni. Illetve ha lehetőséged van a vallásod szerint gyújts egy gyertyát a hotel teraszan vagy egy templomban a hozzátartozódért.
2023. jún. 28. 15:49
20/57 anonim válasza:
Hát alapból az ember temetest akkor mond, ha koporsós. Ha hamvasztjak, akkor hamvasztast mond az átlag. De valóban kamu kérdésnek tűnik nulla infóval. Közeli csaladtag, de kb xarik rá, mert zanutazas fontosabb
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!