Mekkora tulajdoni hányadot tartotok méltányosnak, ha gyakorlatilag csak az egyik házasfél házasság előtt meglévő vagyonából vásárolnak közös új lakást?
Azért nem annyira egyszerű, mert nem annyi, hogy most ki ad bele többet. Egyrészt jogos, hogy a hozzájárulás arányban lehessen tulajdoni hányad, másrészt meg lehet, hogy az illetőnek az összes pénze örökségből vagy szülőktől van, és innentől a másik fél tízszer annyit fog adni az állagmegóvásba, felújításba, és ezért semmit nem kap...
Szóval akkor ezt is papírozgassák majd?
" helyzet nagyon hasonló, ezért hajlanék én is az 50-50 százalékra, de egy előzetes ajándékozási szerződéssel kizárva azt, amit most senki sem szeretne, de az élet kiszámíthatatlan."
Csak en nem értem ezt az ajandekozasi szerzodest?
"Meg tudnád indokolni, miért tartod ezt az elosztást igazságosnak?"
Moert kellene magyarázatot adnia rá egy idegennek? Ő így erezte jónak. A férje is.
A 4. valaszado vagyok, az, aki külföldön el. Az együtt élésünk első pillanatától kezdve azt mondta a férjem, hogy ez az én hazam is és ha osszehazasodunk, hivatalosan is enyém lesz a fele. Egy pillanatig nem hittem el, biztos voltam benne, hogy csak azért mondja, ne érezzem magam xarul, hogy ez az ő háza. A házasságkötésunk után par évvel derült ki számomra, hogy nem viccelt, komolyan az enyém lett a fél ház és a fele hitel, amikor osszehazasodtunk. Ő itt élt, itt született, ismerte a törvényeket, donthetett volna úgy, hogy egyáltalán nincs vagyonmegosztas, csak házasság utáni és alatti van, vagy elfogadja az akkori alapot, az azonnali visszamenőleges vagyonkozosseget. Ő döntött így. Nem érzem magam xarul azért, mert "bele ültem a keszbe". Nem érzem azt sem, hogy meg kellene indokolni, miért igazságos vagy sem ez a helyzet. Így döntött anno. Egyenlőre a 11. évet tapossuk együtt és én nem igazán látok esélyt a válásra - 40 körül voltunk már q házasságkötéskor is.
#15: Igen, a szeretet lenne a célom, akár mások által áldozatnak tartott úton is.
Sajnos, csak polgári esküvő volt.
34!
Nyilván tobbminden:
1. Miért ne fogadná el, ha adjak?
2. Hosszú távra tervez és tudja, hogy pl nőként ugyan anyagilag kevésbé tud majd hozzajarulni a közös élethez, de nagy eséllyel a házimunka nagy részét ő viszi majd.
3. Ha gyerek van, vagy terveznek teljes joggal gondol arra is, hogy esetleges válás esetén ő se q nulláról kezdje egyedülálló szülőként.
39!
Nem lesz kukonvagyon, ha az abból vásárolt ingatlanon a házastárs neve is szerepel, mint tulajdonos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!