Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek kell ilyen helyzetben...

Kinek kell ilyen helyzetben főznie?

Figyelt kérdés

Egy telken, de nem egy házban él egy 78 éves néni, meg a fiának a családja, tehát feleség+2 gyerek, de a gyerekek 17-20 körüliek.

A néni nyugdíjas.

A pasi távolabb dolgozik, ingázik. Reggel megy, késő délután-kora este ér haza.

A pasi felesége a helyi óvodában óvónő, 10 perc távolságra gyalog, hol délután, hol délelőtt.

A nagyobb gyerek kolis, a kisebb ingázik a szomszéd településre.

Kinek kellene ilyenkor napi szinten főznie, ha a néni fiának és annak feleségének van igénye arra, hogy minden nap legyen otthon főtt étel?

tegnap 19:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

SENKINEK nem kell napi szinten fözni, föleg, mivel mindenki ehet a munkahelyén, ha akar, kivéve a nénit.

Másrészt senkinek nem lesz baja, ha nem eszik fött ételt, az csak jobb, de nem szükséges.

Akinek igénye, szüksége van minden nap fött ételre, az föz magának, már a gyerekek is vannak olyan idösek, hogy képesek rá.

tegnap 21:38
 12/21 anonim ***** válasza:
69%

A 78 éves nénit kivenném a képből, külön háztartás, hiába egy telek. Természetesen, ha önként ajánlkozna, hogy imád sütni-főzni, bőven van ideje és ereje is hozzá, továbbá kapna hozzá alapanyagot, az más, de itt nyilván szó sincs erről, akkor nem lenne a kérdés.

A kolis „gyerek” is nyilván kiesik. A kisebbik, 17 év körülinek nem feladata még. Más besegíteni esetleg konyhai folyamatokba (pl. zöldségpucolás), de önállóan főzni ezt-azt csak akkor, ha van kedve, és nagy pozitívum, semmiképp sem elvárás.

Szóval, marad a házaspár, egymás közt osszák fel! És nem kell amúgy minden egyes nap főzni, lehet nagyobb adagot is csinálni.

tegnap 21:41
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

Tekintettel, hogy mindenkinek kell a főétel, akinek van ideje és nem beteg vagy valami, simán főzhet. Anyuka is, nagymama is, a gyerekek is(ha otthon vannak)

A főzés nem olyan nagyon megterhelő dolog azért, egy takarítás már jobban elfárassza az embert. Ha nagymama is eszik belőle,és még jól bírja magát, miért ne főzhetne?

tegnap 21:49
 14/21 anonim ***** válasza:
11%
Gondolom te vagy az óvónő és mamika szóvátette, hogy nem házi koszton tartod a családot, igaz?
tegnap 21:55
 15/21 A kérdező kommentje:

#14 Én nem vagyok a kérdésben vázolt családban senki. Anyám meg a néni összebarátkozott, anyu meg nekem meséli mindig, hogy mit mondott épp a néni neki.

Én azt mondtam az utóbbi ilyen alkalommal, hogy ahogy viselkedik a néni menye(nem köszön, random rásózza a kutyáját, ha ő főz, nem visz a néninek, de azt elvárja, hogy a néni főzzön, csúnyán beszél stb), biztos, hogy nem főznék nekik. Anyám meg erre azzal jött, hogy dehát a néni fiának kell a főtt kaja, és hogy a néni tök gondoskodó típus. Nekem meg volt erre egy olyan megnyilvánulásom, hogy felnőtt ember, megoldhatná magának, ha már tudja, hogy ez néha teher a néninek. Anyám meg így izélt, hogy dehát a csávó reggeltől estig dolgozik hétköznap, hát hogy főzne ő.

Én csak simán kíváncsi voltam, hogy mi az általános vélekedés, hogy egy családos, felnőtt férfi férfi főzhet magára(akár hétvégén előre, lefagyasztva), vagy akár kommunikálhat a feleségével erről, vagy anyukának kell ezt feltétlenül megoldani.

tegnap 22:09
 16/21 Darius- ***** válasza:
22%
Arról nem írtál, hogy ki mit csinál egyebet és mennyit. Ha a férfi kint is dolgozik, fát vág és állatokat tart -mindezt egyedül, akkor őt kizárnám. Azt sem írtad le, hogy ki takarít. Ha a nők ezt közösen csinálják, a főzés is lehet közös. Ha nincs rendszeres kinti munka a férfinak, beszállhat ebbe. A gyerek is beszállhat, mondjuk a terítésnél.
tegnap 22:43
 17/21 anonim ***** válasza:
26%
Főzzön nektek a krva édes anyátok
tegnap 22:45
 18/21 anonim ***** válasza:
60%
Ahogy megbeszélik. Ha senki se szeret főzni és nem jutnak kompromisszumra (pl hogy felváltva főznek), akkor mindenki magának.
tegnap 22:53
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Létezik ám olyan is hogy kajarendelés meg iskolai menza, a 78 éves mama meg tud rittyenteni olykor egy paprikás krumplit
tegnap 23:07
 20/21 anonim ***** válasza:
77%

Két külön háztartás. Aki akar főz magának vagy a családjának. Miért főzne a néni aki a rokoni kapcsolatot nem nézve a szomszédjuk. Én sem kopogok át a szomszédba, hogy héjj főzzetek már nekünk is.

Azt nem értem, hogy jön ide, hogy hol dolgoznak.

tegnap 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!