Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora tulajdoni hányadot...

Mekkora tulajdoni hányadot tartotok méltányosnak, ha gyakorlatilag csak az egyik házasfél házasság előtt meglévő vagyonából vásárolnak közös új lakást?

Figyelt kérdés
A majdnem vagyontalan házasfél 1:1 tulajdoni hányadot szeretne beírni a vételi szerződésbe, én rokonként a másik házasfél számára, aki a vételárat adja, ezt előnytelennek érzem. De ismerek olyan házaspárt, akik azért mentek szét, mert hasonló helyzetben csak a pénzt adó szerzett tulajdont és utána a társa nem érezte magáénak az ingatlant és nem csinált benne semmit. Én egy méltányos megosztás híve lennék. Véleményetek?

2022. dec. 18. 14:05
 61/114 anonim ***** válasza:
0%
Nem írtam ilyet, hanem az a kérdés, hogy mit tegyen az aki ilyen helyzetbe kerül. Márpedig nagyon sokan így járnak és nincsen rá egyelőre jó megoldás, ezért kell erről is beszélni.
2022. dec. 18. 15:46
 62/114 anonim ***** válasza:
21%

60

És le is írtad, hogy aki nem osztozik a vagyonán, az eleve úgy kezd neki a házasságának, hogy na pár évig dugogatom a csajt, aztán ha meguntam mehet az utcára, az sem baj, ha van gyerekünk??

2022. dec. 18. 15:49
 63/114 anonim ***** válasza:
77%

Olvasd el még egyszer a kérdés első mondatát!

"A majdnem vagyontalan házasfél 1:1 tulajdoni hányadot szeretne beírni a vételi szerződésbe, én rokonként a másik házasfél számára, aki a vételárat adja, ezt előnytelennek érzem."

Szó nincs arról, hogy a Kérdező bármit is ad és hogy ő lenne az após.

Bár kétségtelen, hogy sebtiben olvasva akár félre is érthető.

2022. dec. 18. 15:50
 64/114 anonim ***** válasza:
87%
63, 28-ban részletezi, pislants rá, arra írtam.
2022. dec. 18. 15:52
 65/114 anonim ***** válasza:
74%
100:0, mi más?
2022. dec. 18. 16:16
 66/114 anonim ***** válasza:
93%
Olyan mindegy mi mit gondolunk. Ha a rokonod rá akar íratni valemymnit a párjára megteszi akkor is, ha fejre állsz.
2022. dec. 18. 16:18
 67/114 anonim ***** válasza:
14%
Olyan h mindket fel elégedett elgyen meg ugy sem lesz semmikepp.
2022. dec. 18. 17:13
 68/114 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom, mióta vannak együtt, de ezért jó az első években pont csak annyit segíteni amennyit a másik oldal is ad. Aztán kirajzolódik, ki hogy áll a házassághoz. Minél önállóbban kell boldogulni egy párnak, annál jobban előkerül a valódi személyiségük. Elfogadni ugyanis nagyon bájosan lehet bárkitől bármit. Ez semmit nem mutat a valódi jelleméből, az elkötelezettségéről. Viszont ha a nehézségek közepette is jó csapatot alkotnak, az adni tudó szülő is nyugodtabban ad, esetleges váláskor pedig tudja ő is az unokák érdekeit nézni, ha kell, saját gyerekét is emberibb megoldás felé terelgetni.
2022. dec. 18. 17:27
 69/114 anonim ***** válasza:
75%
Elmondom az en tortenetemet. En vagyok a no. A parommal egy eve voltunk egyutt, amikor hitelt vettem fel, es abbol vettem hazat. Az en nevemre kerult, ugyanis a hitel is csak az enyem. Illetve o kulon elt a felesegetol (meg nem valtak el, ezert se akartam, hogy neki tulajdonjoga legyen a hazban) es nekik volt egy 50-50%os hazuk, amit most sikerult eladni. Jovore fogunk osszehazasodni, a parom nem erzi ugy, hogy ez a haz csak az enyem, ugyanugy az o otthona is. Anyagilag o tud tobbet hozzatenni a kapcsolatunkhoz, mivel 2x annyit keres mint en. A masik az, hogy neki a hazassagabol szuletett egy gyereke, mi pedig szeretnenk egy kozoset, igy nem szeretnek kitolni az en gyerekemmel az ove javara, barmennyire is hulyen hangzik.
2022. dec. 18. 17:49
 70/114 anonim ***** válasza:
29%
Rokonként nem a te dolgod. Hátastarsaknál teljesen általános, hogy közös lesz, függetlenül attól, hogy mennyit tettek bele. Gondolom, bíznak egymásban és nem rövidtávra terveztek.
2022. dec. 18. 18:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!