Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek kell ilyen helyzetben...

Kinek kell ilyen helyzetben főznie?

Figyelt kérdés

Egy telken, de nem egy házban él egy 78 éves néni, meg a fiának a családja, tehát feleség+2 gyerek, de a gyerekek 17-20 körüliek.

A néni nyugdíjas.

A pasi távolabb dolgozik, ingázik. Reggel megy, késő délután-kora este ér haza.

A pasi felesége a helyi óvodában óvónő, 10 perc távolságra gyalog, hol délután, hol délelőtt.

A nagyobb gyerek kolis, a kisebb ingázik a szomszéd településre.

Kinek kellene ilyenkor napi szinten főznie, ha a néni fiának és annak feleségének van igénye arra, hogy minden nap legyen otthon főtt étel?

ma 19:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%

A néni fia és/vagy a felesége, mert nekik van erre igényük.

Vagy ők ketten úgy gondolták, hogy a 78 éves néni legyen kedves az ő igényüket kielégíteni?

ma 19:56
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Ahogy írták is, akinek igénye van rá.
ma 20:02
 3/18 Katona Dius ***** válasza:
88%
A házaspár és az a gyerek, aki nem kolis, felváltva főzhet. Ha két napi adagot megfőznek, akkor egy embernek csak heti 1x kell főznie. Szerintem simán bevállalható.
ma 20:03
 4/18 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk hasonló esetben a nagyi főzött ránk, mert nyugdíjas volt, ideje is volt, szeretett is főzni és rohadt finoman főzött. 80-hoz közel viszont szerintem nem elvárható, hogy ő szolgáljon ki mindenkit. Szerintem el lehet osztani a teendőket amúgy, a 17-20 éveseknek pl nem árt ha megtanulnak önállóan főzni, nyugodtan kísérletezzenek a kajával. Ijesztő hogy sokan 30 felett nem tudnak egy sima rizst megfőzni. Az óvónő anyuka pl. meg tudná oldani a főzést. Végülis más is főz napi 8 óra meló után, nem ő lenne az egyetlen. Többek között én is simán megfőzök munka után.
ma 20:03
 5/18 anonim ***** válasza:
38%
Nálunk a 87 éves mamám minden nap főz a 45 éves lányára, ferjere és az ő gyerekukre. Az anyuka nem dolgozik itt. Szóval szerintem gáz felállás de ez van.
ma 20:22
 6/18 anonim ***** válasza:
83%
Mindenki fozzon saját magára
ma 20:38
 7/18 anonim ***** válasza:
46%
Az óvónő nem tud hozni az ovibol kaját? Itt nálunk állandóan hordják el a maradékot
ma 20:47
 8/18 anonim ***** válasza:
78%
Te ki vagy (nyilván nem a nagymama)? Nyilván nem mással főzetünk magunknak, ez egyáltalán hogy merülhet fel kérdésként? És ki az, akinek munka mellett nem fér bele az életébe heti 3 főzés?
ma 21:06
 9/18 anonim ***** válasza:
80%

Az apuka késő délután,kora este ér haza. Én is,és este főzök annyit,hogy másnapra is marad. Tehát apuka főzhet. Anyuka is,hisz az oviból nem éjjel esik haza. A gyerekek,ha van rá idejük,előkészíthetik a főzni valót. Pl zöldségpucolás,darabolás,hús kiolvasztása,vagy bármi,amivel könnyebb,és gyorsabb a főzés. A nagymama? Én őt békén hagynám,hisz legalább kicsit had élvezze,hogy legyen egy kis nyugalma. Persze ha szeretne sütni egy finom almás pitét,vagy bármit,nem gátolnám meg benne.

De ha a fiatalabbaknak van szülségük a főtt ételre,akkor ők főzzenek.

ma 21:18
 10/18 anonim ***** válasza:
88%
A nénivel biztos nem főzetnék. Ha egészséges nagyjából, fitt és szeret főzni, akkor főzzön, de egyébként nem terhelném azzal, hogy 5 emberre készítsen kaját.
ma 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!