Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kellemetlen helyzetbe...

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam a feleségem a családom előtt?

Figyelt kérdés

feleségemnek és anyámnak egymást követő napon van a születésnapja. Apámnak meg a névnapja van július közepén.

Eddig is ahogy mindig elmentünk felköszöntöttük őket, ők is a feleségem.

Most viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy a feleségemnek esett vasárnapra a szülinapja, anyunak hétfőre és vasárnap mentünk át és a húgomék is jöttek.

Megvolt az ebéd, köszöntés. Majd jött a húgom két tortával. De nem figyeltem igazán. És mondtam, ráadásul jó hangosan, hogy szívem nézd csak te is kapsz tortát.

Aztán ugye jobban nézve látom ám, hogy egyik torta anyámé a másik meg apámé.

Haza értünk és elkezdett velem veszekedni, hogy milyen rohadt kellemetlen helyzetbe hoztam. Hogy csak ott állt, igazából ő is azt hitte egy pillanatra, hogy az egyik torta az övé. Aztán szembesült vele, hogy nem. Amúgy is kicsit rosszul esett neki az egész szitu, de mivel hangosan ezt mondtam még gázabb volt az egész. Próbálta anyám terelni a dolgot, hogy milyen ízű a torta meg ilyenek.

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam ezzel őt?

júl. 30. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
15%

ma 14:34

Félreértettél. Arra utaltam, hogy ez az egész vihar egy biliben, és kár minden egyes tizedmásodpercért, amit emiatt balhézásra fordítanak. Ez lényegtelen, ez semmi.

Hazamennek, és mehettek volna együtt valami kellemes helyre, és bepótolhatták volna kettesben romantikusan a szülinapot. Juj, mi van akkor, ha nem csápolnak a szülinapján? Én konkrétan leszarom. Főleg, ha két bulit vonnak össze, akkor mit számít, hogy van harmadik is, vagy sem. meg se bírtak volna enni jóízűen annyi tortát.

Amúgy meg kinél hogy szokás, de nálunk úgy, hogy az ünnepeltnél van a szülinapozás, oda hívják meg a többieket, és annak párja gondoskodik a tortáról, vagy ahogy MEG VAN BESZÉLVE. Volt itt bármi is megbeszélve? Lehet, hogy a tesó nem is tudta, hogy a feleségednek most van a szülinapja, és csak a szüleire készült, így igen, ciki volt, mert későn kapcsolt.

De egy kis nagyvonalúsággal el lehetett volna engedni ezt az egész szarságot.

júl. 30. 14:45
 42/81 anonim ***** válasza:
90%

"Miért, a feleség nem is ehetett a tortákból?"

Nem kötekedésképpen, de azért biztos te is érzed a különbséget.

Születésnapod van, és nem téged köszöntenek fel a KÖZÖS ünnep alkalmával, hanem a két héttel ezelőtti névnapos apósodat. Persze te is ehetsz a tortából, hurrá, de jó. Nagy kegyesség. Még jó, hogy nem mondják, hogy te nem kaphatsz belőle. Lehet, hogy finom is após tortája, még ízlik is. Csak éppen nem te kaptad. Nem te, akinek ma van a szülinapja, hanem após, akinek két héttel ezelőtt volt (volt, már rég elmúlt) a névnapja. Ráadásul névnap, nem is szülinap. Névnapra torta, szülinapra meg semmi.

júl. 30. 14:47
 43/81 anonim ***** válasza:
89%

Hát ez a hugodtol volt óriási bunkóság. Értem én hogy neki a feleséged csak sogornoje, a szülei meg a szülei, na de akkor is pofátlanság előtte adni két tortát másnak úgy hogy tudja hogy neki is ma van a szülinapja és úgy hogy aposnak igazából nevnapja volt, az is két hete.

Igen, ciki volt a megjegyzesed, bár szerintem emiatt nem a feleségednek kell kellemetlenül éreznie magát hanem a hugodnak. És így hogy hangosan megjegyezted legalább mindenki észrevette magát. A feleséged csak csalódott és szomorú, ezért rajtad csattant a dolog. Vigasztald meg.

júl. 30. 14:56
 44/81 anonim ***** válasza:
17%

"Csak éppen nem te kaptad."

De. Mindenki kapta, aki eszik belőle. Lehet, hogy én többet eszem belőle, mint az apósom és az anyósom együttvéve. Fölfalom az egész tortát. Ők kapták meg és én eszem meg. :-)))

A köszöntést meg én úgy értettem, hogy a kérdező feleségét is megköszöntötték, ő is kapott hasonló szintű ajándékokat (ha szoktak ajándékozni ilyenkor), mint az apósa és anyósa. Csak éppen a tortánál nem 3 lett hozva, hanem kettő és a húg - tényleg elég bután - nem a két szülinaposnak hozta, hanem a szüleinek, és ez a feliratokból is látszott.

Tény, hogy ezt bután csinálta, de nem kell ebből világháborút csinálni. Máskor majd a kérdező visz egy külön tortát ilyenkor a feleségének, aztán mindenkinek jó lesz.

júl. 30. 15:01
 45/81 anonim ***** válasza:
87%

"Lehet, hogy a tesó nem is tudta, hogy a feleségednek most van a szülinapja, és csak a szüleire készült"

De tudott róla, írta a kérdező, hogy tudott róla, minden évben együtt tartják az ünnepet. Tehát szándékosan kihagyta.

