Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam a feleségem a családom előtt?
feleségemnek és anyámnak egymást követő napon van a születésnapja. Apámnak meg a névnapja van július közepén.
Eddig is ahogy mindig elmentünk felköszöntöttük őket, ők is a feleségem.
Most viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy a feleségemnek esett vasárnapra a szülinapja, anyunak hétfőre és vasárnap mentünk át és a húgomék is jöttek.
Megvolt az ebéd, köszöntés. Majd jött a húgom két tortával. De nem figyeltem igazán. És mondtam, ráadásul jó hangosan, hogy szívem nézd csak te is kapsz tortát.
Aztán ugye jobban nézve látom ám, hogy egyik torta anyámé a másik meg apámé.
Haza értünk és elkezdett velem veszekedni, hogy milyen rohadt kellemetlen helyzetbe hoztam. Hogy csak ott állt, igazából ő is azt hitte egy pillanatra, hogy az egyik torta az övé. Aztán szembesült vele, hogy nem. Amúgy is kicsit rosszul esett neki az egész szitu, de mivel hangosan ezt mondtam még gázabb volt az egész. Próbálta anyám terelni a dolgot, hogy milyen ízű a torta meg ilyenek.
Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam ezzel őt?
55-ös, nyilván itt a kommunikációval is volt gond.
a) A húg meglepetésnek szánta a tortát, ez le van írva, a kérdező anyja se tudott róla.
b) Ha viszont a húg megánakciózott, akkor elvárható lenne, hogy az összes ünnepeltre gondoljon, mert ez így hülyén jött ki.
Én épp ezért tartom tisztább ügynek, ha előre megbeszélik, lesz-e torta és azt ki hozza (vagy hogyan osztják el a feladatot).
Most gondoljatok bele: előfordulhatott volna, hogy
- a kérdező,
- az ő húga,
- az apja és
- az anyja
- a kérdező felesége
külön-külön meglepetést akart volna csinálni, mindegyik gondol minden ünnepeltre és ott lettek volna 15, azaz tizenöt darab tortával. :-)))))
Ahogy írtam a feleségem fel lett köszöntve.
Tudta a húgom is, hogy születésnapja van. És mivel azt is írtam, hogy nem szoktunk tortázni eszembe se jutott, hogy a húgom ott tortával fog készülni. Ha szólt volna akkor úgy intéztem volna én is.
Nem szólt amúgy semmit ő.
Na de summa summárum, kapott valamit a nejed a köszöntésen kívül a szülinapjára a családodtol? Vagy annyit hogy "Egyébként neked is boldog szülinapot"? Mert ha nem, akkor valahogy elég rossz az optikája annak hogy apukád kap egy jókora tortát nevenapjára, a feleséged meg a nagy büdös semmit. Ja bocs, egy kellemetlen szitut azért biztositottál számára. Majd utána zavartan, mint aki a hátsojábol puffogtatott volna egyet, körbenézel és naivan megkérded: most tényleg meg kellett ezen bántodnia? Ugyan miért, hát szóban köszöntötték, nem elég az?
Hát, ebben az esetben: nem.
Nyilván a torta adásának nem az lett volna a lényege, hogy fogja magát, és hazaviszi.
Eleve ilyenről nem is hallottam még hogy névnapi torta. Névnapra nem szokás tortával köszönteni az illetőt, a feleséged joggal hitte hogy azt ö kapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!