Utazás és temetés egy időre esik?
Mit tennél, ha egy közel egy millió forintos utazás (amire minden be van fizetve, nem utazási irodán keresztül, lemondás 1-2 dologgal kapcsolatban lehetséges, de akkor is többszázezer ft vesztéséggel jövünk ki) és egy közeli családtag temetése úgy esik, hogy akkor van, amikor én távol lennék.:( Egyáltalán nem tudom mit tegyek, mit illik, mit nem.
Te mit tennél?
Ki szervezte a temetést?
Ha közeli családtagod, miért nem akkor lesz a temetés, amikor itthon vagy? Miért nem vették ezt figyelembe?
Nos, én életemben egy temetesen voltam, az apai nagyapámén, az volt az első és utolsó. Nem mentem onnantól egyre sem, mert nekem nagyon megterhelo volt. Temetés után szoktam kimenni a temetőbe elbucsuzni.
Utazni mondjuk nem utaznek el, mert nyilván ha közeli csaladtagom, akkor gyaszolom, nem vágyom a szorakozasra. Tehát én lemondanam az utat annak ellenére, hogy nem mennék el q temetesrw
Ha közeli családtag akkor maradnék a temetésre.
Nincs lehetőség arra hogy 1 nappal később menj az utazásra?
Mennyire közeli a családtag?
Apám-anyám temetésére azért csak elmennék - bár ebben az esetben vélhetően úgy szerveznénk a temetést, hogy ne essen egybe az utazással. Távolabbi rokonnál személyesen részvétemről nyilvánítanám az elhunyt családtagjait és szólnék, hogy nem tudok ott lenni a temetésen.
Amikor édesanyám meghalt, az egyik unokatestvérem épp terhes volt, komoly rosszullétekkel küzdött, nem tudott végigállni egy temetést, így nem jött. A másik unokatestvérem dolgozott, nem engedte el a munkahelye, ezért nem volt ott. Egyikből sem volt sértődés.
"Ki szervezte a temetést?
Ha közeli családtagod, miért nem akkor lesz a temetés, amikor itthon vagy? Miért nem vették ezt figyelembe?"
Hja. Miért nem? Különben is hogy képzeli az elhunyt, hogy mert pont most meghalni???? Az meg van, hogy x napon belül temetni kell a haláleset utan?
5-ös: olyan nincs, hogy " x napon belül temetni kell a haláleset utan"!!! Nem tudom, honnan szedsz ilyen hülyeséget, de ez még véletlen sem igaz.
A sógorom a halála után két hónap és két nap múlva lett eltemetve - és kérhettük volna még késöbbre is -, ez azért elég nagy idötartam lett volna a kérdezö esetében is.
8!
"24. § (1) A halottat koporsós temetés esetén - ha jogszabály másként nem rendelkezik -
a halottvizsgálati bizonyítvány kiállításától számított 96 órán belül el kell temetni, kivéve,
ha
a) a halottvizsgálatot végző orvos a halottvizsgálatra vonatkozó rendelkezések alapján
ettől eltérő engedélyt adott;
b) a temetésre az eltemettető kívánsága szerint 8 napon belül kerül sor, feltéve, hogy a
holttest hűtése folyamatosan biztosított;
c) a temetésre az eltemettető kívánsága szerint - a temetés helye szerint illetékes
kistérségi intézet engedélyével - 15 napon belüli időpontban kerül sor, feltéve, hogy a
holttestnek az eltemetésig történő hűtése folyamatosan biztosított."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!