Szüleitek örültek, az unoka érkezésnek, vagy tervezésének házasságon kívül ?
"ha normális körülmények között férjhez megyünk"
Mi ennek az akadálya?
"Szerintem a gyerek egy áldás. Annak örülni kellene."
De a gyerek mennyire fog örülni neki, ha nem stabil kapcsolatba érkezhet, hanem a bizonytalanba? Mennyire fogja lelkileg megviselni, hogy az apja meg az anyja nem kötötte össze az életét semmilyen szinten sem, még egy polgári házasságkötéssel sem, vagyis bármikor bármelyik faképnél hagyhatja őt?
#4. Ja, mert, ha összeházasodtak, akkor már senki nem hagy el senkit... Ahha, perszeeeee... Jó is lenne. De nem a papír teszi erőssé a kapcsolatot.
Bár én házas vagyok, de nem azért mentem hozzá a Férjemhez, hogy biztos ne hagyjon el... Se gyerek, se papír nem tesz teljessé semmilyen kapcsolatot, ami már nem volt az előtte is.
Egyetlen gyerek sem stresszeli magát amiatt, hogy a szülei házasok vagy "csak" együttélnek!
Másrészt meg nézz körül a környezetedben, hány esetben lép le valamelyik szülö (legötbbször az apa) a családból, mert megunta a családot.
A házasságban élés semmivel sem mutatja jobban, hogy együtt akarnak maradni, a legtöbb esetben vagy a környezet (pl itt a szülök) nyomása miatt házasodnak össze, vagy azért, mert a nö "menyasszony" akar lenni álomruhában, vagy anyagi/jogi okok miatt.
Másrészt nekem meg minden értelmes embernek többet számít a másik viselkedés, mint egy idegen elött mondozz "igen", amit a többség eleve nem gondol komolyan, csak így szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!