Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családodban,hogy élitek meg...

Családodban,hogy élitek meg az inflációt?miben éreztek változást?

Figyelt kérdés
Nemrég még 270 ft- ért vettem egy kiló kenyeret,most 700 ft mindenhol,s elvileg nemsokára ezer lesz. ,csokiskeksz bármi duplája lett.( pl nutella 700-as,1500 lett, puding 80- ról 160,stb tészták,fasírtok,majonéz ,minden. Tej is 120-160 volt,most 300 szinte,sajt lehetetlen..Most terhes vagyok a másodikkal,még gyest se kapok,fele fizetést elviszi a hitel (házat vettünk). Heti 20 ezerből élünk hárman.( most legalján vagyunk fokozatossn jobb lesz majd). Utólsó héten vajas parízeres kenyéren élünk,gyereknek jut minden kaja,de már túró rudik,fánkok,stb nem mindig. Ugy érezzük mindig a fizut várjuk,hogy egyszer jóllakjunk. Strandra kétszer mentünk. Ismerősünk is ott kellett hagyja albérletét,visszskerült anyjához falura,és buszozik a munkába,mert már éhezett. Másik haverunk szintúgy éhezett,nem akart,de külföldre ment. Ruhák terén is észrevenni pl. Legolcsóbb gyerekszabadidő régen 1500,2500 volt most majdnem 5 ezer .régen a pókembereset kaptuk annyiért most az 10 ezer. Meg tárgyak is drágultak. Férjem lukas cipőbe járt egy évig,cipőre se telik.hisz a gyereknek is 4- et kell venni mindig ha kinövi,azok is drágák.( benti cipő,nyári szandál,őszi cipő,és bakancs),.később dolgozni tudok,és kevesebb hitel is lesz,de addig még évek,és az is arra lesz jó,hogy több kaja vagy játék jusson.de pl házat kéne csináltatni,vagy bútorokat venni...talán soha. Ismerőseink is éheznek már tudjuk. Ti mit tapasztaltok otthon? És ismerősöknél? Van amiből kevesebbet esztek,vagy másképp éltek? Vagy nem érzitek annyira?
2022. aug. 27. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
92%
#56 Nem, nem ez a cél, hanem az, hogy az ember igenis megengedhessen magának pár havonta egy kis "bűnözést". Néha igenis jólesik, hogy nem a tűzhely felett kell állni, csak urambocsá' rendelni egy pizzát. Nem mintha nem tudnék itthon is sütni, de ha kiszámolom, a mai árak mellett, még olcsóbban is jövünk ki, ha rendelünk (sajt, felvágott, de még a zöldség is baromi drága), így legalább a konyhát sem gányoljuk össze és meló sincs vele. De mint írtam, már ezt sem tehetjük meg sajnos.
2022. aug. 28. 18:02
 62/76 anonim ***** válasza:
82%
Junk föld.. komolyan? Te meg soha semmit nem kivantal meg? A rohadas járjon dolgozni ha semmit nem lehet élvezni.
2022. aug. 28. 18:20
 63/76 anonim ***** válasza:
85%
#62 Adom. Pont ezt mondom. Nehogy már néha ne engedhessek meg magamnak valami dzsánkfúdot. Bevallom, igenis van, amikor kifejezetten megkívánom, és akkor mi van? Miattam megy tönkre a bolygó 😂.
2022. aug. 28. 19:16
 64/76 anonim ***** válasza:
85%

Jóvvammán. Én is eszem ilyet, évente néhányszor, de a kérdező férje lyukas cipőben jár, meg parizetes kenyéren élnek lassan.

Akkor minek szemét, ipari hulladékra költeni?

Ezek nem csak dragák, de tápertékben is şzarok. Átmennek rajtunk, mint seregélyen a cseresznye.

Ne tegyetek már úgy, mintha nem értenétek miről van most itt szó.

Ráadásul a gyereknek veszik.

A gyereknek fehérje kell, gyümölcs, meg zöldség.

2022. aug. 28. 19:53
 65/76 anonim ***** válasza:
97%
Egyszer benne voltam egy "gyűjtsünk az éhező gyerekeknek" csoportban. Nem sokáig. Ott az egyik anya, amikor megkapta a(z asszem) 20 e Ft-ot, az első dolga az volt, hogy cukrászdai tortát és üdítőket vásárolt belőle a gyerekeinek. Blokkal igazolta, hogy a gyerekekre költötte. Próbáltuk elmagyarázni, de nem értette...
2022. aug. 28. 20:04
 66/76 anonim ***** válasza:
91%
Az a baj, higgyétek el, hogy a kérdező is ahelyett, hogy elgondolkodna az életén, csak megsértődik. Szegény gyerekeket sajnálom egyefül.
2022. aug. 28. 20:11
 67/76 anonim ***** válasza:
82%

"olcsóbban is jövünk ki, ha rendelünk (sajt, felvágott, de még a zöldség is baromi drága)"

Ezt te se gondolod komolyan... Az az étterem, ahonnan rendelitek, ugyanúgy drágán jut hozzá a sajthoz meg minden máshoz - és nem csak az alapanyagokat számlázza, hanem az elkészítés meg a kiszállítás költségeit is.

2022. aug. 28. 20:14
 68/76 anonim ***** válasza:
64%
#67, pedig hidd el, kiszámoltam. Egy pizzát megrendelsz (borravalóval együtt) kb. 3000 Ft-ért, most 10 deka sajt kb. 600 ( vagy drágább...) és akkor még nem pakoltál rá semmi mást. Kb. 3 havonta ugyan hadd engedjek meg magamnak ennyi "luxust".
2022. aug. 28. 20:49
 69/76 anonim ***** válasza:
90%

Én se értem, miért lenne olcsóbb rendelni a pizzát :D

Egy kiló sajt azért nincs 6 ezer ft, hogy 10 deka 600 ft legyen, jó az 300-nak is.

Egy db pizzához, amit megveszel, kell kb. 10 deka liszt, pici élesztő még olaj (kb. 50 ft),1 paradicsom összeturmixolva szósznak fűszerekkel (kb. 30 ft) , feltétnek pl. 6-7 dkg pirított csirkemell (140 ft), hagyma, paradicsom, kis kukorica, pár szelet csemege uborka (összesen 150 ft), ez mennyi volt sajttal, 700 ft sem.

De nyilván ettől még jó pizzát rendelni, csak ne mondjuk már, hogy olcsóbb :D

2022. aug. 28. 21:07
 70/76 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 3 havonta ugyan hadd engedjek meg magamnak ennyi "luxust".

Persze, nyugodtan. Csak ne mondd azt, hogy azért, mert olcsóbb.

2022. aug. 28. 21:09
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!