Mekkora tulajdoni hányadot tartotok méltányosnak, ha gyakorlatilag csak az egyik házasfél házasság előtt meglévő vagyonából vásárolnak közös új lakást?
Ha kizárólag az egyik vagyonából lett az ingatlan véve, akkor nem korrekt az 50-50%. Ezt akkor is így gondolnám, ha én lennék a vagyontalan fél. És attól nem érezném magam többnek, ha úgy birtokolnék tulajdonrészt, hogy a házassággal csak a nyakamba hullott.
Aki azzal jön, hogy amúgy nem is érzi a sajátjának, annál gyanakodnék. Normális kapcsolatban nem lehetne ebből probléma. Később ki-ki hozzáteszi a magáét a család anyagi helyzetéhez, lehetne korrigálni a tulajdonjog kérdését.
gondolom le fognak pontozni, de üzletben nincs barátság, így aki hozza a lakást, azé.
egy esetleges váláskor szívhatja a fogát az a fél, aki a lakást szerezte, aztán megosztotta...
esetleg a közös gyerekekre lehet íratni, ha vannak, akkor nincs pofára esés. bár ennek is megvannak a buktatói....
Alapvetően csak az kellene hogy legyen a tulajdonos, aki az ingatlant veszi. De pl én külföldön élek, és itt amikor én házasodtak az azonnali visszamenőleges házassági vagyonkozosseg volt az alap, így a férjem háza az enyém is lett -a hitellel együtt- 50%-ban.
Megbeszeles kérdése az egész amúgy és itt nagyobb szava bizony annak van, akié a pénz.
Ha én a házasság előtti vagyonomból veszek lakást, abból pontosan nulla százalék tulajdonjog jár a másiknak.
Mondom ezt nőként, mert piszkosul utálom az ilyen elősködő szrokat akik képesek pucér p.csával más vagyonára igényt formálni.
"csak a pénzt adó szerzett tulajdont és utána a társa nem érezte magáénak az ingatlant"
Helyesen érezte, nem is volt az övé.
"Én egy méltányos megosztás híve lennék"
Én is, épp ezért arányosan meltányoljuk a munkát pénzt és energiát amit a ket fél beletett. 100-0 arányban, igazságosan.
A mai számító világban persze, azé minden, akié a pénz volt, legyen róla ilyen meg olyan szerződés, csak mindenképp legyen kizárva a másik fél.
Ettől függetlenül, nálunk a férjem örökölt sok pénzt, ahogy az én havi kerestem 4x-ét kereste minden hónapban, ebből vettük a házunkat. Joggal azt mondaná mindenki ebben a mai világban, hogy nekem semmi közöm a házunkhoz. :)
Ennek ellenére kérdés nélkül 50-50% lett a tulajdonjog, bennünk fel sem merült, hogy csak mert ő adott bele többet, csak ő érdemel belőle tulajdonjogot.
Mondjuk mi azért házasodtunk is, mert szerettük egymást, ami azóta is meg van köztünk.
Lehet megkövezni, mert "beletettem a seggem a tutiba".
9-es, vasárnap van, nem kövezünk meg senkit.
nyilván a ti példátok is működhet, miért ne?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!