Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyerekeim "megutálták" a...

A gyerekeim "megutálták" a féltesójukat, és engem hoztak ki hibásnak? Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Eddig az apjukkal töltöttek 14 napból 4-et (10 nap velem egyhuzamban, 4 nap az apjukkal, csüt-pén-szom-vas), szünetek felét is ott töltötték, nyáron gyakrabban voltak mindig.

Megszületett a féltesó, és apuka másnap közölte először velem, utána a gyerekekkel, hogy 6 hétig nem mehetnek oda, mert a kistesó még kicsi, és nehogy elkapjanak valamit. Már ez is úgy lett volna, hogy én mondjam el a gyerekeknek, de mondtam, hogy ő nem akarja vinni őket, akkor mondja el nekik ő. Nekik azt is mondta, hogy el se viszi őket sehova a hideg miatt, amin ők is meg én is kiakadtam, mert azt is csak félig-meddig tudom megérteni, hogy a házába nem viszi, de hogy ide se jön értük meg el se viszi sehova, azt nem. És ráadásul ezt úgy, hogy apuka ugyanúgy eljár dolgozni, meg a feleségének az anyja is eljár dolgozni (a kicsi mamája), aki óvónő.

Arra a 6 hétre esett a mikulás és a kisebbik lányunk névnapja is, névnapkor fel lettek hívva a gyerekek, azon kívül a 6 hét alatt csak 3x hívott és 1x írt rám, hogy mi van a gyerekekkel, de meg se nézte azóta se amit írtam (december 13-ai üzenet).

Hétfőn jelentkezett apuka, hogy 5 perc múlva itt van. Odaadta a mikulás csomagot és közölte az igényét: 24-én vinné a lányokat és 25-én reggelen hozná. Ami már csak azért is problémás, mert nem így volt megbeszélve, ami több pontból is gáz. A gyerekek meg megmondták, hogy nem akarnak menni, nem is akarnak puszit adni az apjuknak és nem akarják látni a kisbabát.

Apuka meg jött azzal a szöveggel, hogy azért, mert ezt mondták neki a lányok, pert indít ellenem, hogy ellene hangoltam a gyerekeket, pedig egy rossz szó el nem hangzott soha róla, és amikor felhozták először, hogy nem érdekli őket a kisbaba, akkor is azt mondtam, hogy a testvérük.

2022. dec. 22. 14:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
2%

A gyerekeket el kell engedned és nekik menniük kell, akár akarnak, akár nem, ha egyszer meg van határozva a lathatas.

Apuka huyle volt, de esélyt kell neki adni, hogy rendbe tudjak hozni a kapcsolatukat

2022. dec. 22. 14:35
 2/19 anonim ***** válasza:
97%

Először is nyugodj meg. Nem tettél semmi rosszat, nincs okod védeni magad. Ki fogják röhögni, ha a te nyakadba akarja varrni az undorító viselkedését.

Mivel nem ez volt megbeszélve, én sem adnám oda Szentestére.

2022. dec. 22. 14:37
 3/19 anonim ***** válasza:
3%
Aki lepontozott miért tette? A lathatas kötelező. Ha apuka vinni akarja őket, q kerdezonek engednie kell. A megbeszélés akkor számít, ha írásos nyoma van. A gyermekelhelyezeskor rögzítve lett a karácsony is valamilyen formában, azt be kell tartani.
2022. dec. 22. 14:41
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

3as nehogy már apuka kitalálja hogy szentesére viszi a gyerekeket mikor heteik tojt rájuk..

Ennyi erővel anyuka utazzon el 23. este a gyerekkel, mert ő meg azt akarja, nem igaz?

Vagy mondja meg apukának 26.reggel ott vagy a gyerekekért és viszed őket akár teszik akár nem, hiszen a láthatás kötelező. Meg akkor mi van a láthatás kötelezőségével mikor apuka nem vitte őket az új kölyök miatt?

2022. dec. 22. 14:47
 5/19 anonim ***** válasza:
21%
Az új "kölyök" semmiről sem tehet. az meg érthető is lenne hogy egy újszülöttet óvnak hat hétig, de rohadtul nem így kéne lekommunikálni a nagyobb gyerekek felé ezt az egészet.
2022. dec. 22. 14:50
 6/19 anonim ***** válasza:
3%

4!

De, ha apuka 23.-an akarja elvinni őket és ez a hivatalos, írásbeli megállapodás is, ami a jogerős bírósági vegyesen szerepel, akkor bizony de, apuka viheti őket.

2022. dec. 22. 14:52
 7/19 anonim ***** válasza:
97%

5ös, érdekes, az óvónő anyóstól nem féltik a gyereket csak az előző házasságban születettektől?

A kérdező meg hazudjon a gyerekeinek? Miért?

2022. dec. 22. 14:53
 8/19 anonim ***** válasza:
5%
Nem az 5. vagyok, de az óvónő anyostol nehezebb elkapni valamit, mint egy gyerektől.
2022. dec. 22. 14:56
 9/19 anonim ***** válasza:
93%

De ki beszélt itt az új gyerekről? Nyilván ő nem hibas semmibe, de egy kisgyereknek másképp játszódnak le a fejében a dolgok, amire apuka eléggé rásegít a link viselkedésével.

Apuka azért nem vitte el a gyerekeit és sz.rt rájuk nagy ívben, mert a gyerek ne legyen beteg. Ép ésszel felfogod, hogy nem a nemrég született Benettke/Nara Linettke Róza tehet róla, nem ő döntött így, hanem apuka és új felesége. De egy gyerek nem így látja, ő érzelmi alapon dönt: apa nem jön= negatív érzelmek Benettke/Nara Linettke iránt.

2022. dec. 22. 15:00
 10/19 anonim ***** válasza:
15%
Gyerek ugy persze hogy nem lehet hibás ilyen helyzetben, szülők akik ugymond kialakítjak a körülményeket.
2022. dec. 22. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!