Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kellemetlen helyzetbe...

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam a feleségem a családom előtt?

Figyelt kérdés

feleségemnek és anyámnak egymást követő napon van a születésnapja. Apámnak meg a névnapja van július közepén.

Eddig is ahogy mindig elmentünk felköszöntöttük őket, ők is a feleségem.

Most viszont pont úgy jött ki a lépés, hogy a feleségemnek esett vasárnapra a szülinapja, anyunak hétfőre és vasárnap mentünk át és a húgomék is jöttek.

Megvolt az ebéd, köszöntés. Majd jött a húgom két tortával. De nem figyeltem igazán. És mondtam, ráadásul jó hangosan, hogy szívem nézd csak te is kapsz tortát.

Aztán ugye jobban nézve látom ám, hogy egyik torta anyámé a másik meg apámé.

Haza értünk és elkezdett velem veszekedni, hogy milyen rohadt kellemetlen helyzetbe hoztam. Hogy csak ott állt, igazából ő is azt hitte egy pillanatra, hogy az egyik torta az övé. Aztán szembesült vele, hogy nem. Amúgy is kicsit rosszul esett neki az egész szitu, de mivel hangosan ezt mondtam még gázabb volt az egész. Próbálta anyám terelni a dolgot, hogy milyen ízű a torta meg ilyenek.

Tényleg kellemetlen helyzetbe hoztam ezzel őt?

júl. 30. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
95%
Nem, a család oktondi szokása az ok, hogy névnapja alkalmából is tortával köszönti az ünnepeltet. Ez egy marhaság, amit te akaratlanul észleltél is. Az a másik torta valójában a feleségedet illette és illett volna ha a családod is észreveszi ezt. Bunkók kissé a pároddal, legalábbis ebből a történetből nekem ez jön le.
júl. 30. 13:03
 22/81 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg ez az egész úgy néz ki, mintha a húgod a feleségedet direkt akarta volna alázni.

Apának névnapra is jár torta, sógornőnek születésnapra sem. Hogy tudja, hol van a helye a családban.

Mondjuk nálunk ilyen közös családi ünnepeknél végigbeszéljük, ki, hány tortát hoz. Ha több embert is ünneplünk én nem szoktam feliratot sem tetetni rá, mert akkor a torta (az összes torta) minden ünnepeltnek szól. Akár névnapja, akár szülinapja van. Így eleve nincs olyan, hogy "ez a feleségem tortája, ez meg anyukámé".

júl. 30. 13:09
 23/81 anonim ***** válasza:
95%
Ha a húgod intézte a tortákat, annak ellenére, hogy nem szokott tortázás lenni, max. kerek évfordulókon, és még azt is tudta, hogy a feleségednek is aznap van a születésnapja, ráadásul sem te, sem a feleséged, sem a szüleid nem tudtatok erről semmit, tehát meglepetés volt mindenki számára a tortázás, akkor egyedül a húgod felelőssége, hogy az egyik ünnepelt ebből kimaradt. Anyukád csak próbálta szépíteni, menteni a kellemetlen helyzetet. Ő sem tudott arról, hogy torta is lesz. A kérdés csak az, hogy miért hagyta ki a tesód szándékosan őt (a feleségedet) ebből. Csak a szüleitek számítanak neki és úgy volt vele, hogy a szülőknek oké, hogy vesz, de a feleségednek vegyél te magad tortát, ő arra nem költ? Pofátlanság volt a részéről kihagyni a harmadik ünnepelt felet. Vagy ha szándékosan nem akart a feleségedre is plusz pénzt költeni, akkor legalább elmondhatta volna neked, hogy az a terve, hogy a szülőknek vesz egyet-egyet külön, de hogy a feleséged ne álljon ott hülyén, vegyél már te is neki egyet és hozzátok magatokkal. Vagy vesz a húgod 3-at és a feleségedét te fizeted, nem ő. Szerintem nagyon tapintatlan, figyelmetlen volt a húgod. És a feleségednek teljesen természetes, hogy rosszul esett az egész szituáció. Az is, hogy kihagyták a tortából, meg az is, hogy véletlenül benézted a szitut, mert össze kellett volna beszélnetek a húgoddal. De most tanultatok belőle, jövőre és ezután az összes többi évben csináljátok sokkal ügyesebben, egyeztessétek a részleteket előtte. Ez volt a tanulópénz.
júl. 30. 13:16
 24/81 anonim ***** válasza:
95%
Látszik a família nem kedveli a feleséged, ha eddig nem esett volna le.
júl. 30. 13:20
 25/81 anonim ***** válasza:
15%
Túlgondolja a nejed. Tévedni emberi dolog, ha egy csepp esze lenne, elütötte volna vm poénnal, vagy egy, ártatlan megjegyzéssel, hogy tévedsz, most nem.
júl. 30. 13:22
 26/81 anonim ***** válasza:
89%
Már csak azért is ciki, mert az apádnak csak névnapja volt, mégis kapott tortát...
júl. 30. 13:27
 27/81 anonim ***** válasza:
15%
Most miért ciki, ha valaki a névnapjára is kap tortát? Nálunk is mindig van.
júl. 30. 13:29
 28/81 anonim ***** válasza:
86%

27-es, nem érted a helyzetet?

Az a ciki, hogy az egyik kap a névnapjára, a másik viszont nem kap a születésnapjára sem.

Olvasd végid az előzményeket!

júl. 30. 13:30
 29/81 anonim ***** válasza:
100%
Nem te hoztad kellemetlen helyzetbe, hanem a családod.
júl. 30. 13:39
 30/81 anonim ***** válasza:
95%

mindannyian megéritek a pénzeteket, húgod azért, mert egy kicsinyes undok kamaszlány, anyádék azért, mert automatikusan őt védik, ahelyett hogy bocsánatot kérnének a selejtes nevelésük eredményéért, meg te is, amiért eszedbe se jutott kiállni a feleségedért és megvédeni őt.

remélem van neki azért saját családja, aki törődik is vele, vagy fog magának találni egy újat helyettetek.

júl. 30. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!