"Hazamennek, és mehettek volna együtt valami kellemes helyre, és bepótolhatták volna kettesben romantikusan a szülinapot."

Közös ünneplés volt megbeszélve az egész családdal. Nem kettesben, meghitten akartak ünnepelni, hanem mindenki megünnepel mindenkit. Ez volt megbeszélve előre. Nem az, hogy majd ők kettesben ünnepelnek.

"Juj, mi van akkor, ha nem csápolnak a szülinapján? Én konkrétan leszarom."

Az, hogy téged nem érdekel, nem jelenti azt, hogy másoknak ez nem lehet fontos. Mellesleg a feleség nem a csápolást várta volna el, és egyáltalán nem azt, hogy mindenki csak őt ünnepelje. De jogosan érezheti magát mellőzöttnek ebben a helyzetben.

"Főleg, ha két bulit vonnak össze, akkor mit számít, hogy van harmadik is, vagy sem. meg se bírtak volna enni jóízűen annyi tortát."

Nem kettőt vontak össze, HANEM HÁRMAT! Erről mindenki tudott. Mindenki tudta, hogy 3 ünnepelt lesz, nem kettő. Csak a torta nem volt előre betervezve és a "kedves húgocska" 3 helyett kettőt vett. Egyáltalán NEM az a kérdés, hogy meg bírtak volna enni 3 tortát vagy sem, hanem hogy a harmadik ünnepelt személyt kihagyták az egészből. Pontosabban a húg hagyta ki őt az egészből. Még gesztusértékű jelzést sem kapott a feleség, hogy őt is megbecsülnék. Az nem megbecsülés, "hogy ha már itt vagy, ehetsz te is a tortából". Hát, ha neked ez elég a saját szülinapodon, hogy ennyire sem vagy megbecsülve, saját szülinapi torta helyett meg kapsz majd az anyád unokatestvérének az öccsének az ángyának a keresztfiának a tortájából, akkor "jó neked". (Nem, nem jó, de ezt te is tudod.)

júl. 30. 15:05
 46/81 anonim ***** válasza:
87%

"De. Mindenki kapta, aki eszik belőle."

Az kapta, AKINEK SZÁNTÁK. Nem az, aki a legtöbbet eszi belőle.

"Ők kapták meg és én eszem meg. :-)))"

Itt te is elismered, hogy ők kapták meg, tehát nem te, a szülinapos. Ha te ilyen helyzetben felfalod másnak az egész tortáját, még akkor sem te kaptad. Nem neked szánták. Nem neked címezték. Nem te voltál az, akire gondoltak, amikor megvették. Nem téged akartak megünnepelni vele. Nem neked akartak örömet szerezni vele. Nem a te feliratod szerepel rajta. Magyarul semmi közöd más tortájához, te csak udvariatlanul megeszed másét, mert megkínáltak téged is.

júl. 30. 15:14
 47/81 anonim ***** válasza:
83%
Beleképzeltem magam a feleséged helyébe. Hogy én mit tettem volna? Ott, azonnal felállok az asztaltól, további boldog életet kívánok minden jelenlévőnek, és kisétálok az ajtón. Ha pedig te nem jössz azonnal utánam, néhány napra biztos, hogy külön költözünk, hogy átgondoljam, érdemes-e a házasságomat fenntartani. Én biztosan nem lennék sokadrangú szereplő a saját életemben. Márpedig a feleséged jelenleg az, és neked eszedbe sem jutott kiállni mellette.
júl. 30. 15:20
 48/81 anonim ***** válasza:
88%

Itt nem az számít hogy ki eszik belőle és ki nem, hanem hogy kinek szánták. A szándék, a gesztus. A kérdező feleségének születésnapja nem érdemelt annyit hogy szanjonak neki egy tortát, de a fater két héttel ezelőtti nevnapja igen. Ez bunkóság.

Vagy a két szulinaposnak kellett volna a torta, vagy ha nagyon ragaszkodik a nevnaposhoz akkor mindhármuknak, esetleg egy darab nagyobb torta ami közös és akkor nincs kellemetlenség.

Bármi jobb lett volna mint ez a szitu.

És nem, még mindig nem azért mert a kérdező feleségének ne jutott volna belőle egy szelet, hanem mert itt nyilvánvalóan ennek az volt a mondanivalója hogy a te születésnapod itt huszadrangu a többiekhez képest.

júl. 30. 15:24
 49/81 anonim ***** válasza:
85%
A #46-os (14:56) és #51-es (15:24) válaszokkal teljesen egyetértek. Pontosan ugyanezt gondolom én is. Az egy darab nagy közös torta is jó ötlet. És tényleg bármi jobb lett volna, mint ez a szitu. Itt mindenki kellemetlenül érezte magát. A kérdező is, a felesége is, a szülők is. Talán a húg nem, azt nem tudjuk, de lehet hogy a végén már ő is, ha rájött, hogy mekkora hülyeséget csinált. De nem biztos, hogy leesett neki. Lehet, hogy fel sem fogta.
júl. 30. 15:40
 50/81 anonim ***** válasza:
23%

Mondjuk én hasonló helyzetben - noha a húg viselkedését butának tartottam volna - kb.2 perc alatt túltettem volna magam az egészen.

Aki emiatt a párkapcsolatát is kockára tenné, azt meg én vágnám ki, mert aki ebből a piti dologból is képes válóokot generálni, az amúgy is egy együttélésre képtelen ember, menjen a fenébe.

júl. 30. 16:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!