Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyerekeim "megutálták" a...

A gyerekeim "megutálták" a féltesójukat, és engem hoztak ki hibásnak? Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Eddig az apjukkal töltöttek 14 napból 4-et (10 nap velem egyhuzamban, 4 nap az apjukkal, csüt-pén-szom-vas), szünetek felét is ott töltötték, nyáron gyakrabban voltak mindig.

Megszületett a féltesó, és apuka másnap közölte először velem, utána a gyerekekkel, hogy 6 hétig nem mehetnek oda, mert a kistesó még kicsi, és nehogy elkapjanak valamit. Már ez is úgy lett volna, hogy én mondjam el a gyerekeknek, de mondtam, hogy ő nem akarja vinni őket, akkor mondja el nekik ő. Nekik azt is mondta, hogy el se viszi őket sehova a hideg miatt, amin ők is meg én is kiakadtam, mert azt is csak félig-meddig tudom megérteni, hogy a házába nem viszi, de hogy ide se jön értük meg el se viszi sehova, azt nem. És ráadásul ezt úgy, hogy apuka ugyanúgy eljár dolgozni, meg a feleségének az anyja is eljár dolgozni (a kicsi mamája), aki óvónő.

Arra a 6 hétre esett a mikulás és a kisebbik lányunk névnapja is, névnapkor fel lettek hívva a gyerekek, azon kívül a 6 hét alatt csak 3x hívott és 1x írt rám, hogy mi van a gyerekekkel, de meg se nézte azóta se amit írtam (december 13-ai üzenet).

Hétfőn jelentkezett apuka, hogy 5 perc múlva itt van. Odaadta a mikulás csomagot és közölte az igényét: 24-én vinné a lányokat és 25-én reggelen hozná. Ami már csak azért is problémás, mert nem így volt megbeszélve, ami több pontból is gáz. A gyerekek meg megmondták, hogy nem akarnak menni, nem is akarnak puszit adni az apjuknak és nem akarják látni a kisbabát.

Apuka meg jött azzal a szöveggel, hogy azért, mert ezt mondták neki a lányok, pert indít ellenem, hogy ellene hangoltam a gyerekeket, pedig egy rossz szó el nem hangzott soha róla, és amikor felhozták először, hogy nem érdekli őket a kisbaba, akkor is azt mondtam, hogy a testvérük.

2022. dec. 22. 14:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
99%
10es, pontosan. Például apuk aki tojt a gyerekeire :-) Na ő eléggé erősen alakította a körülményeket.
2022. dec. 22. 15:19
 12/19 anonim ***** válasza:
98%

Lehet meg fogsz lepődni, de a gyereked nem egy MiniTe, aki átveszi az érzéseid mellett a gondolataidat is. A gyerek saját személyiséggel, egyéniséggel, lelki világgal, sajátos gondolkodással jön a világra, nem a szülei reinkarnációja. Formálható a viselkedése, a gondolkodásmódja, igen. De nem 100%-ban.

2022. dec. 22. 15:20
 13/19 anonim ***** válasza:
94%
Az én fiam az apjáékkal élt, amikor a féltesója született. Érdekes, nem tették ki otthonról 6 hétre, nehogy a kisbaba elkapjon valamit.
2022. dec. 22. 15:24
 14/19 anonim ***** válasza:
99%

Sajnos a veszteség borítékolható:

Most csak 6 hétre, utána hónapokra fogja elhagyni a gyerekeit. Aztán még több hónapra, végül évekre, de pár évente azért vissza fog térni. Csak akkor a gyerekei meg ellenségesebbek lesznek vele, ő meg majd előadja a szerencsétlen apát, akit a gonosz volt neje elvett a gyerekektől és ellene hangolta.

2022. dec. 22. 15:26
 15/19 anonim ***** válasza:
95%

A 15:26-os kommenthez hozzá fűzve még ennyit:

Ha annyira érdekelte volna a gyerekei, akkor a 6 hét alatt, ami rohadt sok idő (plusz mikulás meg névnap), ha annyira akarta volna a gyerekeit keresni, akkor többször hív, többször ír.

Ha olyan fontos a gyerek egészsége, akkor az ő elmélete szerint neki is otthon kellett volna 6 hetet maradni, és az óvónőként dolgozó nagyinak se kellett volna ott lenni. Mert az oké, hogy ő nem esik le a lábáról, de attól még ugyanúgy hordozza a betegséget, ugyanúgy átadhatja másoknak.

2022. dec. 22. 15:29
 16/19 anonim ***** válasza:
93%
Arról nem beszélve, hogy ha nagyobb édestestvérei lennének a kisbabának, őket is kitették volna otthonról 6 hétre, biztos ami biztos? Ugye hogy nem.
2022. dec. 22. 15:38
 17/19 anonim ***** válasza:
5%
A kisbabás részt még értem, egy újszülött mellé most nem tudja elvinni a nagyobbakat. Azért annyira a kérdező sem rugalmas ebben a szituban, esetleg megmondani apukának hogy ne az utolsó percben közölje a karácsonyi terveit? Csak fenyeget a feljelentéssel szerintem, hülyeség ezen összeveszni.
2022. dec. 22. 16:29
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Bátran inditson pert, ha mindenképp szeretné, hogy körberöhögjék sok pénzért. A gyerekek megmondták, mit akarnak, nyilván a fater ezt úgy kepzelte, hogy a küszöböt rágva varja mindenki, mikor méltóztatik megjelenni, és most meg van sértődve. Ahhoz tartsdmagad, amit megbeszéltetek, és kommunikálj ilyesmit írásban: email, sms, messenger. Akkor nyoma van. Most is írd le nyugodtan neki, hogy felőled indíthat pert, de a karácsonyi lathatás az előzetes megállapodás szerint fog zajlani.
2022. dec. 22. 17:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, ha van egy ötéves gyerek és születik egy kistesója, azt ki kell b...ni 6 hétre.

WOW. A féltesó meglátogatása pontosan ugyanolyan, mintha egy ovis korú, ÉS mindent benyaló velük élő nagyobb gyerek élne a házban.

Ez a hat hetes bullsht csak duma, hogy addig se kelljen foglalkoznia a másik gyerekekkel.

2022. dec. 23. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!