Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kellemetlen helyzetbe...

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam a feleségem a családom előtt?

Figyelt kérdés

feleségemnek és anyámnak egymást követő napon van a születésnapja. Apámnak meg a névnapja van július közepén.

Eddig is ahogy mindig elmentünk felköszöntöttük őket, ők is a feleségem.

Most viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy a feleségemnek esett vasárnapra a szülinapja, anyunak hétfőre és vasárnap mentünk át és a húgomék is jöttek.

Megvolt az ebéd, köszöntés. Majd jött a húgom két tortával. De nem figyeltem igazán. És mondtam, ráadásul jó hangosan, hogy szívem nézd csak te is kapsz tortát.

Aztán ugye jobban nézve látom ám, hogy egyik torta anyámé a másik meg apámé.

Haza értünk és elkezdett velem veszekedni, hogy milyen rohadt kellemetlen helyzetbe hoztam. Hogy csak ott állt, igazából ő is azt hitte egy pillanatra, hogy az egyik torta az övé. Aztán szembesült vele, hogy nem. Amúgy is kicsit rosszul esett neki az egész szitu, de mivel hangosan ezt mondtam még gázabb volt az egész. Próbálta anyám terelni a dolgot, hogy milyen ízű a torta meg ilyenek.

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam ezzel őt?

júl. 30. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
92%
Belegondoltam magam a húgod helyzetébe és ha én lettem volna a helyében, egészen biztos, hogy nem készíttetek 2 tortát a 3 ünnepeltnek. Főleg úgy, hogy tudom, a harmadiknak is akkor van a szülinapja és közösen ünnepelünk mindenkit. Ráadásul a 2-nek ÁTADNI a harmadik jelenlétében is már kifejezetten durva sértés. A pofámról lesült volna a bőr a helyében. Tegyük fel, hogy nem kedvelem a feleségedet vagyis a sógornőmet. Nem vagyok köteles neki is tortát venni, főleg, ha nem jövünk ki jól egymással, utáljuk egymást. De akkor is annyi a minimum, hogy nem előtte (a feleséged előtt) adom át a másik két ünnepeltnek, hanem miután már elmentetek, haza mentetek. Csak akkor adnám át kifejezetten előtte, a feleséged előtt anyámnak és apámnak (akinek nincs is szülinapja), ha szándékosan meg akarnám sérteni, meg akarnám bántani, meg akarnám alázni őt. (De nem tennék ilyet, nem vagyok ennyire gonosz senkivel sem.) Nem tudok mást feltételezni a húgod viselkedése mögött, mint kifejezetten rossz szándékot. Szerintem ez nem véletlen tévedés volt. Tudta, hogy a feleségednek is akkor van a szülinapja. Ez nem tévedés, ez szándékosság.
júl. 30. 14:09
 32/81 Metionin ***** válasza:
100%
Nem te, a húgod. Lehetett volna annyi esze, hogy ha már tortát rendel a szüleiteknek és tudja hogy a feleségednek is születésnapja van, szól neked hogy rendelj tortát a feleségednek, ne maradjon ki. Az oké, hogy nem kell a te feleségednek is tortát vennie, de ennyit megtehetett volna és akkor nem alakul ki kellemetlen helyzet.
júl. 30. 14:12
 33/81 anonim ***** válasza:
13%
el kell válni
júl. 30. 14:16
 34/81 anonim ***** válasza:
82%

De miért kell úgy tálalni, hogy "ez a torta a tiéd, az meg a tiéd"?

"Hoztam kétfajta tortát a három ünnepeltnek, mindenki kóstolja meg mindkettőt!" - én kb. így adtam volna át a húgod helyében.

És persze akkor ne legyen személyre utaló felirat a tortákon.

Nekem ez olyan óvodás dolog, hogy mész vendégségbe, ahol két kisgyerek van, és akkor nem egy nagy csokit viszel nekik közösen, hanem két kisebbet, hogy mindegyik érezze, hogy azt egyedül ő kapta. Gyerekeknél oké, no de felnőtteknél? Hát úgyis eszik mindenki mindegyik tortából, nem? Ill. mindenki abból, amelyik jobban ízlik neki.

júl. 30. 14:20
 35/81 anonim ***** válasza:
34%
Azért röhej, hogy egyesek már válást kiáltanak egy ilyen piszlicsáré dolog miatt. Aki ilyen miatt elválik, az meg se házasodjon, mert úgyis hamar vége lesz.
júl. 30. 14:21
 36/81 anonim ***** válasza:
28%
Sosem volt azon problémázás, hogy ki volt a szülinapos, a kisgyerek is megértette, nem kellett külön tortát vinni. 😂
júl. 30. 14:25
 37/81 anonim ***** válasza:
90%

A feleséged helyébe képzeltem magam.

"Ma van a születésnapom, de megyek ünnepelni anyósomat, akinek holnap van, meg apósom névnapját, akinek két hete volt. Tölthetném ezt a napot kettesben is a férjemmel, de legyen a családé. Erre nemhogy ajándékot, meg köszöntést nem kapok, hanem még a tortázásból is kihagynak, mert a sógornőm ennyire utál, hogy porig aláz."

Sajnálatos módon ő sem állt ki magáért, ami szomorú. Abban a pillanatban kellett volna felállni, és elmenni a picsába, vissza se nézni.

Itt nem a torta a lényeg. Hanem hogy ebben a családban SEMMIT, de tényleg SEMMIT nem számít a nejed.

A te kezedben a döntés.

júl. 30. 14:30
 38/81 anonim ***** válasza:
90%
Mivel magyarázta húgod ezt az aljasságot?
júl. 30. 14:31
 39/81 anonim ***** válasza:
14%

39: "hanem még a tortázásból is kihagynak"

Miért, a feleség nem is ehetett a tortákból?

Nálatok úgy van, hogy mindenki csak a neki szóló tortából eszik? Aki pedig nem ünnepelt (vagy nem kapott külön), az csak nézi a tortákat?

Érdekes szokások vannak Magyarország különféle részein...

júl. 30. 14:34
 40/81 anonim ***** válasza:
91%

Leghülyébb érv valaha. Miért releváns, hogy többezer kilométerre mi van? A kérdező családja normálisabb lenne, ha nem éheznének Afrikában, vagy mi? :D

júl. 30. 14:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!