19 éves vagyok, jövőre érettségizem, még sincs tervem, hogy mit csináljak gimi után?
Milyen tantárgyak érdekelnek?
Mivel szeretnél szívesen foglalkozni? (Emberekkel álatokkal gépekkel stb?) Ilyen kérdéseket gondolj végig aztán ezek alapján dönts :)
Én úgy hoztam meg a döntést, hogy miket szeretek. Pl. szeretem a programozást és a matekot, így a programtervező informatikus mellett döntöttem.
Gondolkodj el, hogy miket szeretsz és úgy választani. Próbáld meg átnézni a felvin és okj-s oldalakon lévő szakmákat, ha abszolút nincs ötleted, hogy miket szeretsz vagy túl szerteágazó az érdeklődési köröd.
Én nagyon sok nyíltnapra elmentem, nézegettem egy csomó szakot a felvin, aztán az adott egyetemeken a tárgytematikákat, hogy miket tanulnék legszívesebben. Gondolkodj azon, hogy milyen tárgyakat szeretsz, mik mennek jól.
Végül én az ELTE-IK mellett döntöttem két éve, nem bántam meg:)
Gondold végig mihez ertelsz és mihez nem
Mi ad kihívást és mi nem
Mi az amit szeretsz csinálni és mi az amit nem
Hol tudsz majd elhelyezkedni
Miből teszel emeletet
Mit válassz hogy később ne bánd meg
Mi lenne az alom munka számodra
Mennyit keresnél vele
Én pl fizikus akartam lenni és most is az akarok lenni csak egy évet halasztok mert nem vettek fel egyetemre és újra írom a fizikát matekot
én emelt fizikaztam
Hogy mi vett ra hogy ilyen pályára lépjek holott nem voltam soha realos ?!
Hat első sorban fizikából nem voltam rossz ilyen 4 es körüli tanuló habár matekbol nem voltam fényes
Egyszer csak olvastam egy cikket Stephen Hawkingrol és elkezdett egyre jobban érdekelni a dolog
A fizikatanarom is jó tanár volt peldakepemme váltak
A tanárom egyszer leultetett és elbeszélgettünk hogy mik a terveim támogatott és könyveket is kaptam tőle amikből ő tanult annak idején :)
Hat nem voltam matek zseni és nem is szeretem különösképp ilyen 3 as tanuló voltam de nekem ez ad kihívást kicsit mazohista de ez van xdd
Jól rajzoltam/(Jol rajzolok most is ) alt Iskban nagyon szerettem de gimiben egy pocsék tanár tanított és
Inkább másban gondolkodtam
Továbbra is fizikus akarok lenni
És max egy okj grafikust is vállalok ha egyszer le diplomáztam
Így mindkettőről lenne képesítésem :)
Te is tálald meg hogy téged mi az ami érdekel
Illetve menj el edukacios kiállításokra nyílt napokra ismerkedj meg mindenféle szakterületet
Érdeklődj és informálodj másoktól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!