Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek ha 2 hónapja nem...

Mit tehetek ha 2 hónapja nem láttam az unokámat?

Figyelt kérdés
Október végén tartották a szülésnapját, amire elfelejtettem elmenni. Sokat dolgozok, közel vagyok a nyugdíjhoz is már. Akkor mondtam is mikor felhivtak, hogy mikor megyek már, hogy sajnálom elfelejtettem mikor van és még dolgozok, már nem birok menni. Eleve se vagyunk valami jóba a menyemmel, de ilyen még nem volt. Azóta úgy megsértődtek, hogy se a fiam se a menyem nem veszik fel a telefont. Másik fiammal üzentem nekik Karácsony előtt, hogy jöjjenek el ebédre, de nem jöttek. 2x is voltam már náluk, de nem jött ki senki, így Mikuláskor meg Karácsonykor is beakasztottam az ajándékot, azt hittem ezután legalább felhivnak, de nem. Egyébként 20 km-re lakunk egymástól, nem messze. Már azon gondolkodtam odamegyek az óvodához, hogy lássam, vagy már menjek a gyámügyre, mit csináljak? Nem akarok nagyobb vitát, de kikészülök már, látni akarom az unokámat. Októberig szinte minden héten találkoztunk.

#Unoka, meny, család,
2023. jan. 7. 16:49
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
15%

Tojd le az egészet, és várj.

"2-3 hetente meg itt is aludt."

Ez majd hiányozni fog előbb-utóbb, és hozzák majd.

2023. jan. 7. 17:31
 12/38 A kérdező kommentje:

Igen, nagyon jó volt nekik néha egy kis nyugodt hétvége mondták is többször..

Ez jó ötlet, egy levéllel megpróbálkozok, viszont félek erre se lesz semmi reakció.

2023. jan. 7. 17:34
 13/38 anonim ***** válasza:
24%

Ha annyira fontos lett volna a szülinap, nem felejtetted volna el. Legközelebb írd fel magadnak! Viszont ez a variálgatás a részükről egy baromság volt!

A levél tök fölösleges. Úgysem reagálnak rá semmit. És szerintem, itt a menyed az, aki irányítja a dolgokat.

2023. jan. 7. 17:36
 14/38 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem lesz reakció a levélre viszonylag hamar, akkor is várj. Akkor se menj a gyámhivatalba, mert akkor végleg vége. Inkább bizakodva várj több hónapot, minthogy a biztos soha!!!
2023. jan. 7. 17:36
 15/38 A kérdező kommentje:
Nézeteltérések voltak többször is a menyem meg köztem, de nem durva dolgok. Akkor is volt már többször, hogy 'büntetett'. Nem vette fel 1 hétig a telefont vagy nem jöttek el 2 hétig. De ez a több mint 2 hónap már sok.
2023. jan. 7. 17:38
 16/38 anonim ***** válasza:
90%

A levél azért fontos, hogy lássák, hogy nem azért nem teper már, mert elengedte a dolgot (meg egy amit később majd a fejéhez tudnak vágni) hanem arra vársz szerényen és tisztelettel, (és nem erőszakkal!) hogy ők szóljanak.

Innen tudni fogják hogy a labda náluk van.

2023. jan. 7. 17:38
 17/38 A kérdező kommentje:
Pl, hogy vettem neki valami ajándékot és, hogy miért nem kérdeztem meg inkább mit vegyek azért szólt ilyesmi dolgok voltak.
2023. jan. 7. 17:40
 18/38 A kérdező kommentje:
Tehát nem nagy viták
2023. jan. 7. 17:40
 19/38 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, tanulni sose késő. 🙂 Én már elmúltam 36 amikor született a lányom, anyum viszont még 80 évesen is mindig megkerdezi mit vegyen a gyereknek, van e szüksége valamire vagy szálljon e be egy nagyobb ajándékba, vagy pénz vagy utalvány legyen.

Hidd el, ezek az apróságnak tűnő dolgok is nagyon fontosak, azt jelenti, hogy figyelsz rájuk.

Anyukám mindig úgy jár el, ahogy megbeszéljuk, de persze titokban mindig hoz valami olyat is neki, ami nem volt megbeszélve, de nem ahelyett, amit megbeszéltünk.

2023. jan. 7. 17:43
 20/38 anonim ***** válasza:
23%

Ki ez a gyökér, aki minden választ lepontoz? Erre nedvesedsz?

Nem tudom, egy levél mennyire jó ötlet. Ha eddig is leszarták ezután is lefogják. A menyed viselkedése szánalmas, de miből voltak a veszekedések? Lehet neked kis dolognak tűnik, de neki lehet nagyon fájt.

2023. jan. 7. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!