Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családodban,hogy élitek meg...

Családodban,hogy élitek meg az inflációt?miben éreztek változást?

Figyelt kérdés
Nemrég még 270 ft- ért vettem egy kiló kenyeret,most 700 ft mindenhol,s elvileg nemsokára ezer lesz. ,csokiskeksz bármi duplája lett.( pl nutella 700-as,1500 lett, puding 80- ról 160,stb tészták,fasírtok,majonéz ,minden. Tej is 120-160 volt,most 300 szinte,sajt lehetetlen..Most terhes vagyok a másodikkal,még gyest se kapok,fele fizetést elviszi a hitel (házat vettünk). Heti 20 ezerből élünk hárman.( most legalján vagyunk fokozatossn jobb lesz majd). Utólsó héten vajas parízeres kenyéren élünk,gyereknek jut minden kaja,de már túró rudik,fánkok,stb nem mindig. Ugy érezzük mindig a fizut várjuk,hogy egyszer jóllakjunk. Strandra kétszer mentünk. Ismerősünk is ott kellett hagyja albérletét,visszskerült anyjához falura,és buszozik a munkába,mert már éhezett. Másik haverunk szintúgy éhezett,nem akart,de külföldre ment. Ruhák terén is észrevenni pl. Legolcsóbb gyerekszabadidő régen 1500,2500 volt most majdnem 5 ezer .régen a pókembereset kaptuk annyiért most az 10 ezer. Meg tárgyak is drágultak. Férjem lukas cipőbe járt egy évig,cipőre se telik.hisz a gyereknek is 4- et kell venni mindig ha kinövi,azok is drágák.( benti cipő,nyári szandál,őszi cipő,és bakancs),.később dolgozni tudok,és kevesebb hitel is lesz,de addig még évek,és az is arra lesz jó,hogy több kaja vagy játék jusson.de pl házat kéne csináltatni,vagy bútorokat venni...talán soha. Ismerőseink is éheznek már tudjuk. Ti mit tapasztaltok otthon? És ismerősöknél? Van amiből kevesebbet esztek,vagy másképp éltek? Vagy nem érzitek annyira?
2022. aug. 27. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
70%

Ja két fizetés mellett még csináljak otthon joghurto

Biztos erre vágyom tíz óra munka után.

2022. aug. 27. 14:38
 32/76 anonim ***** válasza:
93%

Nem veszek se édességet, se üdítőt, se semmiféle előre elkészített, csak "sutty a mikróba/sütőbe" cuccot. Süti és üdítő nem létszükséglet, és tény, hogy több a konyhai macera. Ez van.

A sajt..na az fáj..:-(

2022. aug. 27. 14:58
 33/76 anonim ***** válasza:
65%
31 akkor vagy megveszed gecci drágán, vagy nem eszel. Problem?
2022. aug. 27. 15:01
 34/76 anonim ***** válasza:
89%
33, aki dolgozik, annak a munkaidő utáni konyhában való plusz-pancsolás valóban szívás. De a kérdező otthon van babával. Megtehetné, hogy süt-főz, és nem a boltit veszi.
2022. aug. 27. 15:15
 35/76 anonim ***** válasza:
68%
Akkor mi a raknak járok el dolgozni? Ja...
2022. aug. 27. 15:16
 36/76 anonim ***** válasza:
90%
Egyelőre csak annyi, hogy igyekszünk kevesebbet nassolni.
2022. aug. 27. 15:28
 37/76 anonim ***** válasza:
92%

34-es, az a baj, lehet hogy én értettem félre, de a kinti benti cipő vásárlásból én azt gondoltam, hogy a gyerek már bölcsibe/oviba jár, és úgy van otthon anyuka terhesen.

Na így viszont pláne ráér otthon joghurtot, palacsintát csinálni.

2022. aug. 27. 15:56
 38/76 anonim ***** válasza:
85%
Mi eddig minden hónapban kb. egy hétig (amíg a határidős munkáimat csináltam), hozattuk a meleg ételt. Most már előre főzök és fagyasztok, így azon az egy héten sem hozatunk. Egyszerűen így már nem éri meg. Édes nassból kevesebbet veszünk (de azért veszünk), ezen még lehetne szorítani.
2022. aug. 27. 15:57
 39/76 anonim ***** válasza:
89%
#31 akkor ne csinálj. Pont sikerült abba belekötni, ami a legkevésbé időigényes. Az egész annyiból áll, hogy elkeversz a tejbe egy pohár joghurtot és melegre teszed. 6 óra múlva kész a normál joghurt. Ha görögöt akarsz ezt még egy szűrő+konyharuha kombóban kicsöpögteted. Ez kb. 2x3 percet vesz igénybe. Én úgy döntöttem megéri, tippnek írtam a kérdezőnek, mert sokkal olcsóbb kihozni és egészséges is.
2022. aug. 27. 16:58
 40/76 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat és jöhetnek még sütési tanácsok :) igaz,pont nasikat soroltam fel ,de a többi terméket is. Csak hát mindig a gyerek követeli ezeket,és nehéz nemet mondani,nem visszük annyit boltba stb( míg nem volt hitel több dolgot kapott, tejszeletek stb.) Később terveztünk gyereket mikor csökken a hitel,de hamarabb jött a baba. Vetessem el,hogy pár év múlva legyen másik? Erre nem vagyunk képesek. Albérlet is már havi 120 ezer,de a hitel csökken és lesz egy házunk,az meg annyi marad vagy emelkedik,szóval nem jutunk előrébb,sajnos ismerősünk is azért került le albérletből,az ember pénzét elviszi,hogy lakjon valahol,másképp simán megélnénk...írhattok még,hogy viselitek? Na és a villany is emekedni fog elvileg :( 3 gépünk van otthon,férjem is sokat használja,gyerekem 6-8 hónapot itthon volt covid alatt,most 3 hónapot nyáron,de amugy is csak heti 3- szor járt oviba,fejlesztésre kellett hordanom..
2022. aug. 27. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!