Miért szeretnék sokan, hogy a leendő férjem nevére kerüljek, mint valami használati tárgy?
Nekem semmi bajom nincs azzal, aki még a teljes nevét is felveszi a férjének, tegye.
Viszont én nem akarom felvenni a férjem nevét semmilyen formában, van nekem saját nevem.
Nyáron lesz az esküvőnk, és azzal traktál sok ember, hogy így vagy úgy vegyem fel a férjem nevét, mert összetartozunk. Hát ez minden, csak nem az összetartozásnak a jele, hogy mint egy ház vagy egy kocsi, a nevére lennék iratva. Aztán amikor megkapják ezt tőlem, akkor még ők vannak felháborodva
A te jobban mondva ti esküvőtök lesz. Ne engedd senki másnak, hogy beleszóljon. Majd idővel beletörődnek a döntésedbe.
Az ismerőseim többsége csak részben vették fel a férjeik nevét: vagy csak simán a vezetéknevük módosult, vagy megtartották az eredeti nevüket és eléírták a férjük vezetéknevét: X-né y z, x-y z. De ha te egyáltalán nem szeretnéd felvenni, nem vagy köteles megváltoztatnod a neved. Akkor a lánykori nevedet írják férjezett névnek is. Én sose éreztem úgy hogy tárgy lennék mikor felvettem férjem vezetéknevét.
Amúgy az is lehetséges, hogy mindketten felveszitek egymás nevét.
Az emberek mentalitását viszont nem tudod megváltoztatni. Aki hagyományörző, megrögzött az is marad.
Nincs ezen a rokonaid részéről semmi háborognivaló.
Igazából ez a te dolgod egyedül, hiszen a te neved egyedül. Viszont mivel így szokás, gyakran traktálják vele az embert, hiszen a szokás egyesek szerint mindig követendő. A veszekedésbe nem mennék bele, de annyit mindig közölnék, hogy Köszönöm a tanácsot, ez az én döntésem, és nekem van saját nevem.
Mindenki dönthet a maga esküvőjén. Jó hogy nem találják ki a leendő gyerekeitek nevét is.
"vegyem fel a férjem nevét, mert összetartozunk. Hát ez minden, csak nem az összetartozásnak a jele"
Szerintük meg az. Na és?
Ugye nem fogsz minden véleménykülönbségről kérdést kiírni ide a házas éveitek alatt? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!