Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kellemetlen helyzetbe...

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam a feleségem a családom előtt?

Figyelt kérdés

feleségemnek és anyámnak egymást követő napon van a születésnapja. Apámnak meg a névnapja van július közepén.

Eddig is ahogy mindig elmentünk felköszöntöttük őket, ők is a feleségem.

Most viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy a feleségemnek esett vasárnapra a szülinapja, anyunak hétfőre és vasárnap mentünk át és a húgomék is jöttek.

Megvolt az ebéd, köszöntés. Majd jött a húgom két tortával. De nem figyeltem igazán. És mondtam, ráadásul jó hangosan, hogy szívem nézd csak te is kapsz tortát.

Aztán ugye jobban nézve látom ám, hogy egyik torta anyámé a másik meg apámé.

Haza értünk és elkezdett velem veszekedni, hogy milyen rohadt kellemetlen helyzetbe hoztam. Hogy csak ott állt, igazából ő is azt hitte egy pillanatra, hogy az egyik torta az övé. Aztán szembesült vele, hogy nem. Amúgy is kicsit rosszul esett neki az egész szitu, de mivel hangosan ezt mondtam még gázabb volt az egész. Próbálta anyám terelni a dolgot, hogy milyen ízű a torta meg ilyenek.

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam ezzel őt?

júl. 30. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
95%

Akkor a feleseged szulinapjat nem most tartottatok?

Mi nem ajandekozunk tortat nevnapra, sztem eb is azt hittem, h nekem lesz.

júl. 30. 11:54
 2/81 anonim ***** válasza:
92%

Tényleg kellemetlen helyzet volt, de nem te hoztad abba, hanem a többiek.

Szerintem azért csattant rajtad, mert rosszul esett neki, és pont rajtad töltötte ki.

júl. 30. 11:54
 3/81 anonim ***** válasza:
88%
Ez inkább a szüleidnek ciki...
júl. 30. 11:55
 4/81 anonim ***** válasza:
93%
A családod tudta, hogy a feleségednek szülinapja van?
júl. 30. 11:59
 5/81 anonim ***** válasza:
100%

Szóval a feleséged születésnapján mentetek át megköszönteni az anyádat, meg az apádat annak névnapja alkalmából, és a háromból pont ő nem kapott tortát?

Szerintem itt nem a feleséged került nagyon kellemetlen helyzetbe, hanem anyósék és a testvéred jönn ki irtó bunkóként az egész szituból :D A Te reakciód tök normális volt, hogy ha két szülinapos van, ráadásul az egyiknek pont a napja van, akkor nem a névnaposé a torta...

A feleségednek lenne oka jól megsértődni, de nem rád, hanem az érzéketlen rokonságodra. Egyébként meg: az Ő születésnapján miért kellett neki mást felköszönteni menni? Miért nem ő volt a középpontban?

júl. 30. 11:59
 6/81 anonim ***** válasza:
96%

A húgod volt a figyelmetlen, hogy a feleséged - ebben a helyzetben: közös ünneplés - nem kapott tortát. Talán bele sem gondolt; nem is kötelessége a párodnak tortát venni.

De kellemetlen, tényleg. Mi sem tortázunk névnapokon, én is azt hittem volna, hogy az övé.

júl. 30. 12:02
 7/81 anonim ***** válasza:
94%
A szüleid voltak hülyék. Ha a névnapos kap tortát, és az aznap szülinapos nem, az nettó pofátlanság. Az pedig, hogy te erre hangosan felhívtad mindenki figyelmét, csak kegyelemdöfés volt. Én a feleséged helyében elmentem volna a mosdóba majd rosszullétre hivatkozva hazamentem volna. Te pedig beszélj a szüleiddel, mert csúnya húzás volt tőlük, plusz utólag még magyarázták is a bizonyítványt.
júl. 30. 12:02
 8/81 anonim ***** válasza:
97%

Apád NÉVNAPRA tortát kapott, akinek ráadásul nem is most, hanem 2 héttel korábban volt a névnapja, a feleségednek meg az 1 nappal ezelőtt aktuális SZÜLETÉSNAPJÁRA senkinek(?!) sem jutott eszébe az egész családból szülinapi tortát venni? Hááááát, ez elég kellemetlen. Nem csak a beszólás miatt, hanem mert a feleséged senkinek sem jutott eszébe tortaügyileg. Se neked, se a tesódnak, se anyóséknak (szüleidnek), se senkinek. Apu meg még névnapra is tortát kap. Asszony meg ott áll hülyén, szülinapját ünnepelve, torta nélkül, mint az a bizonyos a lakodalomban.

Hát ja! Igen, hülye helyzetbe hoztad a beszólással. Meg összebeszélhettél volna a tesóddal, hogy mindenkinek jusson már egy torta, ne pont a feleséged maradjon ki belőle, aki szülinapos is volt. Figyelmetlen is voltál.

júl. 30. 12:04
 9/81 anonim ***** válasza:
43%

Ha már a feleséged, akkor nyilván túl vagytok néhány ilyen éven. Ha a feleségednek igénye van tortára a bulin, akkor miért nem intézel neki?

Nekem sem vesz soha anyósom, fura is lenne.

júl. 30. 12:04
 10/81 anonim ***** válasza:
96%
A szüleid voltak figyelmetlenek, bár tekintve, hogy te vagy a párja és ezek szerint édesanyád magának intézte a tortát, te is lehettél volna annyira figyelmes, hogy viszel egy tortát a feleségednek és szólsz előre a családodnak, hogy őt is szeretnéd, ha felköszöntenétek, ha már ott vagytok együtt.
júl. 30. 12:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!