Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családodban,hogy élitek meg...

Családodban,hogy élitek meg az inflációt?miben éreztek változást?

Figyelt kérdés
Nemrég még 270 ft- ért vettem egy kiló kenyeret,most 700 ft mindenhol,s elvileg nemsokára ezer lesz. ,csokiskeksz bármi duplája lett.( pl nutella 700-as,1500 lett, puding 80- ról 160,stb tészták,fasírtok,majonéz ,minden. Tej is 120-160 volt,most 300 szinte,sajt lehetetlen..Most terhes vagyok a másodikkal,még gyest se kapok,fele fizetést elviszi a hitel (házat vettünk). Heti 20 ezerből élünk hárman.( most legalján vagyunk fokozatossn jobb lesz majd). Utólsó héten vajas parízeres kenyéren élünk,gyereknek jut minden kaja,de már túró rudik,fánkok,stb nem mindig. Ugy érezzük mindig a fizut várjuk,hogy egyszer jóllakjunk. Strandra kétszer mentünk. Ismerősünk is ott kellett hagyja albérletét,visszskerült anyjához falura,és buszozik a munkába,mert már éhezett. Másik haverunk szintúgy éhezett,nem akart,de külföldre ment. Ruhák terén is észrevenni pl. Legolcsóbb gyerekszabadidő régen 1500,2500 volt most majdnem 5 ezer .régen a pókembereset kaptuk annyiért most az 10 ezer. Meg tárgyak is drágultak. Férjem lukas cipőbe járt egy évig,cipőre se telik.hisz a gyereknek is 4- et kell venni mindig ha kinövi,azok is drágák.( benti cipő,nyári szandál,őszi cipő,és bakancs),.később dolgozni tudok,és kevesebb hitel is lesz,de addig még évek,és az is arra lesz jó,hogy több kaja vagy játék jusson.de pl házat kéne csináltatni,vagy bútorokat venni...talán soha. Ismerőseink is éheznek már tudjuk. Ti mit tapasztaltok otthon? És ismerősöknél? Van amiből kevesebbet esztek,vagy másképp éltek? Vagy nem érzitek annyira?
2022. aug. 27. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
88%

"Egyikünknek sincs kiugró kereste, ketten együtt kb 600 nettót viszünk haza"

Ez maximum Budapest környékén meg a nyugati határ mellett nem "kiugró" fizetés. Hidd el, itt az ország keleti részében nettó 300 ezer forint, pláne mindkét félnek, nagyon jó fizetés.

2022. aug. 27. 12:12
 12/76 anonim ***** válasza:
93%
Hát a mi környékünkön Eger mellett csoda ha valaki nettó 200 ezret keres
2022. aug. 27. 12:18
 13/76 anonim ***** válasza:
85%

11

Elhiszem, de tegyük a mérleg nyelvére a másik oldalt is, légy szíves: Budapesten vagy akár a nyugati határ mellett minimum triplája egy saját ingatlan. Példának okán.

2022. aug. 27. 12:19
 14/76 anonim ***** válasza:
10%
11 nettó 300 lofasz manapság. Vagy hobbiból dolgoztok, vagy rabszolgák vagytok, ideje lenne az érték teremtő képességet és/vagy bértárgyalási pozíciót erősíteni
2022. aug. 27. 12:20
 15/76 anonim ***** válasza:
93%
Ha eddig vettél fánkot meg hasonlókat, akkor azért még sokat spórolhatsz azzal, ha ezeket magad sütöd. Bolti keksz, péksütik, de még a májkrém meg a parizer, kenyér is olcsóbb házi verzióban. Szerintem érdemes az étrendet tápanyagok szintjén átgondolni, és ezt szem előtt tartva keresni az olcsóbb megoldásokat. A száraz hüvelyesek egészségesek és relatív olcsók.
2022. aug. 27. 12:20
 16/76 anonim ***** válasza:
82%

"Budapesten vagy akár a nyugati határ mellett minimum triplája egy saját ingatlan."

Én debreceni vagyok, itt a többség tényleg ilyen 180-240 ezer között keresz, az ingatlan meg albérlet viszont nem harmada a pestinek...

2022. aug. 27. 12:26
 17/76 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk ahol a kenyér ára gondot okot, ott üres kalóriákra (Nutella, csokiskeksz) nem költenék.

Ezek nem napi szükségletek, és ha meg is tudom venni, akkor sem vásárolok ilyesmit.

Édességnek vannak sokkal egészségesebb alternatívák, mint a Nutella.

2022. aug. 27. 12:27
 18/76 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a nutella és a bolti puding ütötte meg a szememet. Kérdező, hidd el, nem veszít semmit a gyermek, ha ezeket nem adod neki. Pudingot pedig te is tudsz főzni tejből és zacskós pudingporból, fele annyiért, mint a bolti dobozos.
2022. aug. 27. 12:29
 19/76 anonim ***** válasza:
91%

Nézd, aki nem jómódú, azok mind megérzik. Mi is.

DE!!!

A túró rudi, fánk, csokiskeksz, nutella, fasirtok??? ezt nem is értem, miért nem te készíted?, és a majonéz teljesen felesleges kaják.

Nem is egészségesek, tele zsírral, meg minden sźarral élelmiszeripari szemét.

Nekem is 2 gyerekem van, de hidd el ezek teljesen feleslegesek, ne is vesszük meg.

Ezt a pénzt inkább költsd húsra, gyümölcsre, zöldségre.

A gyerekvállalást lehet egy kicsit jobban át kellett volna gondolnotok.

Én gyerekkori szegénységből jöttem és véremmé vált a figyelés az árakra.

Nézem mikor, hol van akció. De a húsokat, tojást, zöldséget, gyümölcsöt preferálom.

2022. aug. 27. 12:33
 20/76 anonim ***** válasza:
93%

És nem szégyelltek ilyen körülményekre még egy gyereket vállalni, mikor az elsőt sem tudjátok normálisan eltartani? Jó, hogy majd nyomorogni kell a gyerekeknek is?

Ha a férjed eltöri a lábát és nem dolgozhat fél évig, éhen haltok?

Miért nem vettetek panelt, miért nem álltatok meg egy gyereknél? Vagy ez ilyen provokatív kamuérdés?

2022. aug. 27. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!