Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek ha 2 hónapja nem...

Mit tehetek ha 2 hónapja nem láttam az unokámat?

Figyelt kérdés
Október végén tartották a szülésnapját, amire elfelejtettem elmenni. Sokat dolgozok, közel vagyok a nyugdíjhoz is már. Akkor mondtam is mikor felhivtak, hogy mikor megyek már, hogy sajnálom elfelejtettem mikor van és még dolgozok, már nem birok menni. Eleve se vagyunk valami jóba a menyemmel, de ilyen még nem volt. Azóta úgy megsértődtek, hogy se a fiam se a menyem nem veszik fel a telefont. Másik fiammal üzentem nekik Karácsony előtt, hogy jöjjenek el ebédre, de nem jöttek. 2x is voltam már náluk, de nem jött ki senki, így Mikuláskor meg Karácsonykor is beakasztottam az ajándékot, azt hittem ezután legalább felhivnak, de nem. Egyébként 20 km-re lakunk egymástól, nem messze. Már azon gondolkodtam odamegyek az óvodához, hogy lássam, vagy már menjek a gyámügyre, mit csináljak? Nem akarok nagyobb vitát, de kikészülök már, látni akarom az unokámat. Októberig szinte minden héten találkoztunk.

#Unoka, meny, család,
2023. jan. 7. 16:49
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
86%
Elfelejtetted, mikor van a születésnapja?
2023. jan. 7. 16:52
 2/38 A kérdező kommentje:
Nem, hanem azt, hogy mikor tartják. Nem a napján tartották
2023. jan. 7. 16:53
 3/38 anonim ***** válasza:
67%
Te ugyanaz a nagyi vagy, akinek pelenkázni sem engedik :)
2023. jan. 7. 16:54
 4/38 anonim ***** válasza:
89%

2-re:

Ja, így értem. (1-es voltam, bocs.)

2023. jan. 7. 16:56
 5/38 A kérdező kommentje:
5 éves az unokám már nem csecsemő.
2023. jan. 7. 17:00
 6/38 anonim ***** válasza:
72%
Gyámügyre csak akkor menj, ha soha többé nem akarsz normális kapcsolatot velük. Egyébként mit mondanál a gyámügyön? Hogy neked annyira nagyon fontos az unokád, hogy a születésnapját is elfelejtetted?
2023. jan. 7. 17:06
 7/38 anonim ***** válasza:
44%

Olyan, mintha kapóra jött volna nekik, hogy találjanak valami ürügyet, amiért haragot tartsanak veled. Nem könnyű.

Alapból szokták vinni hozzád, szoktál rá vigyázni? Ha igen, akkor előbb-utóbb biztosan szükség lesz rád.

2023. jan. 7. 17:07
 8/38 A kérdező kommentje:

Azt mondanám a gyámügyön, hogy nem engedik látni az unokámat, mit mondanék ugyan. Igen elfelejtettem, mert eleve vagy 4x variálták meg az időpontot is. Hetente 1x eljöttek ebédelni vagy én mentem hozzájuk. 2-3 hetente meg itt is aludt. Tudom ha a gyámügyre megyek akkor teljesen tönkremegy a kapcsolat, de most mit csináljak? Mi lesz a hónapokig esetleg évekig pukkadnak még?

Nagyszülőnek havi 1 láthatása van, már utána érdeklődtem, de nem indítottam még el meg nem is akarom, csak a szívem szakad már meg

2023. jan. 7. 17:13
 9/38 anonim ***** válasza:
96%

Írj nekik egy levelet és dobd be a postaládába, vagy emailt, messenger üzenetet, mindegy mi, csak kapják meg. Ird le nekik hogy nagyon bánt, hogy elfelejtetted, mikor tartják a szülinapot és azt is, hogy többször próbálkoztal velük kapcsolatba lépni (igen, nyílván ők is tudják, de így leírva is ütősebb!) es írd meg, hogy amennyiben megenyhultek, akkor értesítsenek, mert hiányzik a kisunokad.

Ennyit és nem többet! Semmilyen mást ne írj, se szemrehányást, se semmi egyebet.

És várd meg mi történik... Nyilván nekik is lesz ezek után lelkiismeret furdalasuk, főleg inkább a fiadnak..

Hacsak nem követtél el ellenük valami megbocsáthatatlant, amit nem írtál le.

2023. jan. 7. 17:29
 10/38 anonim ***** válasza:
56%

Őszintén, én is kiakadtam volna a szülinapos dolog miatt.

Írj a fiadnak, hogy beszéljétek meg a dolgot felnőttek módjára.

2023. jan. 7. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!