Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családodban,hogy élitek meg...

Családodban,hogy élitek meg az inflációt?miben éreztek változást?

Figyelt kérdés
Nemrég még 270 ft- ért vettem egy kiló kenyeret,most 700 ft mindenhol,s elvileg nemsokára ezer lesz. ,csokiskeksz bármi duplája lett.( pl nutella 700-as,1500 lett, puding 80- ról 160,stb tészták,fasírtok,majonéz ,minden. Tej is 120-160 volt,most 300 szinte,sajt lehetetlen..Most terhes vagyok a másodikkal,még gyest se kapok,fele fizetést elviszi a hitel (házat vettünk). Heti 20 ezerből élünk hárman.( most legalján vagyunk fokozatossn jobb lesz majd). Utólsó héten vajas parízeres kenyéren élünk,gyereknek jut minden kaja,de már túró rudik,fánkok,stb nem mindig. Ugy érezzük mindig a fizut várjuk,hogy egyszer jóllakjunk. Strandra kétszer mentünk. Ismerősünk is ott kellett hagyja albérletét,visszskerült anyjához falura,és buszozik a munkába,mert már éhezett. Másik haverunk szintúgy éhezett,nem akart,de külföldre ment. Ruhák terén is észrevenni pl. Legolcsóbb gyerekszabadidő régen 1500,2500 volt most majdnem 5 ezer .régen a pókembereset kaptuk annyiért most az 10 ezer. Meg tárgyak is drágultak. Férjem lukas cipőbe járt egy évig,cipőre se telik.hisz a gyereknek is 4- et kell venni mindig ha kinövi,azok is drágák.( benti cipő,nyári szandál,őszi cipő,és bakancs),.később dolgozni tudok,és kevesebb hitel is lesz,de addig még évek,és az is arra lesz jó,hogy több kaja vagy játék jusson.de pl házat kéne csináltatni,vagy bútorokat venni...talán soha. Ismerőseink is éheznek már tudjuk. Ti mit tapasztaltok otthon? És ismerősöknél? Van amiből kevesebbet esztek,vagy másképp éltek? Vagy nem érzitek annyira?
2022. aug. 27. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
20%
Sztem csak együttérzésért halászik, közbe meg saját házuk, családjuk stb van. 300k fizetést fejenként nem hiszem el, sztem tényleg rabszolgákként dolgoznak vagy nemtom.
2022. aug. 27. 12:36
 22/76 anonim ***** válasza:
17%
Nutellás otthon készíteni...
2022. aug. 27. 12:38
 23/76 anonim ***** válasza:
92%

Jobban figyelem az akciókat, ha valami élelmiszer tényleg jobb áron van, akkor többet veszek, és megy a fagyasztóba, kamrába-olyan nem fordul elö, hogy nincs mit enni, vagy nincs mit főzni. Szedd magad gyümölcsöket is teszek el fagyóba meg befőttnek.

Étterembe már szinte nem járunk.

Ruhákat eddig is vettem használtan helyi facebook csoportokba, ezután is.

Az iskolai füzetekből a sima, minta nélkülit vettem meg, itthon nyomtattunk hozzá az internetről leszedett képeket, és azzal borítjuk be.

Sokat kirándulunk, ilyenkor viszünk magunkkal szendvicset vizet limonádét.

Mi is hárman vagyunk, plusz egy kutyi, és én is terhes vagyok, de én mondjuk dolgozom.

Ha heti 20ezred van kajára, akkor napi 3000-ből azért szerintem tudsz főzni minden nap egytálételeket, vagyis nem kell főzni minden nap, hanem gazdaságosabb kétnaponta

2022. aug. 27. 12:39
 24/76 anonim ***** válasza:
97%
Heti 20 ezer kajára valóban nagyon kevés. De nem értem, h akkor miért veszel belőle fánkot, rudit, pudingot? Elő kell venni a szakácskönyvet vagy a neten olcsó(bb) kajákat keresni és persze a fakanalat.
2022. aug. 27. 12:43
 25/76 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk, én a heti 20 ezret nem érzem kevésnek, az havi 80 ezer forint. Nekünk is ennyi a kajakeretünk (2 felnőtt+1 gyerek), és jókat eszünk, nincs hóvégi parizer meg ilyesmi. Mondjuk tény, hogy egészséges étkezésre törekszünk, szóval nem b*sszuk el a pénzt rendszeresen kekszekre és pudingokra.
2022. aug. 27. 12:53
 26/76 anonim ***** válasza:
91%
Én most ott tartok, hogy felnőtt kb napi 2000, kisgyerek napi 1000 ft kb, ahhoz h egyunk zöldséget, gyümölcsöt is azért.Mindez akciókkal, kuponokkal, mindenből a legolcsóbb, ha vállalható. Persze lehetne lejjebb szoritani, de az egészseges taplalkozás rovására.
2022. aug. 27. 13:17
 27/76 Darius- ***** válasza:
10%
Nem érint, nincs. Elektronikai cikkek most nem kellenek.
2022. aug. 27. 13:23
 28/76 anonim ***** válasza:
95%
Nehezen, egyre lassabb ütemben növekszik a megtakarításom, az árak pedig emelkednek, így egyre messzebb kerülök a házépítéstől
2022. aug. 27. 13:49
 29/76 anonim ***** válasza:
92%

Nem Magyarországon élek, de van ott ingatlanom, amihez hazajárok időnként, azt rendben kell tartanom, meg nyilván, mikor ott vagyok, ott vásárolok, fogyasztok. Nagyon látom a különbséget, és egyébként egyre többeket tudok, akik úgy mennek Magyarországra "hazalátogatni" innen Németországból, hogy itt televásárolják tartós kajával a csomagtartót. Mondjuk úgy, hogy ez egyre kevésbé tűnik hülyeségnek. Hajam égnek áll, mikor ugyanazért a termékért 3x annyit kell kifizessek, és ez egyre gyakoribb.

Mellette segítem az idős apámat anyagilag. Nem szereti elfogadni, de egyre jobban és több mindenben rászorul, pedig nem az igényei nőttek, hanem az árak, és ha nem lennék, hogy segítsem, akkor sajnos simán kinézne neki a hajléktalanság 1 éven belül. Így erre nincs gondja, és sosem engedném, hogy efféle történjen vele. De hány ember lehet, akinek nincs ki segítsen?...

2022. aug. 27. 14:19
 30/76 anonim ***** válasza:
96%
Érezni érzi mindenki, mi is. Voltunk korábban rosszabb helyzetben, nem öröm, hogy visszatértek ezek az idők, pedig mindketten dolgozunk. Nagyon megnézem mit veszek és sokkal több mindent inkább megcsinálok. Pl. most kezdtem görög joghurtot gyártani, mivel már 1000-1200 Ft a nagy dobozos. A tej azért sokkal olcsóbb, megcsinálni meg nem nagy kunszt. Édesség vásárlás helyett sütök palacsintát, azt elég olcsón ki lehet hozni. Sütiket szintén. Kevesebb sajtot veszünk. Többször van pirítós reggelire, mondjuk ez nem gond, nagyon szeretem. Ásványvíz helyett a csapvíz is kitűnően iható. Nem egy helyre megyek vásárolni, inkább rászánok több időt, mert a zöldség-gyümölcs jobb áron van a zöldségesnél vagy a piacon. Kerékpárral meg csak időben több. Ilyesmik. Nem éhezünk és az egyetemista gyereket se kell dolgozni küldeni, de tény hogy sokkal jobban oda kell figyelni mindenre.
2022. aug. 27. 14:35
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!