Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családodban,hogy élitek meg...

Családodban,hogy élitek meg az inflációt?miben éreztek változást?

Figyelt kérdés
Nemrég még 270 ft- ért vettem egy kiló kenyeret,most 700 ft mindenhol,s elvileg nemsokára ezer lesz. ,csokiskeksz bármi duplája lett.( pl nutella 700-as,1500 lett, puding 80- ról 160,stb tészták,fasírtok,majonéz ,minden. Tej is 120-160 volt,most 300 szinte,sajt lehetetlen..Most terhes vagyok a másodikkal,még gyest se kapok,fele fizetést elviszi a hitel (házat vettünk). Heti 20 ezerből élünk hárman.( most legalján vagyunk fokozatossn jobb lesz majd). Utólsó héten vajas parízeres kenyéren élünk,gyereknek jut minden kaja,de már túró rudik,fánkok,stb nem mindig. Ugy érezzük mindig a fizut várjuk,hogy egyszer jóllakjunk. Strandra kétszer mentünk. Ismerősünk is ott kellett hagyja albérletét,visszskerült anyjához falura,és buszozik a munkába,mert már éhezett. Másik haverunk szintúgy éhezett,nem akart,de külföldre ment. Ruhák terén is észrevenni pl. Legolcsóbb gyerekszabadidő régen 1500,2500 volt most majdnem 5 ezer .régen a pókembereset kaptuk annyiért most az 10 ezer. Meg tárgyak is drágultak. Férjem lukas cipőbe járt egy évig,cipőre se telik.hisz a gyereknek is 4- et kell venni mindig ha kinövi,azok is drágák.( benti cipő,nyári szandál,őszi cipő,és bakancs),.később dolgozni tudok,és kevesebb hitel is lesz,de addig még évek,és az is arra lesz jó,hogy több kaja vagy játék jusson.de pl házat kéne csináltatni,vagy bútorokat venni...talán soha. Ismerőseink is éheznek már tudjuk. Ti mit tapasztaltok otthon? És ismerősöknél? Van amiből kevesebbet esztek,vagy másképp éltek? Vagy nem érzitek annyira?
2022. aug. 27. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
84%
de akkor erre miért vállaltatok be még egy gyereket?
2022. aug. 27. 11:46
 2/76 anonim ***** válasza:
89%

Másképp eszünk, azt nézzük mi akciós. :(

Sajt lehetetlen...

Éttermet teljesen kihagyjuk, pedig régen jártunk.

Autó helyett bkv.

2022. aug. 27. 11:46
 3/76 anonim ***** válasza:
92%
Kevesebbet teszünk félre. Valamennyivel.
2022. aug. 27. 11:49
 4/76 anonim ***** válasza:
80%

Mi csak alapélelmiszereket veszünk szinte,azokból is csak a legolcsóbbakat .Készételt és vagyasztott dolgokat, zacskóslevest csak nagyon ritkán fér bele. Nem járunk étterembe de soha nem is jártunk.

Családi programnak is inkább ojanokat keresünk ahol utiköltségen kívül szinte semmit nem kell fizetni(túrázás,városnézés,egy tóhoz lemenni,biciglizés ,stb.. )

Naggyából nálunk csak ennyi a változás.

2022. aug. 27. 11:52
 5/76 anonim ***** válasza:
27%
Hat keressetek tobb penzt, most ha eletkeptelenek vagytok az nem a mi bajunk
2022. aug. 27. 11:53
 6/76 anonim ***** válasza:
89%
A "több pénz" már rég nem tudja ellensúlyozni ezt az élelmiszer-inflációt...
2022. aug. 27. 11:56
 7/76 anonim ***** válasza:
90%
Minek kellett a nyomorba még egy második gyerek is??
2022. aug. 27. 11:59
 8/76 anonim ***** válasza:
89%
Hűha, de akkor miből fogtok pelenkát, tápszert, gyógyszert, vitamint venni a picinek?
2022. aug. 27. 12:00
 9/76 anonim ***** válasza:
92%

Nem szeretnék senki feje felett pálcát törni, de mi úgy vészeltük át eddig, hogy annyit vállalunk amennyi anyagilag belefér. Egyikünknek sincs kiugró kereste, ketten együtt kb 600 nettót viszünk haza. Ebből fizetjük a hitelt, fenntartunk egy autót és bérlünk egy garázst hozzá. Még hozzávesszük ehhez a rezsit és a kaját, kb 400 ami elmegy összesen, így marad 200. Erre mertünk vállalni 1 gyereket, aki remélem hamarosan úton lesz.

A kaján nem spórolok, persze nézegetem az akciókat, de ugyanúgy megesszük azt, amit eddig is. A lakást idén felújítottam, erre eddig közel 4 milliót locsoltam, itt sajnos megérzem a drágulást, mert sajnos pár dolgot tologatni kellett illetve kell emiatt.

Összességében azt gondolom, hogy jól menedzseljük a pénzügyeket, eddig életminőség terén nem kellett leadni. Egyedül az idei nyaralás maradt el a felújítás miatt, ezt vállaltuk.

2022. aug. 27. 12:03
 10/76 anonim ***** válasza:
96%
Én régóta spórolós fajta vagyok, és a fizetésünkből mindig bőven megmarad, de azért most már még jobban megnézem, miből mennyit veszek, ha jó eséllyel a kukában végezné valami (főleg pékárura gondolok). Emellett jó fejben tartani, mi hol olcsóbb, mert ezreket meg lehet spórolni.
2022. aug. 27. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!