Mit tegyek, hogyha anyám rajtunk, gyerekein spórol?
Én már diákmunkázok, de suli mellett heti 1x megyek csak, amiből én állom a reggeli kajámat, meg néha veszek magamnak belőle ropit, stb. A többi tesóm még nem tud diákmunkán se dolgozni.
Mi is megérezzük valamennyire az inflációt. De anyám ahelyett, hogy a sok hülyeségen spórolna, inkább rajtunk spórol. Magamnak kellett bakkancsot is vennem, így elment a fizum, plusz a reggeli kaját is magamnak veszem, és abban a hónapban csak 3 napot mentem.
Ma is leordította a fejemet, mert kértem tőle pénzt, mivel mentem a barátaimmal. Odaadott 2 000 forintot, amiből csak a busz oda 340 forint, és akkor még nem is ettem, nem is ittam. Hogy ne maradjak szégyenben, mondtam, hogy inkább adjon egy 5 000 forintot, mert ha 1800-ra jön ki a legolcsóbb menü is, akkor mit csinálok? Inkább legyen több, mint kevesebb, és a visszajárót visszaadom. Erre nekem állt.
De magának meg megengedi a 16 000 forintos ebédet, meg kisvasutazást a "barátaival". Öcsém meg kért tőle zsemlére pénzt, és ilyet szól "200 forint elég lesz?", amikor egy zsemle 70 forint.
Ó, szóval ha anyád netán költ magára, akkor az hülyeség, nem kéne, d eneked fizesse a haverozásod?
Amúgy mi az a 16 ezres ebéd? Egy darab ebéd? Vagy a havi kaja munkahelyen? Ha az utóbbi, akkor keményen spórol magán is. A gyerekek mindig azt hiszik, hogy a szüleik szrják a pénzt, pedig a legtöbb nem. Apádtól miért nem kérsz?
"Ha elmúltál 18 akkor az anyukád jogilag köteles neked reggelit adni és etetni ruházni. "
Téves. Ha elmúlt 18, a vilagon semmire nem köteles az anyja
Miért hiszi azt minden kis takony, hogy az anyjának kötelessége finanszírozni bármilyen szórakozását? Nem köteles egyáltalán. Arra költi a fizetését, amire csak akarja! A családi pótlék más eset, de az is rohadt kevés, kb semmire nem elég, fizetni kell a számlákat is.
Amit kell neki: lakhatást biztosítani, enni adni neki, meg esetleg a ruháztatását állni. Ez most kb tinihisztinek tűnik.
Esetleg megkérhetnéd, segítsen megtanítani spórolni. Vagy tanuld meg magadtól, üljetek le megbeszélni!
Sárgaföldig le lehet pontozni, de apuka hol van? Ő miért nem ad pénzt? Nyilván nem szűznemzéssel jött létre három gyerek.
Egyedülálló anyaként meg az is emberfeletti, ha 2000 ft-ot tud adni bulikázni. Több, mint a dupláját kérni, aztán hisztizni, hogy nincs, elég pofátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!