Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kellemetlen helyzetbe...

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam a feleségem a családom előtt?

Figyelt kérdés

feleségemnek és anyámnak egymást követő napon van a születésnapja. Apámnak meg a névnapja van július közepén.

Eddig is ahogy mindig elmentünk felköszöntöttük őket, ők is a feleségem.

Most viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy a feleségemnek esett vasárnapra a szülinapja, anyunak hétfőre és vasárnap mentünk át és a húgomék is jöttek.

Megvolt az ebéd, köszöntés. Majd jött a húgom két tortával. De nem figyeltem igazán. És mondtam, ráadásul jó hangosan, hogy szívem nézd csak te is kapsz tortát.

Aztán ugye jobban nézve látom ám, hogy egyik torta anyámé a másik meg apámé.

Haza értünk és elkezdett velem veszekedni, hogy milyen rohadt kellemetlen helyzetbe hoztam. Hogy csak ott állt, igazából ő is azt hitte egy pillanatra, hogy az egyik torta az övé. Aztán szembesült vele, hogy nem. Amúgy is kicsit rosszul esett neki az egész szitu, de mivel hangosan ezt mondtam még gázabb volt az egész. Próbálta anyám terelni a dolgot, hogy milyen ízű a torta meg ilyenek.

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam ezzel őt?

júl. 30. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
37%
Kövezzetek meg, de én még mindig nem értem, hogy mindenféle előzetes megbeszélés nélkül miért a húgnak kéne vennie a feleséged tortáját. Esetleg ha felhívtad volna, hogy te figyelj, vegyél már egy feketeerdőt, az a feleségem kedvence, majd kifizetem, akkor úgy oké, de így...
júl. 30. 16:04
 52/81 anonim ***** válasza:
91%
#55 nem KELLETT VOLNA, de őszintén, ha te tudod hogy ott lesz mindenki és a sogornodnek aznap van a szülinapja, anyádnak másnap, apádnak meg 2 héttel ezelőtt volt nevnapja (amire nem szokás a torta) akkor te így intézted volna hogy utóbbi kettőnek névre szoloan adsz egy tortát mindenki előtt és csá?
júl. 30. 16:14
 53/81 anonim ***** válasza:
8%
Komolyan nem hiszem el, mennyi itt a nem is annyira látens kommunista. Komolyan, a nöiteket nem akarnátok bedobni a közösbe? De akár a gyerekeiteket is nevelhetnétek közösen a szomszéddal, hát annyira számít, ki csinálta? Közös torta, közös fogkefe, közös óvszer, közös ülés. Miért is ne? Miért kell mindig ilyen cunya magán dolgokban gondolkodni? Ünnepeljük meg a család tagjainak a születésnapját egy nagy közös tortával, a három éves déd unokátol a 92 éves dédiig! Komolyan eldobom az agyam hogy gondolkodnak egyesek.
júl. 30. 16:15
 54/81 anonim ***** válasza:
91%

55-ös, nyilván itt a kommunikációval is volt gond.

a) A húg meglepetésnek szánta a tortát, ez le van írva, a kérdező anyja se tudott róla.

b) Ha viszont a húg megánakciózott, akkor elvárható lenne, hogy az összes ünnepeltre gondoljon, mert ez így hülyén jött ki.

Én épp ezért tartom tisztább ügynek, ha előre megbeszélik, lesz-e torta és azt ki hozza (vagy hogyan osztják el a feladatot).

Most gondoljatok bele: előfordulhatott volna, hogy

- a kérdező,

- az ő húga,

- az apja és

- az anyja

- a kérdező felesége

külön-külön meglepetést akart volna csinálni, mindegyik gondol minden ünnepeltre és ott lettek volna 15, azaz tizenöt darab tortával. :-)))))

júl. 30. 16:37
 55/81 anonim ***** válasza:
10%
Azt hiszed, hogy én tudom a sógornőm szülinapját? Apa, anya, kész. A bátyámnak meg van szája, ha akar valamit.
júl. 30. 17:06
 56/81 anonim ***** válasza:
93%
61-es, de azt tudta, hogy akkor és ott a sógornő szülinapját is ünnepelni fogják. Innentől érdektelen, hogy a pontos napját tudta-e.
júl. 30. 17:10
 57/81 anonim ***** válasza:
35%
Nos, persze lehet szidni a hugot, csak éppen ahogy én látom, ebben a családban abszolút nem szokás a másik házastársát felköszönteni, megajándékozni. El kell fogadni, van ilyen. A kérdező húga alighanem el is felejtkezett arról hogy a testvére feleségének szülinapja van. Miért lett volna ez a fejében, előtte lehet soha nem hívta fel. A kérdezönek kellett volna ezt szépen előre leszervezni. Dehát most ugye majd mutogathatja a feleségének: látod kitettem kérdésnek és mindenki a hugomat okolja. Ö tehet róla. Pedig ha meggondoljuk, nem. Bunkó voltál kedves kérdező, aztán megmoccant benned valami, hogy hát ezért így ez nem volt teljesen rendben. Ügyesen megfogalmazott kérdésed által aztán mindenki a tesodat szidja, te meg megnyugszol: lám, én nem tehetek semmiröl. Ügyes.
júl. 30. 17:12
 58/81 anonim ***** válasza:
44%
Ha a házaséletben is így kényezteted a feleségedet, kedves kérdező, sok öröme nem lehet benne..
júl. 30. 17:14
 59/81 A kérdező kommentje:

Ahogy írtam a feleségem fel lett köszöntve.

Tudta a húgom is, hogy születésnapja van. És mivel azt is írtam, hogy nem szoktunk tortázni eszembe se jutott, hogy a húgom ott tortával fog készülni. Ha szólt volna akkor úgy intéztem volna én is.

Nem szólt amúgy semmit ő.

júl. 30. 17:18
 60/81 anonim ***** válasza:
86%

Na de summa summárum, kapott valamit a nejed a köszöntésen kívül a szülinapjára a családodtol? Vagy annyit hogy "Egyébként neked is boldog szülinapot"? Mert ha nem, akkor valahogy elég rossz az optikája annak hogy apukád kap egy jókora tortát nevenapjára, a feleséged meg a nagy büdös semmit. Ja bocs, egy kellemetlen szitut azért biztositottál számára. Majd utána zavartan, mint aki a hátsojábol puffogtatott volna egyet, körbenézel és naivan megkérded: most tényleg meg kellett ezen bántodnia? Ugyan miért, hát szóban köszöntötték, nem elég az?

Hát, ebben az esetben: nem.

Nyilván a torta adásának nem az lett volna a lényege, hogy fogja magát, és hazaviszi.

Eleve ilyenről nem is hallottam még hogy névnapi torta. Névnapra nem szokás tortával köszönteni az illetőt, a feleséged joggal hitte hogy azt ö kapja.

júl. 30. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!