Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családodban,hogy élitek meg...

Családodban,hogy élitek meg az inflációt?miben éreztek változást?

Figyelt kérdés
Nemrég még 270 ft- ért vettem egy kiló kenyeret,most 700 ft mindenhol,s elvileg nemsokára ezer lesz. ,csokiskeksz bármi duplája lett.( pl nutella 700-as,1500 lett, puding 80- ról 160,stb tészták,fasírtok,majonéz ,minden. Tej is 120-160 volt,most 300 szinte,sajt lehetetlen..Most terhes vagyok a másodikkal,még gyest se kapok,fele fizetést elviszi a hitel (házat vettünk). Heti 20 ezerből élünk hárman.( most legalján vagyunk fokozatossn jobb lesz majd). Utólsó héten vajas parízeres kenyéren élünk,gyereknek jut minden kaja,de már túró rudik,fánkok,stb nem mindig. Ugy érezzük mindig a fizut várjuk,hogy egyszer jóllakjunk. Strandra kétszer mentünk. Ismerősünk is ott kellett hagyja albérletét,visszskerült anyjához falura,és buszozik a munkába,mert már éhezett. Másik haverunk szintúgy éhezett,nem akart,de külföldre ment. Ruhák terén is észrevenni pl. Legolcsóbb gyerekszabadidő régen 1500,2500 volt most majdnem 5 ezer .régen a pókembereset kaptuk annyiért most az 10 ezer. Meg tárgyak is drágultak. Férjem lukas cipőbe járt egy évig,cipőre se telik.hisz a gyereknek is 4- et kell venni mindig ha kinövi,azok is drágák.( benti cipő,nyári szandál,őszi cipő,és bakancs),.később dolgozni tudok,és kevesebb hitel is lesz,de addig még évek,és az is arra lesz jó,hogy több kaja vagy játék jusson.de pl házat kéne csináltatni,vagy bútorokat venni...talán soha. Ismerőseink is éheznek már tudjuk. Ti mit tapasztaltok otthon? És ismerősöknél? Van amiből kevesebbet esztek,vagy másképp éltek? Vagy nem érzitek annyira?
2022. aug. 27. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
56%

"egy szűrő+konyharuha kombóban kicsöpögteted. Ez kb. 2x3 percet vesz igénybe"

Meg némi vizet meg tisztítószert meg áramot, stb., hogy kimosd a konyharuhát meg elmosogasd a szűrőt, aztán majd elmosogasd azt az edényt is, amibe a joghurtot teszed. Ez mind nincs, ha kész joghurtot veszel, és ezekkel együtt viszont már nem is olyan biztos, hogy érdemes... Én úgy tudom, a joghurtot hűtve kell tárolni, te meg azt mondod, meleg helyre kell tenni... És mi van, ha megromlik, mire enném, mert mondjuk 6 óra múlva már nem vagyok otthon, vagy addigra már alszom, hogy másnap mehessek munkába?... Könnyű elbagatellizálni, ha valaki már érti a dolgát, de azért annál biztos nagyobb macera, mint hogy 2x3 perc... Eleve miért kétszer? Na szóval minimum utána kell nézni, utána kell olvasni, úgyhogy annyira azért nem egyszerű egy kezdőnek, mint annak, aki már évek óta rutinosan így csinálja.

2022. aug. 27. 18:32
 42/76 anonim ***** válasza:
88%

"pont nasikat soroltam fel ,de a többi terméket is. Csak hát mindig a gyerek követeli ezeket,és nehéz nemet mondani"

Hát pedig mindentől függetlenül is nagyon is fontos, hogy nemet tudjatok mondani, enélkül nincs gyereknevelés.

"lesz egy házunk"

Egy lakás is elég lenne két gyerekkel...

"3 gépünk van otthon"

A számítógép nem fogyaszt olyan sokat, mert (elsősorban) nem hőt termel.

2022. aug. 27. 18:35
 43/76 anonim ***** válasza:
69%

"Én úgy tudom, a joghurtot hűtve kell tárolni, te meg azt mondod, meleg helyre kell tenni"

Azért kell a meleg, hogy megjoghurtosodjon. (Hú, de szép szó lett..) Utána persze mehet a hűtőbe.

"azért nem egyszerű egy kezdőnek, mint annak, aki már évek óta rutinosan így csinálja"

A rutinos is volt kezdő. De nyilván nyafogni egyszerűbb..

2022. aug. 27. 18:37
 44/76 anonim ***** válasza:
63%

Mi a fenének 3 számítógép otthonra, el kell adni, máris van belőle pénz.

És még valamit nem értek-hitel mert házat vettetek, de az albérlet 120ezer???????

2022. aug. 27. 18:55
 45/76 anonim ***** válasza:
78%

"Később terveztünk gyereket mikor csökken a hitel,de hamarabb jött a baba. Vetessem el,hogy pár év múlva legyen másik"

Mondjuk, feltételezem, tudod, hogy készül a gyerek, normálisan kellett volna védekezni. Ja biztos védekezés mellett lett, nem is érted, hogy, mint mindenkinek itt a gyk-n.

És ha ennek a gyereknek is kell fejlesztés, azt miből fogod kigazdálkodni, ha egy 3 ezer forintos kínai cipőre nem telt a férjednek?

2022. aug. 27. 19:42
 46/76 anonim ***** válasza:
17%
Nagyon jól tették, hogy megtartották a gyereket, azzal nincs semmi baj! Van család, ahova érkezzen, a többi majd megoldódik. Mások is túléltek már ennél nagyobb anyagi nehézségeket is, méghozzá kettőnél jóval több gyerekkel is. Nem a híd alól indult a történetük.
2022. aug. 27. 22:05
 47/76 anonim ***** válasza:
88%

De mitől csökken egy hitel havi törlesztője.

Lehet nekem volt szar konstrukciós lakáshitelem, de lefele sose ment a havi törlesztő összege, csak amikor 15 év után kifizettem az utolsó részletet.

2022. aug. 27. 23:17
 48/76 anonim ***** válasza:
61%
Nincs különösebb gond.
2022. aug. 28. 03:24
 49/76 anonim ***** válasza:
72%
Nekem, vagyis nekünk, a párommal olyan szempontból mázlink van, hogy mindkettőnk szülei rengeteget segítenek. Kapunk fűszereket, zacskós porokat, leveseket, krumplit, hagymát, olajat stb., szóval nagyon szerencsések vagyunk. Mi is érzékeljük, hogy baromi drága lett minden, még így is csak pislogunk a számlán, pedig nem költünk felesleges dolgokra. Éppen külföldi melót tervezünk... 😕
2022. aug. 28. 07:17
 50/76 A kérdező kommentje:
Hiba volt elmesélni a történetem :( inkább másokra lettem volna kíváncsi,hogy viselik,mi az amit eddig megvettetek,de már nem tudtok? Stb.itt tényleg csak kérdezni szabad,mert mindenkit letámadnak aki ír valamit. Köszönöm a tanulságot.
2022. aug. 28. 07:19
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!