Családodban,hogy élitek meg az inflációt?miben éreztek változást?
Hát nézd, értelek, de mit vártál?
Elmesélted hogy van egy gyerkőcöd, akinek nem tudsz enni adni, nem dolgozol, de szülsz még egy gyereket...
Buksisimire számítottál?
Ennek ellenére, arra pl nem reagáltál, hogy napi 3000ft-ból miért nem főzöl minden nap egy egytálételt, miért vajas kenyeret esztek?
Hát igen, normális, jóérzésű embernek a szíve összerorul arra, hova születnek gyerekek....
Én is így nőttem fel, mint a tieid, mert anyám szerint jól van az úgy, tiszta stressz és gyomorideg volt az egész gyerekkorom, mert mindig azon kellett aggódni, lesz-e pénz, nem ettünk normálisan és én voltam az osztály csórója...
Na, ma nem is tartom már a kapcsolatot a szülőkkel, elítélem, hogy így vállaltak minket, erre kényszerítettek és nyilván mindig rajtunk vezették le a feszültséget, állandó rossz légkör volt otthon....
Én sem értem mit vártál arra, hogy leírod, hogy hárman sem éltek meg, de azért szülsz még egy gyereket, hátha csoda történik és odavarázsolódik a pelenka.
Én egyedül keresek 360-at, de még egy lakáshitelt sem merek bevállalni rá, nem hogy 2 gyereket. Akik hasonló realisztikusan gondolkodnak, mint én, azoknak kb semmin nem kell spórolni meg vajaskenyeret enni, remélem egyre többen leszünk.
Komolyan nem értem az embereket, hogy hogy mernek a semmire szülni...És nem, az nem kifogás,hogy akartatok kistesót, azt később is lehetett volna, mikor már jobban álltok anyagilag, de most csak adtatok egy pofont a szarnak.
Meg lehet sértődni, de sajnos szembe kell néznetek a felelőtlenségetekkel.
Én és a férjem is szegénységből jöttünk és addig nem vállaltunk gyerekeket, amíg nem rendeződött az anyagi helyzetünk.
Mert nem akartuk azt a gyerekeinknek, amiben mi nőttünk fel. Az ostoba szüleink persze nem értették, hogy miért 32 évesen vállalunk csak gyereket, saját házba. Nem akartuk, hogy a gyerekeink az előbb említett, "osztály csórói" legyenek, hogy nélkülözzenek. És nem a túró rudira, meg a csokis kekszre gondolok, remélem ezt érted.
Teljesen felesleges junk foodokra költesz.
Muszáj optimalizálni a kaja gyártást. Figyeld az akciókat, "szedd magad", piac, ismerős aki elad. És semmi haszontalan nasi.
Turiban is lehet jó gyerekruhákat találni.
Én inkább sajnállak benneteket, mintsem elítéllek, de a 2008-as válság nem volt elég tanító jellegű?
Vagy az elmúlt 3 év bezárásos, lezárásos, tönkremenős időszaka? Ti is elhittétek a propagandát, hogy itt minden milyen fain?
Mivel védekeztete, hogy besikerült a baba?
Hurok, óvszer, megszakítás? Ilyen nehéz helyzetben a legbiztonságosabbra kell törekedni.
De ha már így alakult, akkor túlélő üzemmódba kell kapcsolni! Ha magadtól nem megy, bogarássz a neten. Tele van spórolós ötletekkel.
"Régebben ettünk mondjuk egy-egy gyrost, ha megéheztünk, vagy rendeltünk pizzát a "lusta napokon", meg vettünk nasit, most ezt nem engedhetjük meg magunknak.😕"
Egyébként ez miért 😕 ? Ez egy lépés az egészségesebb, környezetbarátabb élet felé. Nem ennek kellene lennie mindenki céljának?...
"a 2008-as válság nem volt elég tanító jellegű?"
Az 14 éve volt. Akkor még gyerek lehetett.
"Ha magadtól nem megy, bogarássz a neten."
Épp azt csinálja.
57.
Azért csak nem egy lakatlan szigeten élt?
Nekem is akkor voltak kicsik a gyerekeim, de beszéltünk erről rengetegszer. Hogy miért veszélyes például a hitelre alapozott élet, stb.
Bár gondolom, ha a kérdező ilyen nehéz helyzetben van, akkor a szülei sem jólétben dúskálnak és nem volt annyi eszük, hogy legalább gazdasági alapokkal indítsák el az életbe. Férj detto.
Szomorú ez. :(
58.
A nyitóban csak arról kérdezett, ki csórósodott el még rajta kívül.
Nem spórolási tanácsért jött, hanem közös sírásra.
Még meg is sértődött, amikor pazarlásnak nevezték a junk foodot.
Mondjuk volt akinek megköszönte az ötleteket...
Reméljük tanul a kritikákból es alkalmazza, ha már ekkora kakiban vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!