Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek ha 2 hónapja nem...

Mit tehetek ha 2 hónapja nem láttam az unokámat?

Figyelt kérdés
Október végén tartották a szülésnapját, amire elfelejtettem elmenni. Sokat dolgozok, közel vagyok a nyugdíjhoz is már. Akkor mondtam is mikor felhivtak, hogy mikor megyek már, hogy sajnálom elfelejtettem mikor van és még dolgozok, már nem birok menni. Eleve se vagyunk valami jóba a menyemmel, de ilyen még nem volt. Azóta úgy megsértődtek, hogy se a fiam se a menyem nem veszik fel a telefont. Másik fiammal üzentem nekik Karácsony előtt, hogy jöjjenek el ebédre, de nem jöttek. 2x is voltam már náluk, de nem jött ki senki, így Mikuláskor meg Karácsonykor is beakasztottam az ajándékot, azt hittem ezután legalább felhivnak, de nem. Egyébként 20 km-re lakunk egymástól, nem messze. Már azon gondolkodtam odamegyek az óvodához, hogy lássam, vagy már menjek a gyámügyre, mit csináljak? Nem akarok nagyobb vitát, de kikészülök már, látni akarom az unokámat. Októberig szinte minden héten találkoztunk.

#Unoka, meny, család,
2023. jan. 7. 16:49
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
77%

Én nem bírom az anyósom, de ez a viselkedés durva. Ennyi variálás után nem kell csodálkozni, hogy kiment a fejedből az időpont. Főleg ha nem is a napján van. Mi addig nem szólunk egy rokonnak se, amíg a dátum nem végleges.

Szerintem se menj gyámügyre, várj egy ideig még. Én is tudom, milyen jó az, mikor a mamánál alszik a gyerek, bár az én anyósom egy percet nem vigyázna rá, meg rá se hagynám, de mégsem viselkednék ilyen bunkón vele. A fiadtól külön nagy szégyen ez. Szerintem is találtak egy ürügyet, ezek szerint a menyed nagyon nem bír.

Egyébként én is örülök, ha megkérdezik, mit vegyenek a gyereknek, de eszembe nem jutna utólag beszólni, hogy miért nem kérdezték. Az ajándék szeretetből, vagy egyeseknél illemből van, nem kötelező.

2023. jan. 7. 17:49
 22/38 anonim ***** válasza:
4%
Nem te vagy a gyámja. A gyámügy nem foglalkozna ezzel.
2023. jan. 7. 17:54
 23/38 anonim ***** válasza:
82%
szerintem itt több van mint amit te ide elpanaszoltál ,ennyiért nem haragudnának meg ennyire.
2023. jan. 7. 17:55
 24/38 anonim ***** válasza:
23%
Nem a te gyereked, így nem kötelesek mutogatni. Szülj magadnak, ha gyereket akarsz.
2023. jan. 7. 17:58
 25/38 anonim ***** válasza:
23%
Na igen, ugy is szülöknek adnanak igazat.
2023. jan. 7. 18:08
 26/38 anonim ***** válasza:
55%

Én sem bírom a saját anyámat, sőt, de idáig vele szemben sem hagynám a férjemet, hogy elmenjen. Inkább mondanám, hogy ritkítsuk vele a kapcsolatot, meg az unoka körül ne vonjuk bele és kész. De így nem szemétkednék vele!

Nem zárom ki, hogy volt itt más előzmény, ez csak ürügy, csak akkor találjon más alternatívát szittelésre, ha ennyire nem bírja valaki az anyósát.

2023. jan. 7. 20:59
 27/38 Darius- ***** válasza:
15%

Havi 1 latogatast ki kell hasznalni, ezért el kell menni a gyamugyre. Az ovoda jo otletnek tunik, talan az ovono megengedi a ritkabb latogatast is akar titokban.

Az értheto, hogy rossz a kapcsolat a meny-el, de ezt nem kéne kivetitsék a gyerekre. Vagyis ha a nagyszulo érdemes ra, hogy latogassa az unokajat (ugy értem betartja a gyereknevelés szabalyait), akkor azt meg kellene engedni. Szoval, ez egy sajnalatos eset, én szurkolok, hogy jobbra forduljon a dolog.

2023. jan. 7. 23:04
 28/38 anonim ***** válasza:
21%
Értesíteném őket, hogy ezennel utánam nem örökölnek semmit sem. Már csak azért is! Úgy fel fognak rajta háborodni, hogy rögtön felhívnak. Néha kell egy kis fordított pszichológia.
2023. jan. 8. 02:58
 29/38 anonim ***** válasza:
49%

Én csak azt nem értem, hogy a SAJÁT FIAD hogy tudott ezért úgy megharagudni rád, hogy fel sem veszi a telefont? Mert akárhogy nézzük, ez nem egy akkora horderejű dolog, hogy emiatt még csak szóba sem állnak veled. A gyereket meg egyébként fel lehet máskor is köszönteni, nem pont az az egy nap van az évben, amit még csak nem is a hivatalos születésnapján tartottak...

Én is úgy látom, hogy várva várták a pillanatot, hogy mikor tudnak rád megharagudni, hogy megszakíthassák a kapcsolatot.

Az óvodához odamenést a hátuk mögött nagyon nem tartom jó ötletnek, mert a végén még kitalálják, hogy el akartad rabolni. Ha minden kötél szakad, akkor marad a gyámügy, de arra készülj, hogy onnantól kezdve a gyereket szándékosan ellened fogják hangolni.

A levél megírásának lehet értelme, bár én sok esélyt nem látok, hogy javítana a helyzeteden. Eléggé úgy néz ki, hogy ők ezt már eldöntötték.

2023. jan. 8. 05:35
 30/38 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a kérdező valamiről hallgat.
2023. jan. 8. 05:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!