19 éves lányom meg akarja tartani a babáját, mit csináljak?
"És kb.1 éven belül úgyis elveszi tőle a gyámügy. Probléma megoldva, utána hazajöhetne egyedül."
Remélem szívből, hogy ha van gyereked, soha az életében nem jön rá, hogy te egy ilyen kommentet írtál, ez ugyanis minden jó érzésű emberből utálatot vált ki. Ha én lennék a gyereked, engem egy ilyen után soha többet nem látnál, az biztos.
"Amúgy is rühellem az abortuszt, de amikor semmi ok nincsen rá, csupán az anyagi dolgok, akkor egy születendő gyermek életét elvenni egyszerű gyilkosság a szememben'
Jó, de ezt csak azért mondod, mert nem neked kell előteremteni azt a havi plusz pénzt még egy kisgyerek eltartására is.
Akik szerint ez rendben van, meg ilyenkor kell szülni, meg anyuka támogassa, azok fognak pénzt utalni a kérdezőnek vagy hogy gondolják ezt az egészet?
Szerintem egyértelmű a kérdés alapján, hogy a két fiatalnak még munkája sincs, nincs hova hazavinniük és miből eltartaniuk egy gyereket.
Aki szerint meg kellene tartani a babát, az vázolja már fel 1-2 mondatban, hogy szerinte két munkanélküli 20 éves miből és hogy fogja eltartani a gyereket?
Mert anyuka tuti nem kap munkát terhesen, apuka talán, de abból meg nemigen fizetnek ki albérletet, vesznek meg minden szükséges dolgot és élnek meg hónapról-hónapra a gyerekkel. Ja, csecsemôvel még albérletet se kapnak, nincs hova menni a gyerekkel, elviszi a gyámügy.
Csak mert az ilyen kérdéseknél mindig annyian tolják, hogy tartsák meg a gyereket, de miből és hogy arra sosem válaszolnak.
Gyilkosság vagy nem. Ki fogja eltartani? Ne kelljen már nagyinak a saját kisgyerekeitől megvonni mindent hogy más gyerekét eltartsa.
Aki gyereket akar vállalni az tartsa el magát, és a gyerekét is!
Akik szerint jó ötlet 19 évesen a SEMMIRE szülni élet és munkatapasztalat nélkül, azoknak javaslom hogy fogadják be a lányt és pénzeljék jó sokáig.
Vagy az nem? Csak a fotelből vagyunk okosak?
"Aki szerint meg kellene tartani a babát, az vázolja már fel 1-2 mondatban, hogy szerinte két munkanélküli 20 éves miből és hogy fogja eltartani a gyereket?"
Ugyan Szerintem nem kellene megtartani , de ha már az anyagiak q kérdés: a kérdező lánya jogosult a diplomás gyedre, q családi pótlékra. Apuka el tud menni dolgozni az egyetem mellett. A baba 20 hetesen mehet bölcsibe, anyu dolgozni es/vagy egyetemre.
Az a baj hogy a gyerek biztos a kérdezőre marad. Anyagilag is és a nevelése is. Két egyetemista teljesen alkalmatlan a gyereknevelésre. Apuka lelép, mert 23 évesen inkább bulizna, utaza és karriert építene. Nem fog ezekről leomdani. A kérdező lánya ott marad egyedül a babával. Nyilván a kérdezőre marad a gyerek felügyelete amíg a lánya tanul, dolgozik. Mivelma húszas éveinek elején fog járni nekinis lesz igénye szórakozásra. Kisbabával a hozzá illő férfiak 98%-a csak szórakozni fog fele, komoly kapcsolatot nem akar majd.
Arról már nem is beszélve, hogy a a kérdezőnek is lehetnek olyan vágyai, hogy miután felnevelte a gyerekeit szórakozzon, utazzon, vagy kepezze magát. Bármi. Ehelyett a nyakába varrnak egy kisgyereket és még csak nem is dönthet a saját sorsáról, mert ugye az ő unokája, az a minimum hogy mindenben segít
"Ugyan Szerintem nem kellene megtartani , de ha már az anyagiak q kérdés: a kérdező lánya jogosult a diplomás gyedre, q családi pótlékra. Apuka el tud menni dolgozni az egyetem mellett. A baba 20 hetesen mehet bölcsibe, anyu dolgozni es/vagy egyetemre."
Ez több sebből is vérzik.
1. A lakhatásuk még mindig nem megoldott, ha, a szülők nem engedik otthon lakni őket gyerekektől, mert egyrészt babával senki nem engedi be őket albérletbe, másrészt ennyi pénzből nem tudnak berendezkedni, a gyereknek a dolgait megvenni és megélni.
2. A gyereket nem tudják betenni bölcsibe, nemhogy 20 hetesen, hanem 2 évesen sem, mert ahhoz először kell egy munkáltatói igazolás, de mivel anyukának nincs munkahelye, senkitől nem fog kapni. Szóval 3 éves korig, míg oviba megy a gyerek, biztos nem fog anyuka dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!