Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam a feleségem a családom előtt?
feleségemnek és anyámnak egymást követő napon van a születésnapja. Apámnak meg a névnapja van július közepén.
Eddig is ahogy mindig elmentünk felköszöntöttük őket, ők is a feleségem.
Most viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy a feleségemnek esett vasárnapra a szülinapja, anyunak hétfőre és vasárnap mentünk át és a húgomék is jöttek.
Megvolt az ebéd, köszöntés. Majd jött a húgom két tortával. De nem figyeltem igazán. És mondtam, ráadásul jó hangosan, hogy szívem nézd csak te is kapsz tortát.
Aztán ugye jobban nézve látom ám, hogy egyik torta anyámé a másik meg apámé.
Haza értünk és elkezdett velem veszekedni, hogy milyen rohadt kellemetlen helyzetbe hoztam. Hogy csak ott állt, igazából ő is azt hitte egy pillanatra, hogy az egyik torta az övé. Aztán szembesült vele, hogy nem. Amúgy is kicsit rosszul esett neki az egész szitu, de mivel hangosan ezt mondtam még gázabb volt az egész. Próbálta anyám terelni a dolgot, hogy milyen ízű a torta meg ilyenek.
Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam ezzel őt?
Pont ezaz, hogy nem szokott tortázás lenni szülinapokra, max kerek számokra.
A húgom intézte a tortákat, nem is tudtam róla hogy lesz. Szerintem anyám is csak akkor tudta mikor megérkezett és hozta.
De hát igen, a húgom is tudta, hogy aznap van a feleségem születésnapja.
Csakadon belul sem adtok szulinapra tortat, csak 5-10 evente?😱
Szulinapra nem vesztek tortat, de apad kap a nevnapjara? Wtf.
Az egesz csaladod fura, a nejednek igaza van.
Tehát eddig szülinapokra sem volt torta, csak kerek számokra, most meg apádnak a névnapjára is lett?
Ezt a húgod kúrta el, nem kicsit, nagyon.
Egyébként nálunk is szülinapos kap, névnapos nem, úgyhogy ugyanazt gondoltam volna abban a helyzetben mint te.
Beszéljétek meg a feleségeddel, hogy nem akartál semmi rosszat. És a helyedben én vennék egy kicsi tortát most, hétköznap, meg egy üdítőt, és este, csak ti ketten (vagy ha gyerekek is vannak akkor velük) ünnepeljétek meg még egyszer csak a te feleséged szülinapját.
Szerintem ettől ki fog engesztelődni.
Hát az egész helyzet alapvetően nem a te hibád, szerintem szinte mindenki ezt hitte volna, hogy ha két szülinapos van és két torta, de érthető, hogy szarul esett a feleségednek. Valószínűleg pont azért, mert egy pillanatra ő is megörült, hogy gondoltak rá, aztán meg jött a hideg zuhany. Ott helyben nyilván lenyelte, nem rendezett jelenetet, de utána otthon kitört belőle és te voltál ott rajtad csattant.
Te vettél neki valamit születésnapjára? Legalább virágot vagy valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!